بهانه«دولت سایه» ناکارآمدیها را تطهیر نمیکند
|راضيه فراهاني|
«دولت سايه» بهانهاي است که طي ۶ سال اخير حاميان دولت تدبير و اميد براي توجيه ناکارآمديها از آن بسيار استفاده ميکنند. هرروز بهگونهاي اين موضوع از سوي برخي افراد چهره در ميان اصلاحطلبان مطرح ميشود تا ادعاهايشان واقعيتر جلوه دهد. هر زمان که فضاي سياسي کشور به سمت انتخابات سوق پيدا ميکند فردي از وجود دولت بهاصطلاح سايه يا پنهان ياد ميکند. حدود ۶ ماهي تا انتخابات مجلس يازدهم باقي نمانده بنابراين برخي مجدد براي چهره شدن و نگاهداشتن کرسيهاي انتخاباتيشان به اين طريق حرکت ميکنند تا بليت شانسي براي خود در اين راستا خريداري کنند. مطرحشدن اينگونه بحثها ميان فعالان سياسي مانند نقلونبات شده است اما بايد در نظر داشت اين سخنان در ميان افراد اصلاحطلب بيشتر مشاهده ميشود. با توجه به اينکه اصلاحطلبان قافيه را باخته و مردم نيز با توجه به عملکردشان در مجلس، شوراي شهر به آنها اعتمادي ندارند در تلاش هستند تا اين ناکارآمدي را به دولت در سايه يا پنهان منتسب کنند. اين اقدام آنها به جهت برداشتن بار ناکارآمدي از دوش خود است.
از چهرههايي که اخيراً مجدد مدعي وجود دولت سايه شده ميتوان به مسعود پزشکيان نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي اشاره کرد. او از نمايندههاي اصلاحطلب و فراکسيون اميد مجلس است که طي سه دوره گذشته نمايندگي مجلس را بر عهده داشته و در دولت هشتم وزير بهداشت بوده است. پزشکيان طي گفتوگويي عنوان کرد: «روحاني بايد همهچيز را افشا کند و به مردم بگويد قدرت در حکومت در دست يک دولت پنهان است که مدير واقعي کشور است و قدرت را به دست دارد». شايد بتواند گفت سخنان نايب رئيس مجلس به جهت آن است که علاقهاي به جدايي از کرسي نمايندگي آنهم نايب رئيسي مجلس شوراي اسلامي ندارد و همين موضوع باعث ميشود تا با کلمات بازي کرده و رؤياي پيروزي خود درانتخابات پيش روي مجلس را به واقعيت برساند اگر هم نتوانست به جايگاه مجلس برسد با حمايتهايي که از دولت تدبير و اميد ميکند به جايگاهي در دولت دست يابد و موردستايش آنها قرار گيرد.
نایب رئيس کميسيون فرهنگي مجلس درباره بحثهايي حول وجود دولت سايه معتقد است: «اين نوع سخنان تنها براي فرار روبهجلو است تا افراد بهراحتي بتوانند خود را ازاينگونه موضوعات تطهير کنند.» گفتوگوي «رسالت» با او را در ادامه بخوانيد.
* برخي براي تطهير خود دم از دولت سايه ميزننداحمد سالک کاشاني، نماينده مردم اصفهان در مجلس بابيان اينکه سياست فرار روبهجلو يک سياست واقعي است، گفت: «برخي افراد با استفاده از اين سياست، علت ناکارآمدي دولت را نسبت ميدهند به وجود دولتي در سايه که اجازه فعاليت به دولت را نميدهد. حدود ۲ ماه پيش حسن روحاني اعلام کرد من اختياري ندارم. در ادامه شاهد تشکيل شوراي سران سه قوه بوديم که به او اختياراتي داد و گفت بسمالله، حال کارکنيد، بنابراين دولت نيز بهانهاي براي عدم فعاليت خود ندارد.»
عضو فراکسيون ولايي مجلس ادامه داد: «مجلس براي اجراي مصوبات دولت شروع به ريلگذاري کرد. از اين مصوبات ميتوان به تحقق اقتصاد مقاومتي در ۲۴ سياست ابلاغي، قوانيني ازجمله رفع موانع رشد توليد ملي و رقابتي، اصل ۴۴، اقتصاد مقاومتي و کسبوکار اشاره کرد اما دولت براي اجراي اين مصوبات چهکاري انجام داده است؟ دولت بايد بر اساس اين مصوبات اقدامهاي اجرايي انجام ميداد، چرا دولت در راستاي اين مصوبات هيچ اقدام اجرايي انجام نداده است؟»
نایب رئيس کميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد: «برخي افراد به جهت تطهير خود دم از دولت سايه ميزنند تا در انتخابات آينده برايشان دستاويزي باشد.»
او بابيان اينکه اصلاحطلبان تمام صحنههاي سياسي را ازدستدادهاند، گفت: «آنها قصد دارند تا از اين طريق موجوديت خود را اعلام کنند. افرادي که قصد تطهير خود نسبت به اينگونه مسائل دارند از سياست فرار روبهجلو استفاده ميکنند.»
اصلاحطلبان , دولت تدبير و اميد , دولت سايه , راضيه فراهاني
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.