بهترین سرانجام - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 6096
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۲۵ |

بهترین سرانجام

خبر ناگهانی ارتحال آیت الله سیدعلیرضا حائری(ره)كه در صبح پنج شنبه بیست و ششم تیرماه منتشر شد برای بسیاری از حوزویان و عموم كسانی كه با این عالم متخلق آشنایی داشتند، بسیار سخت و ناگوار بود.
بهترین سرانجام

| مرتضی نجفی قدسی |
لِلَّذینَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمُ الْحُسْنی‏ … سوره رعد،آیه١٨برای كسانی كه دعوت پروردگارشان را اجابت كردند،بهترین سرانجام است.
خبر ناگهانی ارتحال آیت الله سیدعلیرضا حائری(ره)كه در صبح پنج شنبه بیست و ششم تیرماه منتشر شد برای بسیاری از حوزویان و عموم كسانی كه با این عالم متخلق آشنایی داشتند، بسیار سخت و ناگوار بود. بنده در خودم قابلیتی نمی بینم كه بخواهم معرف شخصیت ایشان باشم ولیكن به جهت دوستی و ارتباط دیرینه ای كه به بركت سفرهای حج عمره با ایشان داشتم وظیفه خود دانستم لااقل در نوشتاری كوتاه نسبت به ایشان ادای دین نمایم.
در توصیف منزلت علمی آیت الله سید علیرضا حائری كه از نخبگان حوزه های نجف و قم محسوب می شدند همین بس كه سالها محضر درس حضرات آیات عظام؛ امام خمینی، سید ابوالقاسم خویی، وحید خراسانی و شهید سید محمد باقر صدر را درك كرده‌اند و مراتب فضل و دانش ایشان برای خواص حوزویان مبرهن و محرز است.
از بعد اخلاقی انسانی بسیار سلیم النفس و متخلق بود و همواره شخصیتی وزین داشت و مراتب كمالات وی برای همه پدیدار بود بطوری كه هرگاه وارد جلسه و یا جمعی می شد با وزانت خود زینت بخش آن جلسه و محیط و فضا می گشت.
مرحوم حائری یكی از افراد اصلی تشكیل دهنده دایره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت علیهم السلام بود كه برای این مهم سالها با حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی همكاری نزدیكی داشت و بعد از ارتحال ایشان نیز از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله) مسئولیت اداره این لجنه علمی به ایشان واگذار شد.
مرحوم حائری هیچ‌گاه در صدد بهره مندی و استفاده از تشخص دیگران نبود، او با اینكه داماد مرحوم آیت الله مشكینی (رض) ریاست مجلس خبرگان رهبری بود، هیچ وقت به‌دنبال انتفاع از این نسبت نبود و حتی برخی افراد بعد از ارتحال آیت الله مشكینی در مجلس ختم وی متوجه شدند كه ایشان داماد معظم له بوده است و این معنا نهایت استقلال ایشان را می رساند.
مرحوم حائری یكی از دوستان بسیار نزدیك حضرت حجت الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی داماد معظم حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله) بود كه معمولا در تمامی سفرهای علمی، تبلیغی و ایام حج، ایشان را همراهی می كرد و از حلقه اول وفاداران ایشان محسوب می شد.
البته دأب حضرت آقای سید جواد شهرستانی(حفظه الله)كه أخلاق بسیار كریمانه ای دارند، همواره این بوده است كه دفتر و بعثه حضرت آیت الله العظمی سیستانی(دامت بركاته) كه مرجعیت عالمی و جهانی دارند، باید محل حضور و آمد و شد همه علما و بزرگان حوزه و روحانیت باشد و به حق هم در این مهم بسیار موفق بوده اند.
تركیب علمی و حوزوی شخصیت‌هایی كه در بعثه حضرت آیت الله سیستانی در ایام حج و عمره در معیت حضرت آقای سید جواد شهرستانی حضور داشتند، همواره بسیار سطح عالی و حائز اهمیت بوده است و اساسا آشنایی و ارادت بنده به ایشان نیز از همین سفرهای عمره آغاز شد و از اینكه می دیدم جمعی از كبار علماء اعلام از تهران، قم، مشهد،نجف و سایر بلاد برای مدتی گرد هم می‌آیند و حتی جلسات شام و ناهار خوردن آنها هم گاهی محفل علمی می شود، لذت می بردم،
جلساتی كه گاهی حدود بیست مجتهد و عالم فاضل در آن مجتمع بودند و لذا در اینجا مناسب می دانم نام و یاد بزرگانی چون مرحومان حضرات آیات و حجج اسلام، آقایان: سید علی گلپایگانی فرزند مرحوم آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی، سید علی غیوری ، شیخ محی الدین انواری، شیخ مجتبی بهشتی، شیخ مهدی حائری تهرانی، سید صالح طباطبایی تبریزی، سید صالح خرسان، مظفری قزوینی، اشرفی شاهرودی، طاهر شمس،شیخ محمد رضا ساعدی، رسولی اراكی، سید صادق بروجردی، شیخ محقق كاشانی،شیخ محمد سمامی، آیت الله مصباح از علمای مشهد و دیگر كسانی كه در این سفرهای بیت الله الحرام بودند و به دیار باقی شتافته اند،
را گرامی داشته از درگاه احدیت مسئلت داریم همه آنها را غریق بحار رحمت فرموده و ارواح طیبه آنان و مرحوم آیت الله سید علیرضا حائری تازه گذشته را نیز با اجداد طاهرینشان و ائمه هدی علیهم السلام محشور بفرماید، الا إلی الله تصیر الأمور .

نویسنده : مرتضی نجفی قدسی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.