تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه| بخش دوم
| احمدرضا هدایتی| بخش دوم|
بر اساس گزارش انجمن ملی بهداشت روانی هر ساله حدود ۱۷ میلیون آمریکایی از جمله نظامیان آمریکا دچار افسردگی میشوند. (واشنگتن پست هلت، ۷ اکتبر ۱۹۹۷)
از علل این بیماری میتوان به نگرانیها و احساس ناامنی روحی و روانی ناشی از آتشافروزی و جنگطلبی آمریکا و غرب در نقاط مختلف جهان، اوضاع وخیم اقتصادی در این کشورها، نارضایتی شغلی مردم، مصرف بالای الکل و مواد مخدر، تعرض جنسی به زنان و کودکان، کمبود مهر و محبت و سست شدن بنیان خانواده در جوامع غربی، مصرفگرایی بیش از حد و بهخصوص ضعف شدید معنویت در این جوامع اشاره کرد.
آمار خودکشی در غرب : براساس تخمین سازمان بهداشت جهانی، در هر ۴۰ ثانیه یک نفر در جهان خودکشی میکند. در این رابطه بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۱، کشور اروپایی گرینلند در صدر فهرست تعداد خودکشی در جهان قرار گرفته است. در گرینلند، از هر ۴ نفر یک نفر حداقل یک بار در عمرش دست به خودکشی میزند. در این کشور میزان سالانه خودکشی حدود ۱۰۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر است.
فنلاند دارای رتبه ۶، آرژانتین رتبه ۸، استرالیا نهمین آمار از نظر درصد خودکشی را دارد و خودکشی در لیتوانی واقع در حوزه دریای بالتیک در اروپای شرقی نیز یک معضل اجتماعی جدی است که هنوز پس از تاثیر اقتصادی فروپاشی شوروی حل نشدهاست. فقر و بیکاری دلایل اصلی خودکشی در لیتوانی هستند.
در سوئد اولین عامل مرگ مردان ۱۵ تا ۴۴ سال و دومین عامل مرگ زنان ۱۵ تا ۴۴ سال خودکشی است، یعنی تعداد خودکشی به بیش از ۱۵/۴ میرسد .
برگرفته شده از theism.blog.ir برخی دیگر ازکشورهای اروپایی مانند؛ صریستان، استونی، کرواسی، بلژیک، فنلاند، و فرانسه نیز در جایگاه ۱۰ تا ۲۰ ثبت شدهاند، اما جالب است که بدانیم، کشور پیشرفته ژاپن نیز در این زمینه در ردیف ۱۰ کشور اول جهان جا خوش کرده است. البته حدود ۷۰ درصد خودکشیها در ژاپن توسط مردان انجام میشود. دلایل اصلی خودکشی فشار اجتماعی، دشواریهای اقتصادی و افسردگی اعلام شده است.
مصرف مواد مخدر و سیگار: سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود چیزی حدود ۲۶۰ میلیون نفر را در دنیا درگیر مواد مخدر میداند. در این رابطه بعد از افغانستان و اوکراین، آمریکا در جایگاه سوم مصرف انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی در جهان ایستاده و برخی از کشورهای اروپایی نظیر لوکزامبورگ، لیتوانی، استونی، ایتالیا، بریتانیا، کرواسی و پرتغال نیز در ردیف ۲۰ کشور اول مصرفکننده مواد مخدر در جهان قرار دارند.
البته آمریکا و اروپا در مجموع از نظر مصرف مواد مخدر صنعتی و سنتی در ردیف اولین کشورهای جهان قرار دارند و این مشکل بین جوانان نیز بهشدت رسوخ پیدا کرده است، بهطوری که در برخی از دانشگاههای آمریکا بیش از ۷۸ درصد دانشجویان، در انگلیس بیش از ۷۴ درصد دانشجویان و در کانادا تا ۶۰ درصد دانشجویان از انواع مواد مخدر استفاده میکنند. متأسفانه ایران نیز به واسطه همسایگی با افغانستان که به تنهایی تولید ۹۰% مواد مخدر سنتی جهان را در اختیار دارد، در کنار کشورهای پرمصرف دنیا ایستاده و تبلیغات شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی و همچنین دسترسی نسبتا آسان و ارزان بودن مواد مخدر صنعتی نیز، سبب شده تا با توطئه رسانههای غربی بهتدریج گرایش به این مواد در حد نگران کنندهای بین جوانان ایرانی رواج پیدا کند.
احمدرضا هدایتی , افسردگی , دانشگاههای آمریکا , فضای مجازی , نظامیان آمریکا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.