برنامهسازی از سنتی تا مدرن
راديو نمايش با پخش برنامه هاي متنوع و جذاب به ويژه در ساعات پاياني شب خاطرات زيبايي را براي همه علاقه مندان به راديو فراهم کرده است.
اين رويکرد که قصه ها و داستان هاي متنوع با موضوعات مختلف را با بهره مندي از اساتيد حوزه نمايش راديويي بتوان در طول اين سال ها همچنان در ذهن و اذهان مردم برجاي گذاشت همت والا و تلاش مضاعفي مي خواهد که تنها عشق و علاقه به اين حوزه چاره کار است.
با تمام اينها با تغييرات مديريتي دراين راديو رويکردهاي تازه اي نيز براي جذاب تر شدن برنامه هاي اين حوزه پيش بيني شده که اميد مي رود در آينده نزديک شاهد اين تحولات ارزشمند باشيم.
حميدرضا افتخاري مديرکل جديد هنرهاي نمايشي و مدير راديو نمايش در حاشيه نشست خبري جشنواره نمايش هاي راديويي«نوايش» در گفت و گو با خبرنگار «رسالت» ضمن اشاره به اينکه از ابتداي مهر رويکرد برنامه سازي در راديو نمايش متفاوت خواهد شد و با ساز و کار جديدي به حوزه توليد نمايشهاي راديويي ورود خواهيم کرد، گفت: ما از اين به بعد از تهيهکنندگان طرح نمايشي دريافت ميکنيم و آنها با شکلگيري تيمهاي نمايشي اين فرآيند را پيش ميبرند. پيش از اين نويسندهها متن ميآوردند و حالا تهيهکننده است که اين طرح را ميآورد و نويسنده ابتدا بايد سراغ تهيهکنندگان برود.
*مشکلي با نقد شدن در رسانه ها نداريم
افتخاري ضمن قدرداني از زحمات خبرنگاران گفت: مشکلي با نقد شدن در رسانه ها نداريم چرا که هر چه از راديونمايش در رسانه ها نوشته شود به نفع ماست و کمک ميکند تا مسير درست و بهتري را در راديو نمايش دنبال کنيم ، چرا که در برخي مواقع شايد ندانيم تصميمي که مي گيريم درست است يا نه و قطعا نقد سازنده اصحاب رسانه مي تواند بسيار سازنده باشد.
وي افزود : از ابتداي مهر ۹۸ ، شيوه برنامه سازي در راديو نمايش تغيير خواهد کرد در حال کارشناسي بسياري از موضوعات در زمينه برنامه سازي هستيم .
افتخاري ادامه داد : گونههاي مختلفي داريم که از گونههاي سنتي نمايش بگيريد تا گونههاي مدرني که در دنياي نمايش به آنها پرداخته ميشود و به تدريج به جدول پخش اضافه ميشوند، اولويت با اين مدل از فرمهاي جديد است و شانس تصويب بيشتري به ساير طرحها داريم که البته ايده و موضوع هم مهم است .
اين مقام مسئول در خصوص توليد برنامه هاي طنز براي راديو نمايش تأکيد کرد : ماموريت اصلي اداره کل هنرهاي نمايشي، توليد نمايش است؛ پيش از اين هم کار طنز توليد شده است اما اکنون قرار است اتفاقات جديدي رخ دهد که کارشناسي آن از همين حالا آغاز شده است و بايد آسيب شناسي شود.
افتخاري درباره برنامههايي که در دو دوره قبل از راديو نمايش پخش مي شد ولي پخش آن متوقف شده است گفت: درباره راديو فيلم در حال بررسي هستيم. بايد مزاياي برنامههاي موفقي را که به هر دليلي تعطيل يا متوقف شده اند، بررسي کرد چرا که راديو نمايش شبکه اي جوان است و قدمت زيادي ندارد.
مدير راديو نمايش همچنين درباره نمايشهاي فاخري که پيش از اين در راديو نمايش پخش ميشد بيان کرد: آرشيو راديو، نظم درستي ندارد، موجودي آنالوگ به ديجيتال تبديل شده است ولي هنوز قابل استفاده نيست و خود ما بايد ساز و کاري طراحي کنيم که از زحمات دوستان بهره بگيريم. برخي از کارها فقط يک بار اما برخي آثار چندين بار پخش شده اند که به طور کلي در حال بررسي اينها هستيم.
