تلفات نظامیان تروریست آمریکایی در انفجارهای کابل به ۱۳ نفر رسید
شبکه خبری ایبیسینیوز گزارش داده یکی دیگر از نظامیان آمریکایی که در انفجارهای نزدیک فرودگاه حامد کرزای کابل مجروح شده بود بر اثر شدت جراحات فوت کرد تا شمار نظامیان آمریکایی کشته شده در این حادثه به ۱۳ نفر افزایش پیدا کند.
وزارت دفاع آمریکا شامگاه پنجشنبه اعلام کرده بود ۱۲ نظامی آمریکا بر اثر انفجارهایی که در نزدیکی فرودگاه بینالمللی «حامد کرزای» در کابل به وقوع پیوستهاند کشته شدهاند. طبق اعلام پنتاگون ۱۵ نظامی دیگر هم زخمی شده بودند.
منابع خبری در اولین گزارشها از این انفجارها که عصر پنجشنبه اتفاق افتاد گزارش داده بودند سه نظامی آمریکا زخمی شدهاند. اندکی بعدتر روزنامه والاستریتژورنال به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داد ۴ تفنگدار دریایی این کشور در انفجارهای کابل کشته شده و ۳ آمریکایی دیگر زخمی شدهاند. از آن زمان به بعد، منابع خبری در گزارشهای مختلف از افزایش تلفات نظامیان آمریکا خبر دادند.
رسانههای بینالمللی عصر پنجشنبه گزارش دادند دو انفجار در نزدیکی فرودگاه کابل اتفاق افتاده است. گفته میشود نخستین انفجار در نزدیکی «ابیگیت» در ورودی فرودگاه اتفاق افتاد و انفجار دوم در نزدیکی هتل بارونز که در نزدیکی فرودگاه واقع شده به وقوع پیوست.
تا لحظه تنظیم این خبر، یک منبع پزشکی در گفتوگو با شبکه خبری الجزیره گفته در نتیجه انفجارهای به وقوع پیوسته در مجاورت فرودگاه کابل دستکم ۴۰ نفر کشته و ۱۱۰ نفر زخمی شدهاند.
یک سخنگوی پنتاگون ساعاتی قبلتر گفته بود میتواند کشته شدن تعدادی از سربازان آمریکا و زخمی شدن تعدادی دیگر را در انفجارهای نزدیک فرودگاه کابل تأیید کند. با این حال او به تعداد این سربازان و رسته خدمتی آنها اشارهای نکرده است.
گروه تروریستی داعش مسئولیت این عملیات را به عهده گرفت. طالبان این حمله را «تروریستی» خوانده است. پولیتیکو به نقل از یک منبع آمریکایی گزارش داده عوامل انتحاری داعش، باعث این انفجارها شدهاند.
تعداد شهروندان آمریکا در افغانستان
روز چهارشنبه شبکه خبری سیانان گزارش داد در حالی که کمتر از یک هفته به فرا رسیدن ضربالاجل ۳۱ اوت برای خروج آمریکا از افغانستان مانده دستکم ۴۱۰۰ شهروند آمریکایی هنوز در افغانستان هستند.
وبگاه شبکه خبری «سی.ان.ان» به نقل از دستیار یک سناتور آمریکایی گزارش داد وزارت خارجه آمریکا در یک نشست توجیهی به سناتورها گفته این آمریکاییها در تلاش بری خروج از افغانستان هستند.
منبع مورد استناد سیانان گفته بود این آمریکاییهایی که در افغانستان باقی ماندهاند همهشان در داخل کابل یا در اطراف این شهر نیستند. این منبع گفته بود آمریکا تا کنون ۴۴۰۰ شهروند را از افغانستان تخلیه کرده اما خارج کردن ۴۱۰۰ شهروند باقیمانده چالشانگیزتر خواهد بود.
مقامهای کاخ سفید بارها گفتهاند اطلاع دقیقی از شمار شهروندان آمریکایی باقی مانده در افغانستان ندارند. «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت با توجه به اینکه برخی از آمریکاییها بدون ثبت نامشان نزد سفارت آمریکا در کابل وارد افغانستان شدهاند اطلاعی از شمار دقیق آمریکاییها نیست.
نقشه ناکام غرب برای افغانستان
گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیسجمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. تحلیلگران ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاشهای ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای بازسازی افغانستان به شکل مطلوب جهان غرب میدانند.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
آمریکا قرار است تا موعد ۳۱ اوت از افغانستان خارج شود. «سهیل شاهین»، سخنگوی دفتر طالبان در قطر دوشنبه هفته جاری گفت که تاخیر در خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان برای ایالات متحده پیامدهایی خواهد داشت و تاریخ تعیین شده، خط قرمز طالبان است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.