جانسون در بن بست!
تحريم انتخابات سراسري انگليس توسط ملي گرايان، بدترين خبرممکن براي بوريس جانسون نخست وزير اين کشور محسوب مي شود.البته در اين معادله، اساسا تفاوتي ندارد که حزب کارگر ياحزب محافظه کار در رأس معادلات سياسي و اجرايي کشورشان حضور داشته باشند، بلکه آنچه اهميت دارد، وضعيت پيچيده اي است که لندن حداقل طي يک دهه با آن مواجه خواهد بود.
« نايجل فاراژ»، رهبر حزب برگزيت انگليس در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرده که حزب متبوع او در انتخابات پارلماني کشورش شرکت نخواهد کرد.رهبر حزب برگزيت گفته است که به جاي شرکت در انتخابات پارلماني پيش رو، تلاش خود را در سراسر انگليس عليه توافق نخست وزير با اتحاديه اروپا متمرکز خواهد کرد.
نايجل فاراژ از طرفداران سرسخت اجراي برگزيت بدون توافق با اتحاديه اروپاست و هرگونه توافق احتمالي با اتحاديه اروپا براي خروج از اين اتحاديه را خيانت به حاميان برگزيت اعلام ميکند.پيش از اين « نايجل فاراژ»، رهبر حزب برگزيت خواستار ائتلاف انتخاباتي با «بوريس جانسون» رهبر حزب محافظه کار به شرط عدم توافق با اتحاديه اروپا شده بود، اما جانسون اين پيشنهاد را باعث ضربه به حزب محافظهکار عنوان و آن را رد کرده بود.انگليس در سال ١٩٧٢ به عضويت جامعه مشترک اروپا – که بعدها به اتحاديه اروپا تغيير نام داد – درآمد، اما در انتخابات پارلماني سال ٢٠١٥، دولت محافظهکار به رهبري ديويد کامرون اعلام کرد که در صورت پيروزي مجدد در انتخابات، ادامه عضويت اين کشور در اتحاديه اروپا را به همهپرسي خواهد گذاشت.با اين حال اين همه پرسي در ژوئن سال ٢٠١٦ برگزار شد و نزديک به ٥٢ درصد از رأيدهندگان به خروج از اتحاديه اروپا رأي دادند. با اعلام نتيجه همهپرسي، ديويد کامرون، نخست وزير وقت که از ادامه عضويت بريتانيا حمايت کرده بود، از سمت خود کنارهگيري کرد و ترزا مي به رهبري حزب محافظهکار و نخست وزيري انگليس رسيد.
با وجود مذاکراتي که در زمان ترزا مي براي نحوه خروج از اتحاديه اروپا با سران اين اتحاديه دنبال شد، اما اين مذاکرات در پارلمان انگليس در دو نوبت رأي گيري با رأي بالايي رد شد و شکست طرح «مي» منجر به استعفاي او از نخست وزيري و روي کارآمدن «بوريس جانسون» در ساختمان نخست وزيري انگليس شد.
از سوي ديگر جانسون نيز توافقاتي را با اتحاديه اروپا دنبال کرد و اين توافقات دومين توافق بين لندن و اتحاديه اروپا بود که بازهم به تصويب پارلمان انگليس نرسيد.در نهايت با شکست توافق «بوريس جانسون» درباره خروج از اتحاديه اروپا، بوريس جانسون سرانجام توانست موافقت احزاب مختلف براي انحلال پارلمان و برگزاري انتخابات جديد را به دست آورد و قرار است اين انتخابات زودهنگام ۱۲ دسامبر (۲۵ آذرماه) برگزار شود.کارشناسان معتقدند که جانسون با برگزاري انتخابات زودهنگام به دنبال آن است تا وضعيت برگزيت در پارلمان جديد را از بنبست خارج کند.
در ماوراي هياهوها و جنجالهاي موجود بر سر برگزيت، افرادي مانند توني بلر نخست وزير اسبق انگليس نيز در حال تلاش براي برگزاري همه پرسي دوباره در انگليس و جلوگيري از کليت وقوع اين پروسه هستند. همانگونه که مشاهده ميشود، «لندن» به کانون تقابل انديشه ها ، سياستها و تاکتيکهاي سياستمداران انگليسي در قبال برگزيت تبديل شده است. در اين ميان، شهروندان انگليسي کماکان تصويري از آينده برگزيت ندارند، زيرا نمي دانند که در ماه مارس امسال شاهد تحقق کدام گزينه خواهند بود.آنها بهخوبي مي دانند که «خروج سخت و بدون توافق»، کشورشان را در وضعيتي مبهم قرار خواهد داد. بيدليل نيست که افرادي مانند کوربين بر لزوم دستيابي به توافق مشخص با اروپا تأکید دارند.
همچنين شهروندان انگليسي آگاه هستند که «خروج نرم و همراه با توافق از اروپا»، به سبک و سياقي که ترزا مي قصد انجام آن را دارد، منتج به از دست دادن امتيازات زيادي (به ضرر لندن) خواهد شد. فراتر از آن، برگزاري همهپرسي دوباره در انگليس نيز منجر به وقوع بحران جديدي در اين کشور خواهد شد و موافقان خروج از اروپا را خشمگين خواهد کرد.
بدون شک انتخاب هر يک از اين گزينه ها، براي لندن تبعات سختي به دنبال خواهد داشت. در هيچ يک از اين موارد، شاهد تحقق وضعيتي با ثبات و بهتر براي انگليسي ها نخواهيم بود. به عبارت بهتر،«برگزيت» به نقطه آشکارساز استيصال لندن در اروپا و نظام بين الملل تبديل شده است. اين استيصال با گذشت زمان در انگليس نمود بيشتري خواهد يافت.
اخيرا نخستوزير انگليس بهخاطر ناتواني در عمل به وعدههايش در خصوص خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا در تاريخ ۳۱ اکتبر (۹ آبان) عذرخواهي کرد.
جانسون در مصاحبه با شبکه «اسکاي نيوز» گفت: «ما به يک توافق عالي جديد با اتحاديه اروپا دست پيدا کرديم که مردم ميگفتند غيرممکن است. علاوه بر آن پارلمان اذعان کرد اين يک توافق خوب است اما از اجرايي کردن آن امتناع کرد.»
او در پاسخ به سؤال مجري برنامه که آيا به خاطر بدقوليهايش متأسف است گفت: «بله، کاملاً. حسرت عميقي نسبت به اين قضيه دارم. فرق اين دولت با ساير احزاب اين است که ما يک توافق داريم که آماده اجراست. وجود چنين تمديدهايي در اجراي برگزيت دردناک است. مردم براي کسب و کارهایشان در اين وضعيت نميتوانند برنامهريزي داشته باشند.»
مجري برنامه گفت: «اما دولت شما زماني که پارلمان درخواست زمان براي بررسي توافق را ارائه کرد دستتان را از همه چيز شستيد و خواستار برگزاري انتخابات شديد.»
جانسون پاسخ داد: «برعکس، من به هيچ وجه خواهان برگزاري انتخابات نيستم. چيزي که ميخواهم انجام دهم به نتيجه رساندن تلاش براي برگزيت است. اما بايد تصميم بگيرم آيا اين تمديدهاي بي انتها عقلاني است؟ و پارلمان بعد از ۳۱ ژانويه نيز تمديد ديگري را درخواست ميکرد. براي همين برگزاري انتخابات ضروري است. اين تنها راه خروج از اتحاديه اروپا است.»
انتخابات , انگليس , تحريم انتخابات , تحريم انتخابات سراسري انگليس , جانسون
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.