تامین مالی ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی از بورس - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 33911
  پرینتخانه » اخبار, اقتصادی تاریخ انتشار : 02 آذر 1399 - 7:57 |
وزیر اقتصاد مطرح کرد:

تامین مالی ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی از بورس

دژپسند گفت: امسال دولت توانست از بورس ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی کند که قطعا ظرفیت تامین مالی بیشتر است. رشد نقدینگی نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده اما رضایت بخش نیست.
تامین مالی ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی از بورس

فرهاد دژپسند با حضور در برنامه «نگاه یک» با اشاره به اثرات سو اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا افزود: جامعه پزشکی و پرستاری، حدود ۹ ماه مشغول مراقبت از سلامت مبتلایان این بیماری هستند، کارکنان گمرک، بانک‌ها و سازمان امور مالیاتی هم در معرض ابتلاء به این بیماری هستند و بسیاری از این عزیزان را از دست دادیم.

وی با اشاره به لزوم رعایت محدودیت‌های ویژه کرونایی، ادامه داد: باید هر چه در توان داریم تلاش کنیم تا زنجیره تکثیر این ویروس را قطع کنیم.

دژپسند همچنین به اهمیت اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره و اضافه کرد: از سال ۱۳۹۲ که این سیاست‌ها ابلاغ شد هر قدر زمان می‌گذرد بیشتر به کارساز بودن این سیاست‌ها پی می‌بریم.

او افزود: این سیاست‌ها دامنه کاملی را پوشش می‌دهند و رویکردهایی که در آن وجود دارد از جمله مردم بنیان شدن، عدالت بنیانی، دانش بنیانی، برون گرایی و درون زایی، منظومه کاملی را شکل می‌دهند.

دژپسند با اشاره به اینکه همه بندهای سیاست‌های اقتصادی مقاومتی اجرا شده است، اضافه کرد: در شرایطی که در مصاف با جنگ تحمیلی اقتصادی هستیم آن بنیان‌ها به گونه‌ای باید شکل پیدا کند که آسیب پذیری، کم شود و تاب آوری افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی و کرونا هستیم، گفت: کرونا به شدت دنیا را از نظر اقتصادی، متأثر کرده است، اما خوشبختانه توانستیم مانع از تحقق اهداف دشمنان شویم.

دژپسند ادامه داد: دو سال پیش در ۱۳ آبان سال ۱۳۹۷، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد می‌خواهد در مدت سه ماه، نظام ایران را تغییر دهد، اما ۲۴ ماه از این اعلام گذشته و اتفاقی نیفتاده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با این جنگ تحمیلی اقتصادی، مشکلاتی بر مردم تحمیل شد و تک تک آحاد جامعه ایران با این مشکلات، دست و پنجه نرم کردند، واردات دارو با مشکلاتی مواجه شد و سختی را بر مردم تحمیل کرد، اما به علت تلفیق مردم بنیانی و دانش بنیانی، دشمن نتوانست به اهداف خود برسد.

وی افزود: اسفند پارسال به واردات ماسک و دیگر تجهیزات مبارزه با کرونا نیاز داشتیم، اما این نیاز برطرف شده است و می‌توانیم صادرات کنیم.

دژپسند اضافه کرد: در ۷ ماه پارسال، ۲۷ هزار میلیارد تومان از منابع تنخواه استفاده کرده بودیم، اما این رقم در مدت مشابه امسال به علت افزایش تاب آوری و مردم بنیانی با کاهش ۱۵ هزار میلیارد تومانی به ۱۲ هزار میلیارد تومان رسید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: بسیاری از مودی‌های مالیاتی، احساس مسئولیت کردند بنابراین مالیات به خوبی محقق شد و هفت دوازدهم امسال صد در صد محقق شد.

دژپسند با بیان اینکه با اصلاح روش‌هایی توانستیم هزینه‌ها را کنترل کنیم، گفت: روش تأمین مالی از طریق مراجعه به مردم از جمله فروش اوراق، کمک زیادی به ما کرده است و در ۷ ماه امسال از محل اوراق, ۱۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد و تأمین مالی داشتیم که از این رقم، ۹۰ هزار میلیارد تومان از طریق فروش اوراق بوده است.

وی، واگذاری اموال دولتی را از دیگر روش‌های تأمین مالی دولت، بیان و اضافه کرد: صندوق‌های‌ای تی اف (ETF) و فروش دارایی‌های دولت به آحاد مردم با کارت ملی و به صورت برابر از جمله این روش‌ها بود که حدود ۵ و نیم میلیون نفر در خرید این صندوق‌ها مشارکت کردند و مردم با این روش صاحب سهام و دارایی شدند و توزیع عادلانه ثروت انجام شد.

دژپسند گفت: استفاده از این روش‌ها موجب شد که تا کنون بودجه کشور به گونه‌ای مدیریت شود تا بسیاری از نگرانی‌هایی اقتصاددانان بر طرف شود.

