بهترین اندیکاتورهای فارکس | ۴ اندیکاتور قوی فارکس در ۲۰۲۰
علم تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی نیاز به دقت بالا و محاسبات دقیق دارد زیرا بایستی دادههای بسیاری مانند زمان، قیمت و حجم بررسی شود. بررسی تمامی دادهها کار بسیار زمان بر و سختی میباشد. اشتباه در انجام محاسبات سبب میشود تا تحلیل شما با خطا مواجه شود و با ضرر یا سر به سر از معامله خارج شوید. اگر معاملهگران بتوانند گذشته یک بازار را رصد کنند و بر اساس واکنشهای مختلف قیمت در نمودار تصمیم به معامله بگیرند میتوانند دید بهتری به نوسانات بازار داشته باشند. البته مواردی نیز وجود دارد که از دید معاملهگران به صورت طبیعی خارج است برای مثال بیشتر معاملهگران با چارت خالی نمیتوانند متوجه شوند که حجم معاملات زیاد شده و یا کم شده است. یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال اندیکاتور نام دارد. اندیکاتورها بر اساس یک سری تابع و فرمولهای ریاضی نوشته شده است. هرکدام از اندیکاتورها با توجه به فرمولهای آنها، کارهای متفاوتی را انجام میدهند. اندیکاتورها میتوانند سیگنالهای معاملاتی دهند اما استفاده تنها از اندیکاتورها کار منطقی و عقلانی نمیباشد. بهترین استفاده از اندیکاتورها این است که از آنها به عنوان ابزار تایید برای تحلیل خود استفاده کنیم.
چرا داشتن اندیکاتور برای معاملهگران اهمیت دارد؟
قانون نانوشتهای در بازارهای مالی وجود دارد که بی شباهت به زندگی انسانها نیست که بسیاری از تحلیلگران به آن معتقدند. این قانون بیان میکند که حرکات گذشته یک نمودار بارها و بارها تکرار میشود یا بهتر است بگویم تاریخ تکرار میشود. از این رو دوست دارند تا اطلاعات گذشته را نیز در اختیار داشته باشند.
همه حرکات یک معاملهگر دارای اهمیت بسیاری میباشد، تصور کنید استراتژی معاملاتی شما، معامله در حمایتها و مقاومتها است. حمایت و مقاومت یک نمودار را رسم میکنید و منتظر هستید تا قیمت به آنها برخورد کند و شما وارد معامله شوید. اما چقدر نسبت به ناحیهای که مشخص کردهاید اطمینان دارید؟
اندیکاتورها در این لحظه به شما میآیند تا ناحیه مشخص شده شما را تایید یا رد کنند. برای مثال در همان منطقه که شما مقاومت رسم کردهاید اندیکاتور آر اس آی در بالای عدد ۷۰ قرار دارد،در این حالت این اندیکاتور ناحیه شما را تایید کرده است و انتظار میرود تا قیمت بخواهد اصلاح قیمتی داشته باشد.
اندیکاتور چیست؟
اگر بخواهیم به صورت سادهتر بیان کنیم که اندیکاتور چیست باید بگویم که اندیکاتورها (indicators)، اطلاعات گذشته یک نماد معاملاتی را استخراج میکنند و آن را به صورتی نمایش میدهند که معاملهگران بتوانند بر اساس آن تحلیل خود را بررسی کنند.
مزیت اندیکاتورها نسبت به بررسی انسانی این است که ذهن انسانها در محاسبات ریاضی، امکان خطای بیشتری نسبت به یک سیستم داده دارد.
برخی از معاملهگران تازهکار از اندیکاتورها به عنوان استراتژی خود استفاده میکنند، این کار به صورت قطعی اشتباه نیست اما درصد خطا و ریسک معاملات را بسیار بالا میبرد زیرا یک اندیکاتور فقط فرمولهای خودش را محاسبه میکند و همه موارد را بررسی نمیکند. یک معاملهگر بایستی بداند که چه زمانی بهتر است از اندیکاتور استفاده کند و چه زمانی حتی به استفاده از آنها فکر هم نکند.
