به چه حقی جلوی جاسوسی آژانس را گرفتید؟! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 12079
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 19 آبان 1398 - 8:21 |

به چه حقی جلوی جاسوسی آژانس را گرفتید؟!

«جکي ولکات» نماينده ايالات متحده آمريکا در آژانس بين المللي انرژي اتمي، اقدام جمهوري اسلامي ايران در جلوگيري از ورود بازرس خاطي ( جاسوس) آژانس به سايت غني سازي نطنز را محکوم کرده و نسبت به ادامه اين رفتارها از سوي کشورمان ابراز نگراني کرده است!فراتر از آن، «کرونل فروتا» که مديريت موقت آژانس را بر عهده دارد، در بيانيه اي ضمن محکوم کردن!
به چه حقی جلوی جاسوسی آژانس را گرفتید؟!

|حنيف غفاري|
«جکي ولکات» نماينده ايالات متحده آمريکا در آژانس بين المللي انرژي اتمي، اقدام جمهوري اسلامي ايران در جلوگيري از ورود بازرس خاطي ( جاسوس) آژانس به سايت غني سازي نطنز را محکوم کرده و نسبت به ادامه اين رفتارها از سوي کشورمان ابراز نگراني کرده است!فراتر از آن، «کرونل فروتا» که مديريت موقت آژانس را بر عهده دارد، در بيانيه اي ضمن محکوم کردن! اقدام کشورمان تأکيد کرد :
«به هيئت رئيسه آژانس اطلاع دادند که هفته گذشته يک بازرس آژانس به طور موقت در فرودگاه براي خروج از ايران جلوگيري شده است. ممانعت از خارج شدن يک بازرس از کشور، به ويژه هنگامي که از طرف آژانس دستور انجام اين کار داده شود، قابل قبول نيست و نبايد اتفاق بيفتد!»رمزگشايي از اظهارات مضحکانه مدير کل آژانس، چندان سخت به نظر نمي رسد! فروتا بدون اينکه به نقش از پيش تعيين شده و خرابکارانه بازرس خاطي آژانس کمترين اشاره اي داشته باشد، نسبت به کشف و خنثي سازي عمليات خرابکارانه اين بازرس آژانس از سوي جمهوري اسلامي ايران عميقا نگران است. بر اين اساس، مدير کل آژانس معتقد است که ايران بايد پس از کشف اين نيت خرابکارانه ( که عملياتي شدن آن منجر به وارد آمدن خسارات هنگفت به صنعت هسته اي کشورمان مي شد) ،
با احترام کامل! و بدون آنکه به پرستيژ اين بازرس جاسوس خدشه اي وارد شود با او برخورد کند!
واکنش‌هاي مدير کل آژانس و ايالات متحده آمريکا و اتحاديه اروپا در محکوميت جلوگيري از ورود بازرس آژانس به تأسيسات نطنز و متعاقبا، جلوگيري از خروج ساده وي از کشور، نقطه آشکار ساز پيوند مدير کل و اعضاي غربي شوراي حکام در مواجهه دوباره با جمهوري اسلامي ايران است. بديهي است که اين مواجهه در آينده اي نزديک و به کرات تکرار خواهد شد. بايد اين حقيقت را پذيرفت که يکي از اصلي ترين دلايل انتخاب «رافائل گروسي»به عنوان مدير کل جديد آژانس، هماهنگي بيشتر ميان بازيگران سلطه گر آژانس و مديريت اجرايي آن بر سر پرونده هسته اي کشورمان است.عدم همراهي يوکيو آمانو مدير کل سابق آژانس در همراهي با موضوعاتي مانند «طرح مطالعات ادعايي جديد عليه برنامه هسته اي ايران» و « متهم سازي ايران نسبت به عدول از برجام» از سوي آژانس، منتج به طي شدن فرآيندي سريع شد که محصول آن «مرگ مشکوک آمانو»و « جايگزيني گروسي»در رأس آژانس بود.
بديهي است که از اين پس، لازم است خط کشي پررنگ تري ميان ما و آژانس صورت گيرد. به عبارت بهتر، رفتارشناسي اخير مقامات آژانس و آينده پژوهي رفتاري مقامات اين نهاد ظاهرا بين المللي در قبال ايران نشان مي دهد که آژانس از اين پس ضريب وابستگي خود به اعضاي غربي شوراي حکام و در رأس آنها ايالات متحده را تقويت خواهد کرد. خروجي اين تأثير پذيري، عزم بازرسان آژانس براي تخريب هدفمند دستاوردهاي هسته اي مرز و بوم ماست.بخشي از اين تخريب‌ها، معطوف به «جلوگيري از پيشرفت هسته اي ايران» و برخي ديگر، معطوف به «حذف دستاوردهاي قبلي »
کشورمان است. بديهي است که در چنين شرايطي بايد ضمن تشديد حفاظت از اماکن هسته اي خود، مواجهه سختگيرانه تري با بازرسان آژانس داشته باشيم. البته افشاي عمليات خرابکارانه اخير بازرس خاطي و جاسوس آژانس و جلوگيري قاطعانه از ورود او به تأسيسات هسته اي نطنز به خوبي نشان داد که ايران جايي براي مانور آزادانه بازرسان آژانس نيست!

نویسنده : حنيف غفاري |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای به چه حقی جلوی جاسوسی آژانس را گرفتید؟! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.