تمجیدهایی از جنس عشق - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 16899
  پرینتخانه » فرهنگی, ویژه تاریخ انتشار : 21 بهمن 1398 - 8:25 |
گزارشی از کتاب‌های با محتوای انقلاب اسلامی که توسط مقام معظم رهبری تقریظ شده‌اند

تمجیدهایی از جنس عشق

در آستانه‌ فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، سومین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب با موضوع بزرگداشت رمان «آن مرد با باران می‌آید» و انتشار تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر این کتاب  از سوی مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد
تمجیدهایی از جنس عشق

‌|معصومه شمسینی غیاثوند‌|
در آستانه‌ فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، سومین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب با موضوع بزرگداشت رمان «آن مرد با باران می‌آید» و انتشار تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر این کتاب  از سوی مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد. این رمان اثر  وجیهه سامانی در سال ۹۱ در جشنواره‌ داستان انقلاب حوزه‌ هنری برگزیده و توسط انتشارات سوره‌ مهر منتشر شد. موضوع کتاب به داستان زندگی خانواده‌ای از طبقه متوسط در کوران نهضت اسلامی مردم ایران در مقطع هفدهم شهریور تا بیست‌و ششم دی‌ماه ۵۷ اختصاص دارد. 
مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی پیش‌ازاین، ضمن انتشار یادداشت‌های رهبر انقلاب بر کتاب‌‌هایی با موضوعات انقلاب اسلامی و فرهنگ جهاد و مقاومت، به تجلیل از راویان و نویسندگان این آثار پرداخته است که در ادامه این گزارش به معرفی برخی از این کتاب‌ها با محتوی انقلاب اسلامی که توسط مقام معظم رهبری تقریظ شده می‌پردازیم. 
*حماسه هویزه
 حماسه هویزه یکی از این کتاب‌ها به قلم نصرت‌الله محمودزاده است که به زندگی شهید علم الهدی می‌پردازند در بخشی از متن تقریظ مقام معظم رهبری معظم انقلاب درباره این کتاب آمده است: «سراسر دوران جنگ سرشار از ماجراهای رؤیا‌گونه‌ این راهیان شب‌ و شیران روز است و گروه شهیدان هویزه از برجسته‌ترین آنان‌اند. بی‌شک اگر لحظات پرمعنا و پرماجرای هر یک از این شهادت‌ها ثبت می‌شد و  چنان‌که در این یادداشت‌ها آمده به چشم می‌آمد، غنی‌ترین میراث معنوی برای تاریخ به‌جا می‌ماند این نوشته‌ها را که در نوع خود، بسیار کم‌نظیر است، باید قدر دانست و کوشش فراهم آورنده آن را ارج نهاد.»کتاب‌ «سفر سرخ»  چاپ اول آن در سال ۱۳۷۶ و چاپ پنجم آن در پاییز ۱۳۸۷ منتشرشده است زندگی‌نامه داستانی درباره وقایع، سرگذشت، خاطرات و یادداشت‌های شهید سید حسین
 علم الهدی است.کتاب که زوایای مختلف زندگی وی را از کودکی تا آغاز مبارزات انقلاب، از حلقه‌های مطالعاتی تا فعالیت در منطقه و نقش‌آفرینی به‌عنوان یک هسته فرهنگی اجتماعی و تا مبارزات دانشجویی در مشهد و سخنرانی در خوزستان و درنهایت جهاد و شهادت در هویزه را شامل می‌شود.
*وقتی که مهتاب گم شد
کتاب وقتی‌که مهتاب گم شد به قلم حمید حسام یکی دیگر از کتاب‌هایی است که بخش‌هایی از انقلاب اسلامی را روایت کرده است در بخشی از متن تقریظ مقام معظم رهبری درباره این کتاب آمده است، 
« بچه‌های همدان؛ بچه‌های صفا و عشق و اخلاص؛ مردان بزرگ و بی‌ادعا؛ یاران حسین (ع)؛ یاوران دین خدا … و آنگاه مادران؛ مرد آفرینان شجاع و صبور … و آنگاه فضای معنویت و معرفت؛ دل‌های روشن، همت‌ها و عزم‌های راسخ؛ بصیرت‌ها و دیدهای ماورائی. ..
