تحریم دارو و آمریکای بدون ماسک!
| گروه سیاسی|
ویروس کرونا در ماههای اخیر دنیا را درگیر و مشکلاتی را بهوجود آورده است. اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی با مشکل تهیه اقلام بهداشتی و دارویی مواجه هستند. حتی اوضاع آمریکا خبر از کمبود کالاهای اولیه بهداشتی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده را میدهد. کشور نیز باوجود تحریمهای ظالمانه آمریکا برای خرید دارو با مشکل مواجه است اما در این میان مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در سخنان اخیر خود مدعی شده است که تحریمهای ایران شامل دارو و تجهیزات پزشکی و مواد غذایی نمیشود. این در حالی است که بارها مسئولان کشور اعلام کردهاند که باوجود تحریمهای آمریکا امکان خرید دارو از سایر کشورها را ندارند. ترامپ نیز در سخنانی مضحک بیان کرده اگر ایران خواستار برداشتن تحریمها است، باید از ما درخواست کند. به نظر میرسد سخنان مقامات ارشد آمریکایی از فشارهای بینالمللی و داخلی بهویژه رسانههای آنها نشئت میگیرد و تنها جنبه تبلیغاتی و ساکت کردن افکار عمومی را دارد. این بیماری، چهره واقعی مدعیان دروغین قوانين انسان دوستانه را به جهان نشان داد و به همه ثابت کرد که در بدترین شرایط نیز آمریکا از منافع خود صرفنظر نخواهد کرد.
«رسالت» دراینباره با عبدالرضا فرجی راد، سفیر اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل (ژنو) و رامین مهمانپرست، سخنگوی پیشین و مشاور وزیر امور خارجه به گفتوگو پرداخت.
آمریکاییها مدعی هستند تحریمهای ایران شامل مواد دارویی نمیشود
رامین مهمانپرست، سخنگوی پیشین و مشاور وزیر امور خارجه با اشاره به تحریمهای آمریکا در شرایط فراگیری بیماری کرونا و نیاز کشور به دارو بیان کرد: «آمریکاییها با ایجاد جنگ روانی همواره موضع حقبهجانب میگیرند و مدعی هستند تحریمهای ظالمانه آنها بهاستثنای مواد غذایی و دارویی است.اما در واقع شرایطی را برای خرید اینگونه اقلام تعیین کردهاند در عمل خرید را برای کشور ناممکن کردهاند.»
وی افزود: «همچنین برای خرید دارو و مواد غذایی نیاز به انتقال پول از طریق سیستم بانکی است اما قوانین بانکی را به نحوی طراحی کردهاند که انتقال وجه امکانپذیر نیست. از سویی به تحریم نبودن اقلام دارویی و غذایی تأکید دارند و سویی دیگر از سیاستی پیروی میکنند که خلاف واقع و موجب افزایش فشارها بر کشور میشود.»مهمانپرست تصریح کرد: «آمریکاییها همواره قوانین انسان دوستانه را زیر پا میگذارند. در موقعیتهای گوناگون و در مداخلات خود در کشورهای مختلف ثابت کردهاند، که منافع کشورشان را بر مسائل انسان دوستانه ترجیح میدهند.»سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه درباره صحبت ترامپ مبنی بر اینکه ایران برای دریافت کمک باید از آمریکا درخواست کند، توضیح داد: «آمریکاییها مدتهاست به دنبال این هستند که کشور از موضع ضعف پای میز مذاکره با آنها حاضر شود، تا به همه نشان دهند که فشارهای حداکثری بر روی کشور جواب داده و مقامات دیپلماسی کشور را مجبور به مذاکره با آمریکا کرده است.»او اشاره کرد: « مسئولان کشور بارها اعلام کردهاند که برای تأمین منافع ملی کشور حاضر به مذاکره حتی با آمریکاییها هستند اما باید مذاکره از موضع قدرت صورت پذیرد تا بتوان منافع ملی کشور را تأمین کرد. اگر از موضع ضعف وارد مذاکره با هر کشوری شویم، شکست مذاکره حتمی خواهد بود.»
اقتدار در مذاکره ،مستلزم توانمندی در داخل کشور است
مهمانپرست گفت: « همچنین برای حفظ اقتدار و قدرت در مذاکرات باید مشکلات داخلی و اقتصادی کشور برطرف شود تا بتوانیم از موضع قدرت صحبت کنیم. اقتصاد کشور باید از وابستگی به نفت خارج شود که این امر مستلزم اعتماد به بخش خصوصی است. دولت میتواند با اعطای تسهیلات در جهت اشتغالزایی و کاهش بیکاری در جامعه و کمک به بخش تولید و تسهیل صادرات به مقاومسازی و رشد اقتصاد کشور کمک کند.»سخنگوی پیشین و مشاور وزیر امور خارجه در پایان تأکید کرد: « حل مسائل داخلی بهویژه مشکلات اقتصادی باعث قدرت و اقتدار کشور در مذاکرات خواهد شد. در این صورت کشور میتواند با اروپاییها یا اگر نیاز به مذاکره با آمریکاییها باشد، توانمند و قدرتمند پای میز مذاکره برود و از منافع ملی کشور دفاع کند.»
بوروکراسی پیچیده آمریکاییها، مانع خرید دارو است
عبدالرضا فرجی راد، سفیر اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل (ژنو) با اشاره به اینکه آمریکاییها با توجه به گسترش جهانی ویروس کرونا در زمان فعلی نیز به تحریم دارویی کشور ادامه میدهند، بیان کرد: «مقامات آمریکایی بهگونهای تحریمها را اعمال کردهاند که مواد غذایی و دارویی شامل نشود اما با تعیین بوروکراسیهای پیچیده اداری در عمل خرید دارو برای کشور بسیار مشکل است.» وی افزود: « همچنین کشور در شرایط بحرانی بیماری کرونا برای خرید اقلام مورد نیاز دارویی و غذایی برای نقلوانتقال مالی نیز با مشکل مواجه است. سخنان اخیر مقامات آمریکایی ناشی از فشارهای داخلی و بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی، چین و روسیه بر آنها، علیه تحریمهای ایران است که فقط جنبه تبلیغاتی دارد و خلاف واقع است.»
کشور نیازی به داروهای آمریکایی ندارد
این استاد حقوق بینالملل با توجه به سخنان اخیر ترامپ که گفته است: ایران برای برداشتن تحریمها باید از آمریکا درخواست کند، تصریح کرد: «کشور نیازی به داروهای آمریکایی ندارد. با وجود شیوع بیماری کرونا در آمریکا این کشور نیز با مشکلات فراوانی روبهرو است بهطور مثال برای تهیه اقلام ساده بهداشتی مانند ماسک با مشکل مواجه شده است ترامپ اگر میتواند مشکلات داخلی خود را حل کند.»
سفیر اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل (ژنو) در پایان تأکید کرد: «کرونا چهره واقعی آمریکا را به جهان نشان داد. کشور ما از مقامات آمریکایی درخواست اقلام دارویی و پزشکی ندارد بلکه خواستار برداشتن تحریمهای ظالمانه برای سهولت خرید دارو با پول خود کشوراست. به نظر میرسد برای اثبات عدم صداقت ترامپ بهتراست نماینده ایران در سازمان ملل از آمریکا درخواست برداشتن تحریمها را داشته باشد. تا باز هم آمریکاییها در بین جهانیان رسوا شوند.»
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.