تلخکامی مردم با احتکار مرکبات - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 20345
  پرینتخانه » اقتصادی, ویژه تاریخ انتشار : 01 اردیبهشت 1399 - 8:14 |
بررسی دلایل و اثرات افزايش بی رویه قيمت میوه در بازار؛

تلخکامی مردم با احتکار مرکبات

بعد از شیوع کرونا در کشور انواع و اقسام دستورات پزشکی و بهداشتی بدون هیچ پشتوانه علمی و کارشناسی در فضای مجازی منتشر شد. این مسئله در حالی است که در ابتدا بسیاری از پزشکان و دانشمندان جهان بر ناشناخته بودن این ویروس اذعان داشتند و تاکنون نیز برای راه‌حلی قطعی برای درمان یا ساخت واکسن به دست نیامده است.
تلخکامی مردم با احتکار مرکبات

|سارا عسكری|
بعد از شیوع کرونا در کشور انواع و اقسام دستورات پزشکی و بهداشتی بدون هیچ پشتوانه علمی و کارشناسی در فضای مجازی منتشر شد. این مسئله در حالی است که در ابتدا بسیاری از پزشکان و دانشمندان جهان بر ناشناخته بودن این ویروس اذعان داشتند و تاکنون نیز برای راه‌حلی قطعی برای درمان یا ساخت واکسن به دست نیامده است. اما فضای مجازی که همواره به محلی برای پرورش شایعات بی‌پایه و اساس مبدل شده است، این بار در اوضاع کرونایی کشور با پخش شایعه مصرف برخی مواد غذایی مانند زنجبيل، سیر،  لیموترش و لیموشیرین برای بالا بردن سطح ایمنی بدن در مقابل این بیماری، بازار را متحول شد و طی چند روز قیمت این اقلام سر به فلک کشید. به نظر می‌رسد دلالان با پخش چنین شایعاتی که نوعی تکنیک تبلیغاتی البته تبلیغات سوء محسوب می‌شود برای سود بیشتر دست به چنین اقدامی می‌زنند.
دلالان کرونایی بدون در نظر نگرفتن سلامتی مردم و تنها با توجه به سود خود د‌ست به پخش شایعه و بالا بردن تقاضا در بازار می‌کنند و زمانی که تقاضا برای خرید زیاد شد با احتکار در انبار، باعث کمبود محصول می‌شوند درنتیجه قیمت‌ها افزایش پیدا کرده و به سودی چندین برابر می‌رسند. امیدواریم با ورود مسئولان قضائی از سوءاستفاده کاسبان کرونایی جلوگیری شود.  
«رسالت» دراین‌باره با اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی و اکبر یاوری، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه بارفروشان به گفت‌وگو پرداخت.
*بالا بودن تقاضا ،بهانه افزایش قیمت‌هاست
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اشاره به بالا بودن قیمت برخی از میوه‌ها و سبزیجات در گفت‌وگو با «رسالت» بیان کرد: «زمانی که از فروشندگان میدان میوه و تره‌بار علت افزایش قیمت را پرس‌وجو می‌کنیم تمامی آن‌ها به میزان عرضه و تقاضا تأکید دارند. اما بالا بودن تقاضا نمی‌تواند دلیلی بر افزایش قیمت باشد. به نظر می‌رسد افرادی از بالا بودن تقاضا سوءاستفاده کرده و دست به افزایش غیرقانونی قیمت‌ها می‌زنند.»  وی افزود: «گزارش میدانی اتحادیه در روز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین از سطح شهر، حاکی از قیمت ۴۲ هزار تومانی لیموترش بوده است.  این در حالی است که خرده‌فروشان میوه و سبزی مقصر نبوده و باید عوامل پشت پرده این ماجرا شناسایی شوند. اتحادیه میوه و سبزی با نامه‌نگاری به نهادهای ناظر و مسئول برای رسیدگی به این موضوع درخواست کمک کرده است.» 
کارگر تصریح کرد: «قیمت زنجبیل نیز به ۱۱۰ هزار تومان رسیده بود که اتحادیه با همکاری ستاد میوه و تره‌بار میدان مرکزی با تزریق ۱۲ تن در مراحل مختلف به بازار ، قیمت این محصول را به ۵۵  هزار تومان کاهش داد. همچنین با وارد کردن چندین تن لیموترش و لیموشیرین به بازار قیمت این محصولات نیز پایین آمده است.» 
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در پایان تأکید کرد: «متصدیان میدان مرکزی بعد از اقدام اتحادیه قول به پایین نگه‌داشتن قیمت‌ها دادند اما بعد از یک هفته مجدد قیمت محصولات را بالا بردند. اتحادیه میوه و سبزی برای کنترل قیمت‌ها درنظر دارد بدون واسطه محصولات را با عرضه مستقیم به دست مصرف‌کننده برساند تا ازسوء استفاده‌های احتمالی جلوگیری شود.»
*خریداران محصولات را دپو کرده‌اند
در ادامه اکبر یاوری، عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه بارفروشان با اشاره به احتکار برخی از میوه‌ها و سبزیجات برای بالا بردن قیمت در بازار به «رسالت» گفت: «لیموترش و لیموشیرین تا اواخر بهمن‌ماه ۹۸ در بازار به قیمت ۵ هزار تومان به فروش می‌رسید. خرید لیموترش در دست ۵ نفر است که در پاییز سال گذشته با سلف‌خر کردن (پیش‌خرید) محصولات از باغدار  آن‌ها را در انبارها دپو کردند.» 
وی افزود: «همچنین قیمت لیموترش و لیموشیرین تا اواخر بهمن‌ماه در بازار بین ۳ تا ۶ هزار تومان با سوددهی برای میوه‌فروشان به فروش می‌رسید. اما در اسفندماه با شیوع بیماری کرونا در کشور و انتشار مطلب  مفید بودن برخی از محصولات برای مقابله با این بیماری در فضای مجازی، سرانه مصرف افزایش و در نتیجه قیمت‌ها بالا رفت.» یاوری تصریح کرد: « خریداران لیموترش در جهرم مرکز تولید این محصول با اشراف به این موضوع بار لیمو را به‌صورت قطره‌چکانی به میادین میوه و تره‌بار سراسر کشور تزریق کردند تا از میزان عرضه کاسته شود. تفاوت  در عرضه، تناژ به بازار فشار را بر مردم زیاد و قیمت را بالا می‌برد. تا جایی که قیمت لیموترش به کیلویی ۳۵ هزار تومان رسید.»
عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه بارفروشان در پایان تأکید داد: «اتحادیه نیز برای مقابله با کاسبان کرونا وبا کشف انبارهای احتکار لیموترش در جهرم مجبور به رسانه‌ای کردن این موضوع شدند.
 محتکران با متوجه شدن این موضوع ۳ هزار تن را جابه‌جا و ناپدید کردند. به علت همکاری نکردن مسئولان جهرمی اتحادیه مجبور به رایزنی با سپاه ثارالله تهران و قوه قضائیه شد. آن‌ها در مدت ۴۸ ساعت انبارهای محتکران را پلمب کرده و دست این افراد رو شد و می‌توان گفت قیمت‌ها معقول‌تر شد.»

نویسنده : سارا عسکري‌‌ |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تلخکامی مردم با احتکار مرکبات بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.