جلب سه میلیارد و هشتصد میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در ۷ ماه امسال توانستیم حدود سه میلیارد و هشتصد میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی را جلب کنیم که در مدت یک تا ۲ سال اجرایی می‌شود.

دژپسند در ادامه برنامه «نگاه یک» با اشاره به اینکه تورم در اقتصاد کشورمان، علل مختلفی از جمله فشار تقاضا، جهش هزینه‌ها و انتظارات داشته است، افزود: در برخی موارد هر سه این موارد با هم بوده است، اما اکنون علت عمده تورم ناشی از افزایش هزینه هاست.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ تا ۸۷ درصد واردات شامل کالاهای واسطه‌ای، مواد اولیه و ماشین آلات بوده است، ادامه داد: زمانی که این کالاها متأثر از نرخ ارز، دچار افزایش و جهش قیمتی می‌شوند این موضوع به فرآیند تولید منتقل می‌شود و هزینه‌های تمام شده تولید را افزایش می‌دهد و در نهایت، قیمت تمام شده کالا بالا می‌رود.

دژپسند اضافه کرد: کوچ نقدینگی به بازار سکه و ارز هم موجب افزایش نرخ‌ها می‌شود.

وی گفت: همه توان دشمن صرف شد تا نتوانیم صادرات نفتی و غیر نفتی را انجام دهیم و در صورت انجام صادرات نتوانیم منابع مالی آن را وارد کشور کنیم.

دژپسند افزود: در کنار این موضوع، متأسفانه در برخی مواقع سوداگران به فضای نا اطمینانی دامن زدند. خوشبختانه صادرکنندگان کشورمان در جبهه اقتصادی خارجی ما خوب کار کردند و ارز بسیاری را وارد کشور کردند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بخش‌های خصوصی در شرایط تحریم کنونی بازیکن اصلی ما هستند، گفت: برخی افراد از موقعیت کنونی سو استفاده کردند که با آن‌ها برخورد شده است و با بقیه افراد متخلف هم برخورد لازم انجام می‌شود.

دژپسند با اشاره به اینکه مردم در حال تحمل مشکلات ناشی از افزایش قیمت‌ها هستند، اضافه کرد: باید کمک کنیم تا این شرایط مدیریت شود و کندکردن شتاب افزایش قیمت‌ها، دغدغه اصلی مسئولان است و تا حدی در این زمینه موفق بودیم، اما هنوز رضایت بخش نیست.

وی با اشاره به اینکه بستن پیمان‌های دو جانبه و چند جانبه در دست پیگیری است، گفت: فاصله گرفتن از دلاریزه شدن در گروی توسعه شرکت‌های دانش بنیان و ایفای نقش محوری توسط آن‌ها در اقتصاد است.

دژپسند افزود: درکنار آن‌ها باید از امکانات و دارایی‌ها، بهینه استفاده کنیم و مبنای رشد را به گونه‌ای سازمان دهیم که به استفاده بهینه از عوامل تولید داخل کشور منتهی شود.

او ادامه داد: البته این به معنای حصار کشیدن دور کشور نیست و باید از انتقال فناوری‌ها به داخل کشور استفاده کنیم.

دژپسند با بیان اینکه برای جهش تولید و اتکا به داخل باید فضای کسب و کار را بهبود ببخشیم، گفت: باید سرمایه گذاری را در تولید، تسهیل کنیم. در گذشته، ثبت و تأسیس یک شرکت، ۷۳ روز طول می‌کشد، اما اکنون این زمان به ۷۳ ساعت کاهش یافت و حتی موردی داشتیم که در مدت ۲۰ دقیقه شرکت خود را تأسیس کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به اینکه چرا کاهش ارزش پول ملی اتفاق افتاده است؟ گفت: بانک مرکزی تلاش بسیاری کرده است تا همه حفره‌های درز و نشت منابع را ببندد و مانع افزایش پایه پولی شود در عین حال الزامات مدیریتی و برخی از محدودیت‌ها وجود داشته است.

دژپسند با تاکید بر اینکه از منابع صندوق برای تأمین بودجه و پرداخت حقوق استفاده نشده است، افزود: امسال فقط ۴ درصد از منابع این صندوق را برداشت کردیم. برای مبارزه با کرونا حدود یک میلیارد یورو از منابع این صندوق برداشت شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تلاش کردیم بازار سرمایه نقش محوری خود را در تأمین مالی اقتصاد، ایفا کند، گفت: در کل پارسال از بازار سرمایه, ۲۶۴ هزار میلیارد تومان تأمین مالی کردیم، اما این رقم فقط در شش ماه نخست امسال, ۳۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه ظرفیت بیش از این را دارد، ادامه داد: اگر اتفاقات ۲ ماه اخیر در این بازار رخ نمی‌داد، حتماً بیش از این تأمین مالی می‌کردیم.

دژپسند گفت: بسیاری، ابر تورم را پیش بینی می‌کردیم، اما این گونه نشد. از این رشد نقدینگی راضی نیستیم و همه تلاش دولت و بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی است.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تامین مالی ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی از بورس بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.