جای اسناد مهم دفترخانه نیست
|حسن شجاعي|
آتش سوزي در ميدان حسن آباد تهران تنها يك آتش سوزي ساده نبود و اتفاقات حاشيه اي زيادي را به همراه داشت. اينکه در اين ميدان چرا اصول ايمني به درستي رعايت نشده و شنيده مي شود اسناد بسيار مهمي از زمان گذشته و مربوط به آيت الله کاشاني و دکتر مصدق در اين حادثه از بين رفته اند جاي تاسف بسيار است.
واقعيت اين است که روي کاربري در اين محدوده نظارت جدي نشده است و با توجه به اين که طبقه دوم و بالکنهاي جداره ضلع جنوب غربي ميدان نيز تا فضاهاي داخلي آن به انبار کاموا تبديل شده است، آن نقطه نيز احتمال آسيب و خطر و آتش به مراتب بسيار زياد وجود دارد.
اين مسئله در بسياري از حوزه هاي فرهنگي ما امکان دارد اتفاق بيفتد و از همين امروز بايد متوليان سازمان ميراث فرهنگي به دنبال ايمن سازي اسناد و مدارک تاريخي با هماهنگي کتابخانه ملي و سازمان ثبت اسناد و املاک باشند. در عين حال متوليان حوزه ميراث فرهنگي براي جبران خسارات حاصله دست به کار شده اند.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با ابراز تأسف از وقوع آتشسوزي در ميدان تاريخي حسنآباد از جبران آسيبهاي واردشده به اين ميدان در اسرع وقت خبر داد. علياصغر مونسان در توئيتي با اشاره به اهميت ميدان تاريخي حسنآباد از اين ميدان بهعنوان بخشي از هويت تهران نام برد و از تشکيل کارگروه ويژه براي شناسايي علت حادثه و جبران آسيب هاي وارد شده به اين ميدان خبر داد.
مونسان در اين يادداشت توئيتري نوشته است: «ميدان حسنآباد بهعنوان بخشي از هويت تهران و اثري ثبت ملي شده، همواره مورد توجه سازمان ميراثفرهنگي بوده است. کارگروهي ويژه تعيين شده است تا ضمن هماهنگي با ساير نهادهاي مسئول، علت بروز حادثه از سوي مقامات قضائي و شهري پيگيري و آسيبهاي واردشده در اسرع وقت جبران شود.»
در عين حال مديرکل امور موزهها و اموال منقول فرهنگيتاريخي سازمان ميراثفرهنگي نيز از موزهها بهعنوان امنترين مکان براي نگهداري اسناد تاريخي نام برد و گفت: «از همه کساني که اسناد تاريخي را نگهداري ميکنند ميخواهيم که اين اسناد را به موزهها تحويل دهند.»
محمدرضا کارگر با اشاره به انتشار خبري درباره از بين رفتن برخي از اسناد مهم تاريخي در جريان حادثه آتشسوزي در ميدان حسنآباد تهران افزود: «نگهداري اسناد تاريخي غيرقانوني نيست، اما بهتر اين است که اسناد تاريخي در اماکن امن از جمله موزهها يا سازمان اسناد و کتابخانه ملي نگهداري شوند.» او با بيان اينکه بنا به گفته سردفتر دفترخانه شماره ۳۹ تهران در آتشسوزي ميدان حسنآباد برخي از اسناد مهم و تاريخي از جمله اسناد آيتالله کاشاني و دکتر مصدق از بين رفته است، افزود: «از همه افرادي که اسناد تاريخي و مهم در اختيار دارند، درخواست ميکنيم تا براي نگهداري هرچه بهتر از اين اسناد و صيانت قويتر از آنها، اين اسناد را به موزهها يا به سازمان اسناد و کتابخانه ملي تحويل دهند.»
سردفتر ۳۹ تهران نيز با اشاره به حادثه آتشسوزي ميدان حسن آباد گفت: اسناد ارزشمندي از جمله سندهاي مربوط به آيت الله کاشاني و دکتر مصدق نيز طعمه حريق شد.
وي تعداد دفاترجاري اين دفترخانه را که در اين حادثه از بين رفته است بيش از ۷۰۰ مورد برشمرد و گفت: علاوه براين تعداد، اسناد ارزشمندي از جمله سندهاي مربوط به آيت الله کاشاني و دکتر مصدق نيز طعمه حريق شد.
عليرضا پناهي ، اجراي طرح ثبت الکترونيک اسناد را گام بسيار مهمي براي حفاظت اسناد مردم دانست و از اينکه اين طرح بطور کامل اجرايي نشده است انتقاد کرد.
پناهي خاطرنشان کرد: هرچند با اجرايي شدن ثبت اسناد الکترونيک دغدغه از بين رفتن اسناد و مدارک مردم از بين رفته است اما همچنان از رئيس جديد سازمان ثبت درخواست ميکنيم اسکن دفاتر ثبت اسناد رسمي را در دستور کار اين سازمان قرار دهد.
آتش سوزي در ميدان حسن آباد , آيت الله کاشاني , حسن شجاعي , دکتر مصدق , ميدان حسن آباد تهران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.