اندیکاتورها به طور کلی دارای ۴ شاخص اصلی هستند :
- روند (TREND)
- نوسان گیر (MOMENTUM)
- حجم (VOLUME)
- نوسان (VOLATILITY)
اندیکاتور روند :
برخی از اوقات تشخیص روند برای افراد کار بسیار سختی است از این رو اندیکاتورهای روند طراحی شدهاند تا به افراد در تشخیص روند کمک کنند.
اندیکاتور نوسانگیر:
اندیکاتور نوسانگیر یا مومنتوم برای بیان قدرت یک روند استفاده میشوند همچنین دیگر کاربرد این دسته از اندیکاتورها این است که میتوان با آنها برگشت روند را تشخیص داد.
اندیکاتور حجم:
اندیکاتورهای حجم با بررسی حجم معاملات بیان میکند که حجم معاملات چگونه با گذشت زمان تغییر میکنند و چه تعداد معامله با گذشت زمان انجام میشود.
اندیکاتور نوسان :
اندیکاتورهای نوسان، میزان تغییر قیمت در یک دوره مشخص را بیان میکند. بازار با نوسان جریان دارد و بدون نوسان راهی برای رسیدن به درآمد وجود ندارد. در صورتی که قیمت تغییر کند معاملهگران میتوانند به معامله بپردازند.
در ادامه مطلب به بررسی ۴ اندیکاتور محبوب و پر قدرت که میتوان آنها را بهترین اندیکاتورهای فارکس ۲۰۲۰ محاسبه کرد، پرداخته خواهد شد.
۴ اندیکاتور پر قدرت در بازارهای مالی
- اندیکاتور بولینگر باند | Bollinger Bands
- اندیکاتور مکدی | MACD
- اندیکاتور مووینگ اوریج | Moving Averages
- اندیکاتور آر اس آی | RSI
اندیکاتور بولینگر باند | Bollinger Bands
بولینگر باند (Bollinger Bands) توسط فردی به نام جان بولینگر ساخته شده است. هدف جان از ساخت این اندیکاتور اندازهگیری نوسانات بازار و تشخیص مناطق پیش خرید و پیش فروش بود. اندیکاتور بولینگر باند میزان هیجان بازار را به ما نشان میدهد. زمانی که باندها متراکم باشند به معنای بازار آرام میباشد و زمانی که باندها متراکم میشوند به این معناست که در بازار هیجان زیادی وجود دارد.
بولینگر باند دارای سه بخش میباشد:
- باند بالایی
- خط میانی
- باند پایینی
خط میانی در واقع یک مووینگ اوریج یا میانگین متحرک ۲۰ میباشد که در ادامه درمورد این اندیکاتور نیز بحث خواهد شد.
اندیکاتور بولینگر باند به حالتی طراحی شده است که نمایش میدهد قیمت تمایل دارد تا به خط میانی بولینگر باند برگردد و آن را لمس یا از آن بگذرد.
اندیکاتور مکدی | MACD
اندیکاتور MACD مخفف Moving Average Convergence Divergence به معنی واگرایی همگرایی میانگین متحرک است. مکدی ابزاری برای تشخیص میانگینهای متحرکی که یک روند صعودی یا نزولی را مشخص میکنند، به کار میرود. هدف اول در نهایت تشخیص روند است. چرا که در آن میتوان بیشترین سود را بدست آورد.
از مکدی برای شناسایی روند فعلی بازار و همچنین واگراییهای عادی و پنهان استفاده میشود. هر گاه میلههای مکدی بالای خط صفر بود روند صعودی و هر گاه پایین خط بود روند نزولی است.
بیشترین استفاده معاملهگران از اندیکاتور مکدی، واگراییهای آن است. واگراییهای موجود در بازار اگر به عنوان تایید استفاده شود بسیار سود ساز خواهد بود.
اندیکاتور میانگین متحرک | Moving Averages
میانگین متحرک یا Moving Averages یکی از محبوبترین و پرکاربردترین اندیکاتور در تحلیل تکنیکال میباشد. از میانگین متحرک در ساخت بسیاری از اندیکاتورها نیز استفاده میشود برای مثال بالاتر ذکر شد که خط میانی بولینگر باند یک مووینگ اوریج یا همان میانگین متحرک است.
