تازنده ام از رأي مردم دفاع مي كنم
موضع آشكار آقا كه بارها تكرار شد كوتاه و گويا و صريح بود؛ مطمئن باشيد من زيربار حرف باطل و غيرمنطقي نميروم و تا زندهام از رأي مردم دفاع ميكنم. (۳)
در گفتوگوهايي كه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتالله خامنهاي با تعدادي از فعالان در متصديان ستادهاي نامزدهاي معترض به نتيجه انتخابات ۸۸ داشته است، آنها هم بر حقيقت فوق اجماع داشتهاند. به گفته آقاي غلامحسين كرباسچي، جمعبندي دوستانشان كه در جلسه ۲۶ خرداد حضور داشتند اين بود كه آقا زيربار ابطال انتخابات نميروند.
در اينجا براي درك كامل موضع آيتالله خامنهاي، شايسته است به توضيح مختصري درباره مباني فكري ايشان در حوزه حكومت و جامعه توجه شود. رهبر انقلاب همچون امام خميني معتقدند جمهوري و اسلامي را نميتوان از يكديگر جدا كرد؛ به تعبير آيتالله خامنهاي، جمهوري اسلامي يا همان مردمسالاري ديني، يك حقيقت بسيط است نه مركب و اين مردم سالار بودن، ناشي از دين و «ما انزل الله» است. در يكي از جلساتي كه رهبر انقلاب با اعضاي مجلس خبرگان داشتند در تبيين منشأ مردمسالاري نظام اسلامي و رعايت حقوق مردم از جمله حق انتخاب آنها اظهار ميدارند:
«در اسلام حقالله رقيب حقالناس نيست؛ نقطه مقابل حقالناس نيست. حق مردم، همه حقوق مردم، از جمله حق انتخاب كه قطعاً براي مردم وجود دارد در امر حكومت، اين ناشي است از حكم الهي. همه حقوق مردم اعتبارش متخذ است از حاكميت خداوند و آنچه كه خداي متعال مقرر فرموده است؛ لذا در قرآن كريم آنجايي كه تجاوز و تعرض به حقوق مردم است- مثل مسئله ربا كه تعرض به اموال مردم است – تعبير شده است «فأذنوا بحربٍ من الله»(۴)؛ اين حرب الهي است. با اينكه اين تجاوز به حقوق انسانها است اما جنگ با خدا است. يا در آنجايي كه فساد فيالارض است كه «ويسون في الارض فساداً»(۵)، اين «يحاربون الله و رسوله»(۶) است، اين حرب الهي است؛ تعرض به حقوق مردم است، اما محاربه با خدا ست؛ چون حقوق مردم، آنچه كه متعلق به مردم است با همه وسعتي كه دارد، اين تكليف الهي است، حقي است كه خدا براي مردم معين كرده است، تكليفي است كه خدا براي كساني كه امور مردم را بر عهده دارند، نسبت به مردم بردوش آنها گذاشته است. لذا جمهوري اسلامي يك مركب انضمامي نيست كه تركيبي باشد از چيزي به نام جمهوري و چيزي به نام اسلامي، تا يكي بگويد كه من طرفدار جمهوريتم بيشتر، يكي بگويد من طرفدار اسلاميتم بيشتر؛ اين جوري نيست. اصلاً ميتوان گفت مركب نيست، [بلكه] يك حقيقت است. آن جمهوري است. آن اتكاء به آراء مردمي است كه خدا آن را مقرر كرده است، خدا موظف كرده است ما را كه در اين زمينه رأي مردم را، انتخاب مردم را، اراده مردم را معتبر بشماريم. در نهجالبلاغه يكجايي اميرالمومنين (ع) راجع به تضييع حقوق مردم صحبت ميكنند، ميفرمايند كسي كه اين كارها را بكند «كان حربالله»؛ اين محارب خداست. جمهوري اسلامي يعني آن نظام سياسياي كه براي مردم، حق قائل است، با همه اين سعهاي كه براي حق مردم وجود دارد و در همه اين قلمرو عظيم با اتكاء به اراده خدا و تشريع الهي. بنابراين كسي اگر با اعتقاد به اسلام به حق مردم تعرض كند، تجاوز كند، اين منتظر عقوبت الهي بايد باشد، مشكل ما در نظام جمهوري اسلامي فقط اين نيست كه مردم به ما بدبين ميشوند يا از ما عقيدهشان برميگردد، مشكل ما تكليف شرعي هم هست ولو مردم نفهمند؛ يكجايي، يك حركتي را انجام بدهيم، تضييع حقوق انسانها بشود، هيچ كس هم نفهمد. تبليغات هم آن چنان پر سروصدا باشد، مثل تبليغات همين غربيها و همين آمريكاييها كه در همين آراء رئيسجمهور كنوني آمريكا اكثريت را با جاروجنجال و سروصدا زدند كنار، اقليت را جاي اكثريت نشاندند؛(۷) تبليغ هم كردند، مدعي دموكراسي هم هستند.
پينوشتها:
۳- سوره بقره، بخشي از آيه ۲۷۹، ترجمه: «بدانيد به جنگ با خدا و فرستاده وي، برخاستهايد.»
۴- سوره مائده، بخشي از آيه ۳۳ ، ترجمه: «و در زمين به فساد ميكوشند.»
۵- همان، ترجمه «با[دوستداران] خدا و پيامبر او ميجنگند.»
۶- نهجالبلاغه، نامه ۵۳ ( با اندكي تفاوت)
۷- در انتخابات رياست جمهوري آمريكا در سال ۲۰۰۰ با آنكه ال گور نامزد حزب دموكرات نسبت به رقيب خود جرج بوش ۵/۰ درصد بيشتر آراء مردمي را كسب كرده بود، پس از مداخله ديوان عالي قضائي ايالات متحده در ابطال نتايج رسيدگي دادگاه ايالتي به تخلفات انتخاباتي بوش و برادرش در فلوريدا، نهايتاً با پنج رأي الكترال كمتر از نامزد جمهوري خواه، چهره شكستخورده انتخابات معرفي شد.
حضرت آيتالله خامنهاي , فتنه تغلب
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.