تکرار نه؛ تغییر آری - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 43628
  پرینتخانه » اسلایدر, سیاسی تاریخ انتشار : 27 اردیبهشت 1400 - 22:06 |
پیشنهاد تکرار دولت اصلاح‌طلبان واکاوی شد

تکرار نه؛ تغییر آری

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود. انتخاباتی که می‌توان گفت به‌واسطه عملکرد ضعیف دولت روحانی و عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی دوره قبل، مهم‌ترین انتخابات دوره‌های اخیر است و این روزها مسئله مردم این است که چه کسی می‌تواند کشور را در دوره بعدی اداره کند و مشکلات اقتصادی را سامان دهد.
تکرار نه؛ تغییر آری
سعید نوروزی
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود. انتخاباتی که می‌توان گفت به‌واسطه عملکرد ضعیف دولت روحانی و عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی دوره قبل، مهم‌ترین انتخابات دوره‌های اخیر است و این روزها مسئله مردم این است که چه کسی می‌تواند کشور را در دوره بعدی اداره کند و مشکلات اقتصادی را سامان دهد. حالا در آستانه پایان دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، ثبت‌نام شخصیت‌ها و چهره‌های نزدیک به دولت تدبیر و امید به عنوان نامزد ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ خبرساز شده است.طی هفته‌های اخیر بود که محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با ۱۹ رأی چهره‌های اصلاح‌طلب به عنوان یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌ جمهوری سیزدهم مطرح شده است، با اعلام کاندیداتوری خود اظهار داشته بود: «دولت سوم خاتمی را تشکیل خواهم داد.»
شریعتمداری که حالا در انتخابات ثبت‌نام کرده، در برنامه خود از دولتی نام‌برده که او نام آن را «دولت سوم خاتمی» گذاشته و معتقد است با ادامه مسیری که سید محمد خاتمی پیش گرفته بود، می‌توان مشکلات کشور را رفع کرد. شریعتمداری درباره برنامه‌هایش گفته است: «معتقدم که حقوق اساسی مردم، حقوق اقوام و اخلاق باید در جامعه احیا شود. بنا دارم که یک‌‌سوم وزرا را از میان جوانان انتخاب کنم و از زنان نیز در کابینه حتی در قامت وزیر حتما استفاده کنم. این اطمینان را هم می‌دهم که فردی را به عنوان وزیر کشور انتخاب کنم که معتقد به نقش مردم باشد. تمام قراردادهای دولتی را نیز در سامانه‌ای شفاف خواهم کرد.»
جدای از سابقه شریعتمداری در دوران دولت اصلاحات، وی معاون اجرایی روحانی در دولت یازدهم و رئیس ستاد انتخاباتی او در سال  ۹۶ بود و در دولت دوم روحانی نیز، عهده‌دار وزارت صمت شد اما سوءمدیریت او به حدی بود که تا مرز استیضاح در مجلس دهم پیش رفت. مدتی بعد شریعتمداری از سوی روحانی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شد.
در کنار شریعتمداری، اسحاق جهانگیری نیز یکی دیگر از کاندیداهای اصلاح‌طلبان می‌باشد. طی روزهای قبل بود که اعلام شد، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ در جلسه انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران حاضر شده است. حسن رسولی عضو حقیقی جبهه اصلاحات در این خصوص گفته است: جهانگیری در جلسه مجمع حضور داشت ولی وقت نشد که برنامه انتخاباتی خود را ارائه دهد.
جهانگیری نیز که در هر دو دولت روحانی به عنوان معاون اول فعالیت کرده است حاشیه‌های مختلفی داشته است؛ از ماجرای ارز ۴۲۰۰ تومانی تا عدم توانایی در تغییر منشی خود گرفته تا حضور در انتخابات گذشته که به عنوان کاندیدای پوششی روحانی ظاهر شد. جهانگیری نیز همچون شریعتمداری کارنامه درخشانی نداشته و دوران حضور وی در دولت روحانی با انتقادات فراوانی همراه بوده است.مسعود پزشکیان وزیر بهداشت دولت دوم سید محمد خاتمی و نماینده ادوار مجلس که در مجلس دهم نایب‌رئیس بود از گزینه‌هایی است که به گفته برخی کارشناسان می‌تواند پدیده انتخاباتی اصلاح‌طلبان باشد. او نیز با حضور در وزارت کشور و ثبت‌نام در انتخابات، حضور خود را رسما اعلام و از برنامه‌های خود رونمایی کرد.در کنار اسامی ذکرشده، عباس آخوندی، مصطفی کواکبیان و… دیگر چهره‌های جریان اصلاحات هستند که در انتخابات ۱۴۰۰ نام‌نویسی و اعلام کاندیداتوری کردند؛ اما نکته‌ای که در خصوص این افراد وجود دارد و نقطه اشتراک آن‌ها است، عدم کارنامه درخشان و سابقه موردقبول است! به‌بیان‌دیگر تمامی این افراد که از آن‌ها به عناوینی چون «دولت سوم روحانی» و «دولت سوم خاتمی» یاد می‌شود، به‌نوعی در وضعیت موجود و شرایط سخت امروز کشور دخیل بوده و هر کدام به‌اندازه خود سهمی داشته است، برخی در کسوت نماینده مجلس و حمایت از حسن روحانی و برخی دیگر نیز در مقام وزارت و حضور مستقیم در دولت تدبیر و امید.
حالا سؤال مهم این است که این افراد خصوصا دولت‌مردان چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارند که در مدت حضور چندساله خود در دولت اجرا نکرده‌اند؟! و آیا آن‌ها با همین رویکرد و راهبرد سال‌های اخیر خود که وضعیت موجود را رقم زده به صحنه انتخابات می‌آیند؟!
امروز تکرار دولت حاضر و حتی ادامه دولت خاتمی می‌تواند هزینه‌های بسیاری برای کشور به ‌وجود بیاورد و مشکلاتی که طی این سال‌ها تجربه کرده‌ایم را مجددا تکرار کرده و معیشت مردم را نسبت به قبل در وضعیت بدتری قرار ‌دهد. انتخابات ۱۴۰۰ مشخصا باید یک «نه» به کسانی باشد که باز هم به دنبال ریاست و قدرت هستند و درکی از مشکلات جامعه ندارند و این «نه» با انتخاب کاندید اصلح امکان‌پذیر است.
نویسنده : سعید نوروزی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تکرار نه؛ تغییر آری بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.