این‌ها و بسی جویبارهای شیرین و خوشگوار دیگر از سرچشمه این روایت صادقانه و نگارش استادانه، کام دل مشتاق را غرق لذت می‌کند و آتش شوق را در آن سرکش‌تر می‌سازد.» اما این کتاب قبل از آنکه شرح زندگی علی خوش لفظ باشد، روایتی عینی از یک واقعه تاریخی است که موجب شد سرنوشت خیل وسیعی از مردمان ایران تغییر کند. علی خوش لفظ که نامش را به خاطر نزدیکی تولدش با ولیعهد پهلوی، جمشید گذاشته‌اند، سال‌ها بعد در نوجوانی، هم‌زمان با وقوع انقلاب اسلامی خود نیز دچار تحول و دگرگونی در اهداف و آرمان‌ها می‌شود. همین انقلاب درونی باعث می‌شود که او در اولین اعزام به جبهه نام خود را به علی خوش لفظ تغییر دهد و سرانجام زندگی‌اش هم‌تغییر کند.علی پانزده‌ساله در عنفوان جوانی با اصرار فراوان خود به جبهه اعزام می‌شود و آنجاست که درمی‌یابد شهادت ارمغانی است که با ترک خود به دست می‌آید، اما گویی قرار است علی خوش لفظ با تنی مجروح و خسته زنده بماند، تا سال‌ها بعد ماجرای وصل حدود هشتصد دوست و برادرش را برای ما روایت کند.
*در کمین گل سرخ
کتاب در کمین گل سرخ به قلم محسن مؤمنی از دیگر کتاب‌هایی است که بخش‌هایی از آن به تاریخ انقلاب اسلامی اشاره دارد. در بخشی از متن تقریظ مقام معظم رهبری آمده است: « این نمونه جالب و بی‌سابقه‌ای است از گزارش جنگ در ضمن داستان شیرین زندگی یکی از شخصیت‌های آن. آن را یکسره مطالعه کردم زیبا و هنرمندانه نوشته‌شده است. با بسیاری از حوادث آن کاملا آشنایم. البته بسیاری دیگر از حوادث آن دوران و نیز مطالب بسیاری ازآنچه مربوط به این شهید عزیز است ناگفته مانده است. و این طبیعی است البته برجستگی‌های شخصیت شهید صیاد شیرازی را در نوشته و کتاب به‌درستی نمی‌توان نشان داد. او حقا نمونه‌ای از یک ارتشی مؤمن و شجاع و فداکار بود. رحمت خدا بر او.»
محسن مؤمنی در کتاب «در کمین گل سرخ» به روایت زندگی صیاد شیرازی می‌پردازد. صیاد شیرازی متولد روستای کبود گنبد شهرستان درگز استان خراسان رضوی است. وی یکی از فرماندهان جنگ تحمیلی بود که پس از ۳۲ سال خدمت در یگان‌های مختلف نیروی زمینی ارتش در تهران و مقابل منزلش، به دست منافقین ترور شد.  محسن مؤمنی قصه‌نویس است. به همین خاطر روایت زندگی صیاد شیرازی را کاملا غیرمنتظره و با تعلیق آغاز می‌کند؛ ازآنجاکه یک سرهنگ حکم بازداشت صیاد شیرازی را صادر می‌کند و نمی‌داند چند روز بعد او ضامن جانش می‌شود. قصه از پدر صیاد شیرازی که نظامی بوده شروع می‌شود تا به کودکی، نوجوانی و جوانی صیاد برسد. حالا او به‌عنوان یک نظامی در آستانه انقلاب، فعالیت‌های انقلابی می‌کند و سرهنگ شعیبی او را به همین جرم به بازداشت می‌فرستد. چند روز بعد که انقلاب به ثمر می‌رسد جوانان انقلابی اصفهان می‌خواهند سرهنگ را اعدام کنند که صیاد شیرازی شفاعتش را می‌کند.
