بیانات رهبری فصل‌الخطاب دولت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 9426
  پرینتخانه » سیاسی تاریخ انتشار : 27 شهریور 1398 - 8:45 |
«رسالت» در گفت‌وگو با صاحب‌نظران، فرمایشات مقام معظم رهبری درباره مذاکره با آمریکا را تبیین کرد؛

بیانات رهبری فصل‌الخطاب دولت

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب صبح روز گذشته در ابتداي جلسه درس خارج فقه طي فرمايشاتي عنوان کردند: «علاج مشکلات گوناگون در دست مردم است.
بیانات رهبری فصل‌الخطاب دولت

|راضيه فراهاني|
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب صبح روز گذشته در ابتداي جلسه درس خارج فقه طي فرمايشاتي عنوان کردند: «علاج مشکلات گوناگون در دست مردم است. به بيگانه نبايد نگاه کرد، به فلان دولت و فلان دولت نبايد اميد بست، به نشست و برخاست با ديگران نبايد اتکال کرد.» ايشان در بخشي ديگر از سخنانشان تأکيد کردند: «چنانچه آمريکا حرف خود را پس گرفت و توبه کرد و به معاهده هسته‌اي که آن را نقض کرده است، بازگشت، آن‌وقت در جمع کشورهاي عضو معاهده که شرکت و با ايران صحبت مي‌کنند، آمريکا هم مي‌تواند شرکت کند، اما در غير اين‌صورت هيچ مذاکره‌اي در هيچ سطحي بين مسئولان جمهوري اسلامي و آمريکايي‌ها اتفاق نخواهد افتاد نه در نيويورک و نه غير آن.»
فرمايشات مقام معظم رهبري درباره مذاکره يا عدم مذاکره با آمريکا بر همگان روشن و مبرهن است. اما گويي برخي تنها با استفاده از برخي قسمت‌هاي سخنان ايشان تنها به دنبال منافع سياسي و جناحي خود هستند و منافع ملي برايشان هيچ اهميتي ندارد. در همين زمينه «رسالت» گفت‌وگويي با آقايان حسينيان و ظهره‌وند داشته که در ادامه مشروح آن را مي‌خوانيد.
* تغيير ماهيت آمريکا باوجود ترامپ و اوباما بعيد است
حجت‌الاسلام روح‌الله حسينيان رئيس مرکز اسناد انقلاب اسلامي با اشاره به فرمايشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب به «رسالت» گفت: «به نظر مي‌رسد برخي در سخنانشان استثناهايي را قائل مي‌شوند که با اصل مذاکره پيوند دارد، يعني اصل را بر مذاکره مي‌دانند و حواشي قابل تسامح و تساهل است را در نظر مي‌گيرند. به نظر مي‌رسد مقام معظم رهبري با اين فرمايشات قصد داشتند از اين استثناها جلوگيري کنند تا عده‌اي تصور نکنند راهي براي مذاکره وجود دارد.»
اين عضو جبهه پايداري بابيان اين‌که اختلافات ما با آمريکا بر سر سليقه يا رويکرد نيست، ادامه داد: «تنش ما با آمريکا به دليل اختلاف بر مبناي جهان‌بيني است و به اين زودي‌ها حل نخواهد شد مگر آنکه آمريکا ماهيت خود را تغيير دهد، البته بايد در نظر داشت تغيير ماهيت آمريکا باوجود افرادي مانند ترامپ و اوباما بعيد است.»
اين نماينده مجلس در دوره نهم همچنين تصريح کرد: «مردم آمريکا انشالله در آينده تغيير ماهيت خواهند داد و هم‌تراز با ساير ملت‌ها درصحنه جهاني حضور پيدا مي‌کنند در آن زمان است که آمريکا توبه مي‌کند.»
رئيس مرکز اسناد انقلاب اسلامي در پايان گفت: «امام راحل دراين‌باره فرمودند، توبه آمريکا توبه گرگ است و توبه گرگ نيز مرگ است. مقام معظم رهبري نيز به جهت بستن راه نفوذ آمريکا که هنوز در دل برخي از مسئولين کشور وجود دارد اين سخنان را مطرح کردند.»
* دولت فرمايشات رهبري را فصل‌الخطاب راه آينده قرار دهد
ابوالفضل ظهره‌وند سفير اسبق ايران در ايتاليا نيز با اشاره به فرمايشات روز گذشته مقام معظم رهبري به «رسالت»‌ گفت: «فرمايشات روز گذشته ايشان با آنچه درگذشته در قبال برجام نيز گفتند کاملاً منطبق است. رهبر معظم انقلاب درگذشته فرموده بودند که ما به غرب و آمريکايي‌ها اعتماد نداريم و به نتيجه اين مذاکرات نيز خوش‌بين نيستيم.»
