بهار قرآن در خزان کرونا
|معصومه شمسینی غیاثوند|
با تعطیل شدن رویدادهای بزرگی ازجمله مسابقات قرآن کریم و بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن به دلیل ویروس کرونا، برنامهریزی برای گسترش این فعالیتها در ایام ماه مبارک رمضان امری ضروری است. با توجه به اینکه در این ایام بسیاری از برنامههای فرهنگی و دینی تعطیل شده است نهادهای بسیاری مشغول برنامهریزی هستند تا جای خالی فعالیتهای قرآنی را در ماه رمضان جبران کنند.
مرتضی خدمتکار، معاون اجرایی بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با اشاره به تعطیلی نمایشگاه بینالمللی قرآن در سال ۹۹ میگوید: «در این شرایط امکان برگزاری نمایشگاه در ماه مبارک رمضان قطعا وجود نداشت، مشخص نیست شرایط چه زمانی عادی خواهد شد و فرصت هرگونه برنامهریزی از ما گرفتهشده است. به همین خاطر جمعبندی نهایی بر این شد که امسال نمایشگاه برپا نشود و بهجای آن برنامههای دیگری را در فضای مجازی و حقیقی طراحی کنیم تا به نحوی موقعیت مساعد شود و بتوانیم برنامههای دیگری را جایگزین نمایشگاه قرآن برگزار کنیم.»
به گفته معاون اجرایی بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، باید از این فرصت استفاده کنیم تا نمایشگاه سال بعد قویتر برگزار شود. بنابراین برگزار نشدن نمایشگاه در سال ۹۹ میتواند یک فرصت هم باشد. لذا تلاش خواهیم کرد تا بخشی از فعالیتهای قرآنی را به سمت فضای مجازی گسترش دهیم و این فضا را برای فعالیتهای قرآنی تقویت کنیم.
حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، عضو سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با «رسالت» درباره اهمیت ادامه فعالیتهای قرآنی میگوید: «با فرارسیدن ماه مبارک رمضان که ماه بهار قرآن است و با توجه به اینکه این کتاب آسمانی از جایگاه ویژه ای برخوردار میباشد تلاوت آن در ایام قرنطینه اهمیت فراوانی دارد. بر اساس روایات، تلاوت روزی یک جز از قرآن در این ماه توصیهشده است.» اما با توجه به این شرایط لازم است که مسئولان برای ادامه حیات فعالیتهای قرآنی به رویکردهای نوین و جدید برای گسترش این برنامهها توجه کنند.
عضو سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم دراینباره اظهار کرد: «هرچند نمیتوان قرائتهای دستهجمعی قرآن کریم در اماکن مذهبی را برگزار کرد اما با استفاده از برنامههای تلویزیون، رادیو و سایر نرمافزارها و برنامههای قرآنی میتوانیم دوباره تلاوت این کتاب آسمانی را در ماه مبارک رمضان پی بگیریم. همچنین امسال فرصت مطالعه تفسیرها و ترجمههای قرآن کریم ازجمله تفسیر قرآن حجتالاسلاموالمسلمین محسن قرائتی نیز در خانه فراهم است.»
معاون اسبق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: «با توجه به شرایط پیشآمده و گسترش ویروس کرونا امسال در خانه با تدبر در قرآن، خلأهای به وجود آمده را جبران میکنیم. دریکی از نمایشگاههای قرآن کریم بخش جانبی به نام « بهسوی فهم قرآن» برگزار شد که علاوه بر تلاوت، برای فهم قرآن نیز تلاش شد. بنابراین در این ایام نیز باید برای تدبر و فهم این کتاب الهی تلاش شود.»
حجتالاسلام حشمتی با تأکید بر برگزاری تلاوت قرآن در فضای خانه با حضور تمام اعضای خانواده گفت: «توصیه میشود که ترتیل قرآن را در خانه بهصورت دستهجمعی گوش دهیم و اگر یکی از اعضا مثل پدربزرگ و مادربزرگ اطلاعات قرآنی دارند درباره مفاهیم قرآن و فواید آن صحبت کنند تا امسال را سال توجه و تدبیر فهم قرآن کریم قرار دهیم.»
عضو سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با اشاره به تعطیل شدن بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: «با توجه به تعطیل شدن نمایشگاه قرآن، فعالیتهای جانبی که با حضور مردم برگزار میشد نیز تعطیل خواهد شد و شاید بعد از شکست ویروس کرونا بر اساس سیاستگذاریهای نمایشگاه، در فصل پاییز برگزار شود. در این شرایط فضای مجازی و برنامههای قرآنی رادیو و تلویزیون بهترین فرصت برای بهره بردن از برنامههای قرآن کریم است.»
کرونا , ماه مبارک رمضان , معصومه شمسینی غیاثوند , نمایشگاه قرآن
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.