بیشترین تاثیر کرونا بر قیمت فولاد، سنگ آهن و... - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 60963
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 30 بهمن 1400 - 14:40 |

بیشترین تاثیر کرونا بر قیمت فولاد، سنگ آهن و…

چندی پیش جف کوری، استراتژیست ارشد گلدمن ساکس در مصاحبه خود با بلومبرگ اعلام کرد: سال جدید میلادی با زمینه‌ای برای جابه‌جایی‌های بی‌سابقه در بخش انرژی، فلزات و کشاورزی آغاز شده است و در بخش بازار کامودیتی‌ها مقادیر چشمگیر پول وجود دارد. در حالی که موقعیت سرمایه‌گذاری در این بخش دارای محدودیت است.
بیشترین تاثیر کرونا بر قیمت فولاد، سنگ آهن و…

بیشترین تاثیر کرونا بر قیمت فولاد، سنگ آهن و…

فنس فلزی

چندی پیش جف کوری، استراتژیست ارشد گلدمن ساکس در مصاحبه خود با بلومبرگ اعلام کرد: سال جدید میلادی با زمینه‌ای برای جابه‌جایی‌های بی‌سابقه در بخش انرژی، فلزات و کشاورزی آغاز شده است و در بخش بازار کامودیتی‌ها مقادیر چشمگیر پول وجود دارد. در حالی که موقعیت سرمایه‌گذاری در این بخش دارای محدودیت است.

او در ادامه تاکید بر تصمیم فدرال رزرو در راستای افزایش نرخ بهره در ایالات متحده کرد و گفت: با اجرا شدن این تصمیم، موقعیت کامودیتی‌ها به عنوان دارایی مناسب برای سرمایه‌گذاری تقویت می‌شود. به این ترتیب در گلدمن ساکس برآورد می‌شود که در سال ۲۰۲۲ عملکرد بهتری از بازارهای کالایی نسبت به سایر دارایی‌ها می‌بینیم.

احتمال سویه جدید کرونا در ۲۰۲۲

سال ۲۰۲۱ در حالی به پایان رسید که کشورهای مختلف در سرتاسر جهان با سویه جدید کرونا یعنی اومیکرون مواجه شدند. بدون شک در سال جدید تحت تاثیر این خبر، بازارها با رویه جدیدی سال خود را شروع می‌کنند. در پی شیوع این ویروس اقدامات قرنطینه‌ای در برخی از کشورها آغاز شده است. در همین راستا دولت پکن با سیاست سختگیرانه‌ای در پی کنترل کامل سویه جدید ویروس است و در مناطقی که این ویروس شیوع یافته است محدودیت‌ها و قرنطینه از سر گرفته شده است. این سیاست‌های حفاظتی دولت چین درجهت جلوگیری از گسترش بیماری سبب ایجاد محدودیت‌ها ذر تردد افراد و محصولات می‌شود.

این موضوع از آن جهت هائز اهمیت است که سیاست‌های اتخاذ شده و محدودیت‌ها در نهایت بر روند بازار و نوسانات قیمتی کالاها از جمله بازار آهن و فولاد این کشور و دنیا اثرگذار است. در این حالت زمینه افت نرخ محصولات فولادی با کاهش نرخ تقاضا ایجاد می‌شود. همانطور که در سال ۲۰۲۰ با ایجاد محدودیت‌های قرنطینه‌ای سختگیرانه این دولت، قیمت کامودیتی‌ها سقوط کرد و در ادامه با چیره شدن بر ویروس و کنترل نسبی اوضاع پاندمی و با محرک‌های مالی وضع شده توسط اقتصادهای برتر جهان برای حمایت از مردم و کسب‌وکارها، معاملات کامودیتی‌ها دوباره رونق گرفت. این محرک‌های اقتصادی در صعود بهای سنگ‌آهن و فولاد در نیمه نخست سال گذشته نقش داشتند.

اما در شرایط فعلی در سال جدید، با شیوع سویه جدید کرونا در سرتاسر جهان و با توجه به اثرات تورمی محرک‌های مالی اعمال شده توسط اقتصادهای بزرگ دنیا، احتمال کمی برای وضع محرک مالی جدید در سال پیش رو وجود دارد. بنابراین نمی‌توان انتظار تقاضای قوی ناشی از محرک‌های کرونا را داشت.