اين کارشناس مسائل بين‌الملل با اشاره به تأکيدات و الزامات ۹ گانه در اجراي برجام از سوي رهبر معظم انقلاب تصريح کرد: «اگر آقايان اصرار بر مذاکره داشتند با توجه به تمام بندهاي اين الزامات بايد گام بعدي را بردارند اما درنهايت شاهد فرجام برجام بوديم. آقايان به جهت فرار از پاسخگويي، مطرح کردند اين تصميم، تصميم نظام بوده چراکه ما در جزئيات با نظام هماهنگ بوديم. اين موضوع در حالي است که مقام معظم رهبري طي چندين سخنراني عنوان کردند آن چراکه علني مطرح مي‌کنم، در خلوت نيز مطرح کرده‌ام و هيچ تفاوتي ميان جلسات خصوصي و آنچه امروز مي‌گويم وجود ندارد».
او با اشاره به اين‌که نبايد از يک سوراخ دو بار گزيده شد، ادامه داد: «ما تجربه تلخ برجام را داريم. نکته قابل‌توجه آن است که ترامپ مکرر عنوان مي‌کند با فشار بر ايران به دنبال کشاندن ما بر سر ميز مذاکره‌اي است که خود دستورش را تعيين مي‌کند، اين موضوع يعني آمريکا انتظار دارد ايران ظرفيت‌هاي خود را تقديم او کند، پذيراي محدوديت‌هايش باشد، تغيير رفتار دهد سپس به بررسي کاهش فشار بر ايران تأمل کند.»
ظهره‌وند بابيان اين‌که نوع نگاه به مسئله مذاکره از بنيان اشتباه است، افزود: «رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر قرار است حق‌وحقوقمان را از بيگانه طلب کنيم از ابتدا نبايد انقلاب مي‌کرديم. تحريم‌هاي آمريکا نقشه راه توسعه و تقويت ساختار اقتصادي و اجتماعي ايران است يعني تحريم‌ها به ما نشان مي‌دهد در چه نقاطي دچار ضعف هستيم تا آن‌ها را به فرصت تبديل کنيم. اگر قرار باشد نوع موقعيت خود را از سوي دشمن قسم‌خورده‌اي مانند آمريکا مطالبه کنيم، فرجامي بهتر از برجام نخواهيم داشت.»
سفير اسبق ايران در ايتاليا ادامه داد: «اصرار بر مذاکره ناشي از حل‌وفصل مسائل در سطح جناحي است يعني با مذاکره قرار نيست مسائل ملي حل شود بلکه برخي قصد دارند تا مشکلات جرياني خود را حل کنند. به همين جهت برخي جريانات داخلي کشور متغير وابسته و اصلي مي‌دانند اگر اين وابستگي غصب شود آن‌ها منفعل مي‌شوند، ضمن آنکه بايد زيست بوم‌شان را در مناسبات با غرب تعريف کنند.»
او تصريح کرد: «اگر نگاه‌ها فراجناحي و ملي باشد قطعاً موقعيت ما بسيار متفاوت‌تر خواهد بود و هزينه‌هايي که تاکنون پرداختيم را پرداخت نمي‌کرديم. با توجه به اجماعي که در عدم مذاکره با آمريکا شکل‌گرفته تنها به معناي نوعي توافق ملي است.»
اين کارشناس مسائل بين‌الملل با تأکيد بر اينکه ايران هزينه‌هاي برجام را پرداخته است، گفت: «ما بايد در موضع مطالبه‌گر قرار بگيريم. رويکرد مقام معظم رهبري بسيار کارشناسي، دقيق و تکنيکي است يعني اگر قرار است مذاکره‌اي صورت گيرد بايد در چارچوب برجام باشد. اگر آمريکا قصد دارد تا بر سر ميز مذاکره بنشيند بايد با بازگشت به ميز مذاکره درباره چرايي عدم عمل به تعهداتش سخن گويد.»
او گفت: «اگر مذاکره‌اي در چارچوب برجام صورت گيرد بايد در راستاي استيفاي حقوق تحقق‌نيافته ملت ايران انجام شود، آن زمان اين مذاکره منطقي‌ترين، کارشناسانه‌ترين و اصولي‌ترين موضعي است که مي‌توان عنوان کرد. مقام معظم رهبري نيز اين مواضع را تبيين کردند. ان‌شاء الله فرمايشات ايشان فصل‌الخطاب و استراتژي راه آينده باشد همچنين از سوي دولت بر همين مبنا شکل گيرد.»

نویسنده : راضيه فراهاني |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای بیانات رهبری فصل‌الخطاب دولت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.