اندیکاتور مووینگ اوریج از قیمتها به عنوان داده استفاده میکند و پس از میانگین گرفتن از آنها، خروجی را به صورت یک خط در وسط چارت نمایش میدهد از این خط به عنوان تشخیص روند استفاده میشود.
استراتژیهای زیادی با استفاده از میانگین متحرک طراحی شدهاند و افراد زیادی از سراسر دنیا از این اندیکاتور محبوب استفاده میکنند.
میانگین متحرک ساده (SMA) قیمتها در بازه زمانی مشخصی را جمع آوری میکند، آنها را با یکدیگر جمع میکند و سپس بر تعداد دوره تقسیم میکند.
کاربرد میانگین متحرک چیست؟
به طور کلی معاملهگران از این اندیکاتور برای موارد زیر استفاده میکنند:
- تعیین روند نمودار
- نمایش حمایت و مقاومت
اندیکاتور آر اس آی | RSI
آر اس آی نوسانات موجود در بازار را بررسی میکند و آن را به صورت یک خط در زیر چارت نمایش میدهد. خط داده اندیکاتور RSI بین مقادیر ۰ تا ۱۰۰ در گردش است. حرکت اندیکاتور RSI در برخی از مناطق نمایش اشباع خرید و در برخی دیگر نمایش اشباع فروش میباشد. برای مثال به صورت طبیعی درصورتی که خط داده بالای عدد ۷۰ باشد، معاملهگران توقع دارند تا قیمت وارد فاز اصلاحی شود زیرا که در آن محدوده اشباع خرید بسیاری وجود دارد و هنگامی که این خط در زیر ۳۰ باشد انتظار میرود که قیمت قصد صعود را داشته باشد.
اندیکاتور آر اس آی در معاملات کوتاه مدت و بلند مدت قابل استفاده است اما به طور کل استفاده از اندیکاتورها در تایم فریم بالاتر کاری منطقیتر میباشد.
تفاوت اندیکاتور و اسیلاتور چیست؟
نام اسیلاتور از نام اندیکاتور هیچگاه جدا نمیشود و شاید شما نیز این دو را بارها با یکدیگر اشتباه گرفته باشید. اما آیا میدانید که تفاوت میان اندیکاتور و اسیلاتور چیست؟
اسیلاتورها (Oscillators) همانند اندیکاتورها ابزار معاملاتی حساب میشوند با این تفاوت که اسیلاتورها، زیر مجموعه اندیکاتورها محسوب میشوند. به همین دلیل بسیاری از افراد هر دو را اندیکاتور مینامند.
تفاوتهای اسیلاتور و اندیکاتور بسیار واضح است. برای آنکه بتوانید آنها تشخیص دهید به برخی از تفاوتهای آنها در فهرست زیر اشاره شده است:
- معمولا اسیلاتورها محدوده اشباع خرید و فروش را بررسی میکنند. نقاط اشباع خرید، ناحیهای میباشد که قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان بوده است و قیمت به نسبت زیاد رشد کرده است و هر لحظه ممکن است اصلاح قیمتی رخ دهد. ناحیه اشباع فروش، دارای فروشندگان بسیار است که منتظر هستند تا از معاملات خود خارج شوند. اسیلاتور rsi یکی از معروف ترین اسیلاتور اشباع خرید و فروش است.
- اندیکاتورهای معمولا بر روی نمودار قیمت قرار میگیرند ولی اسیلاتورها به عنوان یک پنجره جداگانه در پایین نمودار قرار میگیرند.
- یکی از محبوبترین قابلیت اسیلاتورها، تشخیص واگرایی است. تشخیص واگرایی در قیمت تنها در اسیلاتورها وجود دارد و اندیکاتور واگرایی را به معاملهگران نشان نمیدهد. البته برخی از معاملهگران از اندیکاتور ایچیموکو برای واگرایی استفاده میکنند.
ظاهر و محیط نمایش هر اندیکاتور چگونه است؟
شاید برای شما جالب باشد که بدانید اندیکاتورهای بالا در نمودار و چارت چگونه نمایش داده میشود.
Bollinger Bands
تصویر بالا اندیکاتور بولینگر باند را نشان میدهد. همانطور که مشاهده میکند دارای سه بخش باند بالایی، خط میانی و باند پایینی میباشد و چون بر روی نمودار قرار دارد جزو اندیکاتورها محسوب میشود.