با در نظر گرفتن شرایط فعلی، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از قیمت محصولات فلزی و آهن‌آلات در بازار داشت اما با توجه به شرایط اقتصاد دنیا در آغاز سال جدید میلادی می‌توان انتظار نوسانات نرخ محصولات فلزی به خصوص کالاهای پرکاربرد در صنایع مختلف ازجمله محصولات گالوانیزه و فولادی، میلگرد، مفتول‌های فولادی و گالوانیزه، فنس توری و… را داشت.

فنس توری یا فنس باغ که یکی از محصولات بسیار پرکاربرد در صنایع محتلف است، به صورت گالوانیزه یا مفتول‌های بدون روکش در بازار عرضه می‌شود. این مفتول‌ها آهنی بوده و دارای ضخامت‌های گوناگون است.

فنس باغ از استحکام مناسبی برخوردار است و جزو فنس‌های محکم و مقاوم است. این کالا برای مشخص کردن قسمتی از زمین است که دورتادور محوطه کشیده می‌شود و از ورود و خروج غیرضروری جلوگیری می‌کند.

قیمت این محصول نیز در گرو سیاست‌های اتخاذ شده در جریان رویدادهای گوناگون است. همچنین ضخامت و طول فنس و همچنین جنس فنس باغ در قیمت آن دخیل است. ارزان‌ترین فنس باغ نیز که از جنس آهن است، با نوسانات قیمتی مواجه است.

ضخامت‌های تولید شده فنس باغ بین ۲ تا ۴ میلیمتر متغیر است و در ضخامت‌های بالاتر وزن محصول نیز افزایش می‌یابد.

با تولید آهن و فولاد در سطح جهان و افزایش تقاضا قیمت محصولات نیز متغیر خواهد بود.

تولیدات فولاد در روزهای منتهی به ۲۰۲۲

در طول ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۲۱، فولاد در سطح جهان به صورت کلی به رقمی معادل ۱ میلیارد و۷۵۲ میلیون تن رسید.این میزان در مقایسه با سال ۲۰۲۰ با افزایش ۴.۲ درصدی داشته لست. فولاد خام نیز در طول ۱۱ ماه نخست ۲۰۲۱ به میزان ۹۴۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در چین تولید شده است و این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱به افت تولید برابر با ۲.۶ درصد همراه بوده است. اما این در شرایطی است که علی رغم‌ کاهش چشمگیر تولید فولاد در چین و دنیا، در نیمه دوم سال گذشته نرخ صعودی محصولات در بازار دیده نشد. از آنجایی که در کنار این کاهش تولید، با بحران مالی شرکت‌های ساخت‌وساز ساختمان‌ها با کاهش تقاضا برای شمش و محصولات فولادی در کشور چین همراه بود بازار فولاد در این کشور متعادل بود و از این رو شمش فولادی و محصولات فولاد و اهن جهش قیمت نداشتند.

سیاست کاهش تولید فولاد در دومین اقتصاد بزرگ دنیا همچنان با قوت ادامه می‌سابد چراکه دولت پکن سیاستی درخصوص تحقق آسمان آبی به ویژه تا زمان برگزاری المپیک زمستانی پکن اتخاذ کرده است. آمار منتشر شده از میزان تولید فولاد در این کشور حاکی از آن است که تولیدات چین در ماه دسامبر نسبت به ماه نوامبر افزایش داشته است اما بنا به باور تحلیلگران این افزایش تولید موقتی است و سیاست تحقق آسمان آبی برای این دولت نسبت به تولید فولاد اولویت دارد. از این رو در هفته‌های آینده باید منتظر کاهش تولید فولاد در این کشور باشیم. این موضوع برای بازار سنگ‌آهن که ماده اولیه اصلی تولید فولاد است، سیگنال منفی محسوب می‌شود و سبب خواهد شد که از رونق قیمتی در معاملات این بخش بکاهد.

بنابراین در روزهای آغازین سال ۲۰۲۲، با کاهش رونق در سنگ‌آهن و معاملات آن، شاهد کاهش رونق در محصولاتی از این دست همچون فنس باغ خواهیم بود.

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای بیشترین تاثیر کرونا بر قیمت فولاد، سنگ آهن و… بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.