وي در ادامه درباره توليد برنامههاي غيرنمايشي گفت: راديونمايش تا حدي عقب نشيني داشت که در زمان خود تصميم درستي بود ولي الان برنامه ريزيهايي داريم و برنامههايي از ابتداي مهر اضافه خواهند شد. ما اکنون دو برنامه زنده غيرنمايشي داريم که در حدود ۴ ساعت است و به بيش از ۱۰ عنوان و با ۱۰ ساعت برنامه خواهد رسيد.
افتخاري همچنين درباره جشنواره نوايش نيز تصريح کرد: راديو نمايش پيش از اين دو جشنواره در حوزه نمايشهاي کوتاه راديويي اجرا کرده بود که با نامهاي ديگري برگزار شدند. از آنجايي که شبکه نمايش نياز به نوعي شوک داشت نوايش را در سومين دوره آن طراحي کرديم و قرار است سالي يک بار يا دوبار آن را برگزار کنيم.
افتخاري اضافه کرد: از ۲۵ تير دريافت آثار را شروع کرديم در زيرساختها مشکلاتي داشتيم با اين حال از تغيير سايت آثار را دريافت کرديم که جمع آثار به ۴۸۶ رسيد که با توجه به فرصت کم ، اين عدد ، رقم قابل توجهي است و در اين بين ۳۶۸ اثر به بخش داوري راه پيدا کرد.داوري آثار شروع شده که روز يک شنبه ، اسامي آن اعلام خواهد شد، در حال حاضر ۲۲۴ اثر در بخش حرفه اي و ۱۴۴ اثر هم به بخش مردمي راه پيدا كرده است و دليل انتخاب نشدن آن ۱۱۸ اثر ، عدم رعايت زمان و موضوع در جشنواره بود.
مدير جديد راديو نمايش همچنين مشارکت استانها را در جشنواره نوايش قابل توجه دانست و افزود : از ۲۰ استان به نوايش، اثر رسيده است ، که بالاترين تعداد به چهار محال و بختياري و بعد از آن به اصفهان ، کرمانشاه ، گلستان و ساير استان ها اختصاص مي يابد .
افتخاري درباره عدم حضور راديو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر بيان کرد : جلسه اي با برهاني مرند داشتم که چرا راديو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر نيست چون ما به شدت علاقه منديم که بخش راديو تئاتر در اين جشنواره ديده شود؛ خود ما هم براي راديو تئاتر برنامههاي زيادي داريم و اميدوارم در جلسات بعدي اتفاقات بهتري رخ دهد.
مدير راديو نمايش درباره اينکه چقدر از طريق بخش مردمي جشنواره نوايش کشف استعداد خواهد شد، گفت: بخش مردمي جشنواره نوايش با هدف کشف استعداد طراحي شده است و قرار است برگزيدههاي اين آثار در دهه ولايت از راديو نمايش پخش شود و به نوعي به صورت غيررسمي جذب استعداد خواهيم داشت. همچنين ما اينجا فضايي را هم براي کارهاي دانشجويي تدارك ديدهايم.
وي همچنين درباره همکاري با ديگر شبکهها تأكيد کرد: بناي ما در دوره جديد تعامل با شبکه هاست
و بنا به نياز آنها نمايش توليد ميکنيم. تعامل را با راديو ورزش شروع کرديم و قرار است با راديو سلامت، راديو معارف و ديگر شبکهها هم همکاري کنيم.
افتخاري درباره همکاري با تلويزيون نيز گفت: ممکن است برخي راديو تئاترها را با تلويزيون توليد کنيم که بايد خود شبکهها اين درخواست را مطرح کنندکه البته بايد در اين خصوص کارشناسي شود تا به خيال انگيزي آثار راديويي لطمه اي وارد نشود .
وي درباره توليد نمايشي کارهاي فاخر جهان اظهار کرد: کارهاي ارزشمند ادبيات جهان پيش از اين به نمايشهاي راديويي تبديل شده اند اما دوستان در حال بررسي هستند تا آثاري را که جا مانده اند به اثر نمايشي تبديل کنند.افتخاري در پايان گفت: براي کيفيت بهتر «قصه شب» در راديو ايران برنامه ريزي کرده ايم و قرار است بهتر از گذشته از راديو نمايش پخش شود .همچنين قرار است ، مديران مراکز استان ها ، توليدات خود را ارسال کنند تا در کنداکتور پخش زماني را براي پخش آثار آنها در نظر بگيريم .
حسن شجاعي , راديو نمايش , رادیو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.