تسهیل مبادلات تجاری با خرید ملک در ترکیه!
| نفيسه امامي |
دولت ترکيه اين روزها مقصد مناسبي براي فروش ملک و سرمايهگذاري در اين کشور فراهم کرده است. رونق صنعت توريسم در اين کشور و تسهيل شرايط براي خريد ملک و آپارتمان بسياري از سرمايهگذاران ايراني و عرب را به اين کشور سوق داده است. بر اساس قوانين ترکيه، خارجيها ميتوانند از سه طريق سرمايهگذاري مستقيم با مبلغ ۵۰۰ هزار دلار، خريداري ملکي به ارزش بيش از ۲۵۰ هزار دلار يا ايجاد اشتغال براي ۱۰۰ شهروند ترکيه براي اقامت در اين کشور اقدام کنند و اکنون ايرانيها با خريد دو هزار ملک در ترکيه رتبه دوم را بعد از عراقيها در خريد ملک کسب کردهاند.
به دنبال محدوديتهاي شديد در مبادلات تجاري، ايرانيهاي بسياري براي سرمايهگذاري و تسهيل در امور تجاري اقدام به خريد ملک در ترکيه کردهاند. هرچند نبايد از اين مسئله غافل شد که در مقايسه با دلار و يورو، لير ترکيه همچنان براي ايرانيها مقرونبهصرفه تر است و نزديکي دو کشور، شرايط را براي سرمايهگذاري و مهاجرت به اين کشور فراهم آورده است.
فيروز دولتآبادي سفير اسبق ايران در ترکيه در گفتوگو با «رسالت» درباره دلايل خريد ملک توسط سرمايهگذاران ايراني در ترکيه گفت: « به دليل تحريمهاي يک جانبه آمريکا، مشکلات و محدوديتهاي زيادي در برابر سرمايهگذاران و تجار ايراني وجود دارد. بنابراين گرفتن پاسپورت و انجام نقل و انتقالات بانکي در قبال سرمايهگذاري ۲۵۰ هزار دلاري براي خريد مسکن براي تجار ايراني در ترکيه، بخش زيادي از مشکلات آنها را برطرف ميکند.»
وي ادامه داد: «با توجه به تورم فعلي در کشور افراد سرمايهدار که از تمکن مالي برخوردار هستند، از خريد ملک باقيمت ۲۵۰ هزار دلار استقبال ميکنند. چراکه بعد از بالا رفتن قيمتها در ايران، هزينه سفر داخلي بهطور تقريبي با هزينه سفر به ترکيه برابري ميکند. بنابراين افراد سرمايهدار ترجيح ميدهند بهجاي سفرهاي داخلي به ترکيه عزيمت کنند و در ملک شخصي ساکن شوند. بنابراين تورم ايران يکي از دلايلي است که کارگزاران اقتصادي را بهسوي سرمايهگذاري خارجي سوق ميدهد.»
دولتآبادي مهمترين دليل براي سرمايهگذاري در ترکيه را روان سازي فعاليتهاي اقتصادي دانست و گفت: «اقتصاد ايران، بسيار گسترده است و مراودات ارزي کشور بيش از صد ميليارد دلار برآورد ميشود. اگر برفرض مثال در حدود هزار ملک توسط ايرانيها در ترکيه خريداري شده باشد بازهم در قياس با عملکرد ارزي گسترده ايران، رقم زيادي نيست. سرمايهگذاري در ترکيه تسهيلات متعددي به همراه ميآورد زيرا حساب بانکي براي تجار ايراني افتتاح ميشود و خريد و فروش به سهولت انجام ميگيرد.»
سفير اسبق ايران در ترکيه با اشاره به اينکه اقتصاد ترکيه جزء ۲۰ اقتصاد برتر دنيا است، گفت: «سرمايهاي که تاجران ايراني به اقتصاد ترکيه وارد ميکنند رقم قابل توجهي نيست اما بالا رفتن ميزان سرمايهگذاري نشاندهنده ثبات، پذيرش سرمايه و رونق صنعت توريسم در اين کشور است. کشورهايي که اجازه خريد ملک به ديگر کشورها را ميدهند به معناي فراهم بودن شرايط مناسب و بادوام در آنهاست.»
دولتآبادي اضافه کرد: «شخصي که در ترکيه خانهاي را خريداري ميکند حداقل در سال ۵۰۰ دلار براي خدمات و ۱۲۰۰ دلار براي هزينه برق و آب پرداخت ميکند. ضمن اينکه چند بار هم براي مسافرت به اين کشور سفر ميکند. اين ارقام در اقتصاد ترکيه رقم بالايي محسوب نميشود اما در مقابل براي سرمايهگذار ايراني امکان گرفتن پاسپورت و باز کردن حساب بانکي فراهم ميشود و هزينه نقلوانتقال حسابهاي بانکي از ايران به ترکيه از ۱۲ درصد به ۲ درصد کاهش پيدا ميکند.»
اين ديپلمات اسبق با اشاره به اينکه فضاي عمومي جامعه، ميزان امنيت در ترکيه و ديگر کشورها را بيشتر از داخل ميداند، گفت: «اين احساس ناخوشايند در بين مردم رواج پيدا کرده و عاملي براي گرايش به سوي سرمايهگذاري در ترکيه شده است. درحاليکه در بهترين شرايط، ايرانيها شهروند درجهدو در اين کشور محسوب ميشوند.»
وي در پايان با رد سياه نمايي سرمايهگذاري در ترکيه گفت: «اگر شرايط براي مبادلات تجاري در کشور به طور کامل فراهم شود کمتر کسي براي خريد خانه در ترکيه اقدام ميکند اما متأسفانه در حال حاضر چنين موقعيتي مهيا نيست.»
20 اقتصاد برتر دنيا , ترکيه , خرید ملک در ترکیه , رونق صنعت توريسم
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.