  *خاک‌های نرم کوشک
خاک‌های نرم کوشک به قلم سعید عاکف یکی دیگر از کتاب‌هایی است که به زندگی شهید برونسی می‌پردازد و بخشی از زندگی این شهید بزرگوار در زمان سال‌های قبل از پیروزی زندگی انقلاب در این کتاب روایت‌شده است. در بخشی از متن تقریظ مقام معظم رهبری آمده است: « الان چند سالی است که کتاب‌هایی درباره سرداران و فرماندهان باب شده و می‌نویسند. بنده هم مشتری این کتاب‌ها هستم و می‌خوانم. بعضی از این‌ها را من خودم از نزدیک می‌شناختم؛ آنچه درباره‌شان نوشته‌شده، روایت‌های صادقانه و بسیار تکان‌دهنده است. این هم حالا آدم می‌تواند کم‌وبیش تشخیص بدهد کدام مبالغه‌آمیز است و کدام صادقانه است. آدم می‌بیند برخی از این شخصیت‌های برجسته، حتی در لباس کارگر به میدان جنگ آمده‌اند؛ این اوستا عبدالحسین برونسی، قبل از انقلاب یک بنا بود و با بنده هم مرتبط بود. شرح‌حالش را نوشته‌اند. من توصیه می‌کنم و واقعا دوست می‌دارم شماها بخوانید. اسم این کتاب، خاک‌های نرم کوشک است؛ قشنگ هم نوشته‌شده است.» خاطرات اوستا عبدالحسین برونسی به نقل از خانواده و هم‌رزمان شهید؛ این کتاب شرح‌حال انسانی وارسته است که قبل از انقلاب در روستای گلبوی کدکن از توابع تربت‌حیدریه به کار سخت و طاقت‌فرسای بنایی مشغول بود و در کنار آن به خواندن دروس حوزوی نیز روی آورده بود تا اینکه بعدها به علت شدت یافتن مبارزات او زندانی و مورد شکنجه‌های وحشیانه ساواک قرار گرفت. با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران زمینه‌های لازم برای رشد او مهیا شد و چنان لیاقتی از خود نشان داد که زبانزد همگان شد و نامش حتی در محافل خبری استکبار جهانی نیز راه یافت. رمز رستگاری شهید برونسی عبودیت و بندگی بی‌قیدوشرط او در مقابل حق و حقیقت بوده است.
*سرباز کوچک امام
کتاب سرباز کوچک امام به قلم فاطمه دوست کامی و مهدی طحانیان از دیگر کتاب‌هایی است که بخشی از آن به روایت تاریخ انقلاب اسلامی می‌پردازد در بخشی از متن تقریظ مقام معظم رهبری آمده است: « سرگذشت این نوجوان شجاع و باهوش و صبور در اردوگاه‌های اسارت، یکی از شگفتی‌های دفاع مقدس است؛ ماجراهای پسربچه‌ سیزده چهارده‌ساله‌ای که نخست میدان جنگ و سپس میدان مقاومت در برابر مأموران درنده‌خوی بعثی را با رفتار و روحیه‌ای اعجاب‌‌‌انگیز، آزموده و از هر دو سربلند بیرون آمده است. دل بر مظلومیت او می‌سوزد ولی از قدرت و تحمل و صبر او برمی‌کشد؛ این نیز بخشی از معجزه بزرگ انقلاب اسلامی است.» کتاب «سرباز کوچک امام» به بیان اتفاقات ریزودرشت زندگی مهدی طحانیان پرداخته؛ اتفاق‌های خواندنی و جذابی که در بسترهای متفاوتی روی می‌دهد و ذهن خواننده را به طرز ماهرانه‌ای به همراهی خویش دعوت می‌کند. ناب‌ترین بخش این خاطرات مربوط به سال‌های طولانی‌ای است که راوی در اردوگاه‌های نگهداری اسرای ایرانی در عراق سر می‌کرده. او به‌عنوان جوان‌ترین اسیر جنگی در زمان اسارتش به‌شدت کانون توجه بعثی‌ها بوده و به‌تبع آن شاهد ماجراهای تلخ و شیرینی است که در نوع خویش کم‌نظیر هستند. کتابی که به‌زعم کارشناسان این حوزه جامع‌ترین اثر خاطره نگاری به لحاظ حجم و محتوا در عرصه «اسارت» و «فرهنگ ایثار و مقاومت» به شمار می‌آید.

نویسنده : معصومه شمسيني غياثوند |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تمجیدهایی از جنس عشق بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.