تکرار دور باطل اروپائیان
| حنیف غفاری |
وزیر امور خارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اخیرا در تماسی تلفنی با یکدیگر، بار دیگر در خصوص موضوع تحریمهای یکجانبه ایران ، آینده برجام ، شیوع کرونا و … گفتوگو کردند. از سوی دیگر، دولت سويیس تأیید کرده است که هیچ مبادله اقلام بشردوستانه از کانال اصطلاحا بشردوستانهای که دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ادعا میکند برای رساندن دارو و تجهیزات پزشکی به ایران ایجاد شده انجام نشده است.این اعتراف تلخ اما واقعی بهخوبی نشان میدهد که باید مرگ «سازوکار تجارت انساندوستانه سويیس» را نیز رسما اعلام کرد! با این حال، نوع اعلام ناکارآمدی ساز و کار کانال تجارت انسان دوستانه سوييس نیز در نوع خود جالبتوجه است! «فابیان مینفیش»، سخنگوی وزارت امور اقتصادی سوييس در این خصوص میگوید :
«هیچ مبادلهای از این کانال انجام نشده است. متأسفانه، این فرآیند به دلیل همهگیری کووید۱۹ کندتر از روند مورد انتظار بوده است.»
به نظر میرسد مقامات سوييسی قصد ندارند آدرس واقعی و صحیحی را در این خصوص به افکار عمومی ایران و دنیا مخابره کنند! واقعیت امر این است که «استیو منوان»وزیر خزانهداری دولت ترامپ که نقش به سزایی در تعریف ساختار کانال بشردوستانه سويیس ( در قبال ایران ) داشته است، معادله را بهگونهای ترسیم کرده است که «طرف قرارداد» با ایران، یعنی هر کمپانی یا شرکتی که بخواهد از طریق کانال مذکور به ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به کشورمان بپردازد، در نهایت مورد بازخواست دولت و وزارت خزانهداری آمریکا قرارگرفته و در آینده نیز مشمول تحریمهایی( چه بهصورت اعلامی و چه بهصورت غیر اعلامی) خواهد شد.
به عبارت بهتر، آمریکا هزینه تبادل محصولات درمانی و پزشکی میان کمپانیهای دارویی و ایران را در کانال موسوم به «کانال بشردوستانه سوييس» بهشدت افزایش داده است. از اینرو برخلاف آنچه مقامات سوييسی ادعا میکنند،«شیوع کرونا» و نا بسامانیهای پس از آن، اساسا نقشی در ناکارآمدی این کانال نداشته است. این کانال به لحاظ«کارکرد اجزا»ایراد ساختاری و به لحاظ «تسلط آمریکا بر آن»ایراد ماهوی دارد. تا زمانی که ایرادهای «ماهوی»و « ساختاری» این کانال مرتفع نشود، نمیتوان به آن اصالت بخشید.
نكته دیگر اینکه گفتار و رفتار «جوزف بورل» و مقامات ارشد اروپایی در قبال ایران ، از اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ ( زمان خروج آمریکا از برجام ) تاکنون، از سیر و روند قابل پیشبینی و ثابتی تبعیت کرده است! آنها در ظاهر خروج آمریکا از توافق هستهای را محکوم میکنند و سپس از این «موضعگیری ظاهری» بهمثابه یک «تاکتیک رفتاری» برای تحقق «استراتژی مهار همهجانبه ایران» استفاده میکنند. بدون شک تروییکای اروپایی کمترین قصد و نیتی برای بهرهمندی ایران از حداقلیترین امتیازات اقتصادی و تجاری ممکن ندارند. جوزف بورل بهتر است بهجای تأکید بر «تأمین نیازهای ایران» و « محکوم کردن کلیت خروج آمریکا از برجام»، به افکار عمومی دنیا توضیح دهند که دقیقا چه اقدام ملموسی در مخالفت با واشنگتن صورت دادهاند.حتی بهتر است آنها یکبار برای همیشه ابعاد «همپوشانی استراتژیک»خود و دولت ترامپ علیه نظام و ملت ایران را تشریح کنند! بدون شک در این صورت، کسی برای مواضع تکراری امثال جوزف بورل دیگر ارزشی قائل نخواهد بود!
آمریکا , اروپا , ترامپ , حنیف غفاری , ظریف , وزیر امور خارجه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.