MACD
اسیلاتور مکدی در پایین چارت و در پنجره جداگانه نمایش داده میشود.
Moving Averages
تصویر بالا اندیکاتور مووینگ اوریج یا میانگین متحرک را نمایش میدهد که با رنگ قرمز مشخص شده است. میانگین متحرک، یک اندیکاتور فارکس است که به صورت دیفالت در متاتریدر وجود دارد.
RSI
آر اس آی نیز جزو دسته اسیلاتورها محسوب میشود و یکی از پرقدرتترین و محبوب ترین اندیکاتورهای دنیا است. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید خط داده این اندیکاتور بین مقادیر ۰ تا ۱۰۰ در حرکت است.
اندیکاتورها چه کمکی به معاملهگران میکنند؟
اندیکاتورها از گذشته تاکنون عضو جدا نشدنی تحلیل تکنیکال بودهاند. چرا که با بررسی دادههای گذشته سبب میشوند تا دید معاملهگر گستردهتر شود. برخی از معاملهگران با ترکیب چند اندیکاتور و اسیلاتور برای خود استراتژیهای گوناگون میسازند. برخی دیگر از اندیکاتورها فقط برای تایید تحلیل خودشان استفاده میکنند.
اندیکاتورها همانند انسانها دارای خطا نیز هستند و فقط به خاطر اینکه بر اساس ریاضیات طراحی شدهاند نمیتوان آنها را بدون اشکال تصور کرد. تکیه به یک اندیکاتور به عنوان یک استراتژی کامل و بررسی نکردن دیگر شرایط و نمودار بازار، اشتباهی است که اکثر معاملهگران تازهکار با آن رو به رو میشوند.
اندیکاتورها در چه بازارهایی قابل استفاده هستند؟
شاید تصور کنید اندیکاتورها فقط در فارکس و یا فقط برای معاملات بلند مدت استفاده میشود. این تصور کاملا غلط است، اندیکاتورها مختص به یک بازار خاص نیستند و هر جا که نمودار، قیمت، زمان و حجم وجود داشته باشد میتوانند حضور داشته باشند.
در گذشته اندیکاتورها فقط در متاتریدر و برای فارکس و بازار سهام طراحی میشد اما با گذر زمان و به وجود آمدن پلتفرمهای جدید مثل تریدینگ ویو، طراحی اندیکاتور به همه بازارها اختصاص یافت.
از اندیکاتورها نه تنها برای معاملات بلند مدت بلکه برای معاملات اسکلپ نیز استفاده میشود. اندیکاتورها در بازار ارزهای دیجیتال نیز توانستهاند جای خود را پیدا کنند و به معاملهگران این بازار کمک شایانی کنند.
آیا میتوان از چند اندیکاتور در یک چارت استفاده کرد؟
استفاده از چند اندیکاتور در یک چارت بلامانع است اما بایستی نسبت به شلوغی چارت حساس نباشید.
زیرا که برخی از اندیکاتورها مثل ایچیموکو، کل فضای چارت را در بر میگیرند و نمیتوان به سادگی کندلها را مشاهده کرد.
بهترین اندیکاتور فارکس ۲۰۲۰ کدام است؟
برای انتخاب بهترین اندیکاتور فارکس ۲۰۲۰ نمیتوان فقط یکی از اندیکاتورها را نام برد. زیرا که هر اندیکاتور با توجه به برنامهای که دارد، اطلاعات مورد نیاز کاربران را رفع میکند.
نکاتی که بهتر است بدانید و به آن توجه کنید:
استفاده از چند اندیکاتور در نمودار معاملاتی، میتواند شما را گیج و سردرگم کند و قدرت تحلیل را از شما بگیرد.
اگر یک اندیکاتور را برای خود انتخاب کردید و پس از وارد شدن به معامله با ضرر مواجه شدید، سریعا به دنبال جایگزین برای آن نگردید زیرا اندیکاتورها نیز امکان خطا دارند و ممکن است از هر ۱۰۰ تایید ۲۰ تای آن اشتباه از آب در بیاید. تضمینی وجود ندارد که همه اندیکاتورها کامل باشند و به شما ۱۰۰ درصد سود بدهند.
تحلیل تکنیکال
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.