برخورد با رانتخواران تجهیزات پزشکی و دارویی
| معصومه شمسيني غياثوند |
سوء استفاده از ارز دولتي يکي از بيشترين مفاسد اقتصادي است که با گسترش تحريمها شاهد افزايش آن بودهايم و مردم هميشه خواستار اشد مجازات براي رانت خواران دارو و تجهيزات پزشکي هستند اما تجهيزات و لوازم پزشکي و دارويي از مهمترين و حياتيترين نيازهاي مردم کشور است که مورد سوء استفاده افرادي قرار ميگيرد که جان انسانها براي آنها بي ارزش است.
سعيد نمکي، وزير بهداشت، به تازگي گفته است که افرادي در اين وزارتخانه با ارز دولتي که براي واردات دارو و لوازم پزشکي اختصاص دارد، اقلام ديگري از جمله کابل برق وارد کردهاند. از جمله وارداتي که با ارز دولتي مربوط به دارو انجام شده، واردات داروهاي تاريخ مصرف گذشته است.
بر اساس اظهارات وزير بهداشت جمهوري اسلامي ايران، متخلفان در سازمان غذا و دارو وابسته به اين وزارتخانه شاغل بوده اند در حالي که وظيفه اين سازمان واردات دارو، لوازم پزشکي و شير خشک و ساير اقلام ضروري در حوزه درمان است.
راهکارهاي مقابله با رانت خواران تجهيزات پزشکي و دارويي
اما به گفته مسئولان راهکارهاي متعددي براي مقابله با رانتخواران تجهيزات دارويي وجود دارد که يکي از آنها اين است که در تجهيزات پزشکي سامانه به روزي ايجاد و مشاهده شود چه کساني ارز دولتي دريافت کردهاند و چه کالايي را وارد کردهاند.
بشير خالقي، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با رسالت با تأکيد بر مقابله با رانت خواران تجهيزات پزشکي و دارويي، خاطرنشان کرد: در گذشته هم شاهد سوء استفاده از تجهيزات پزشکي و دارويي در کشور بودهايم که بايد با اين افراد مقابله جدي شود.عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه سودجويان قاچاق دارو و تجهيزات پزشکي جان انسانها برايشان ارزشي ندارد و لازم است که پرونده اين افراد مورد بررسي قرار بگيرد، گفت: سيستم نظارتي براي برخورد با رانت خواران مراجع قضائي بويژه قوه قضائيه است که وزارت بهداشت و درمان بايد اين افراد را شناسايي و به مراجع قضائي معرفي کند تا با آنها برخورد شود.
خالقي با تأکيد بر اينکه کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي حتما پرونده مربوط به
رانت خواران تجهيزات پزشکي را مورد بررسي قرار خواهد داد، عنوان کرد: وزارت بهداشت و درمان بايد به مجلس در رابطه با اين موارد پاسخگو باشد که چه افرادي ارز دولتي را دريافت کردهاند و در اين رابطه ديوان محاسبات که زير نظر مجلس فعاليت ميکند پيگير اين قضيه خواهد بود.
نظارت بر اعتبارت ارزي که به وزارت بهداشت داده شده است
عضو ناظر مجلس در شوراي عالي نظام پزشکي کشور با بيان اينکه درصدي از دارو توسط قاچاقچيان به خارج کشور ارسال ميشود، گفت: اين موضوع نظارتهاي بيشتري را از سوي مسئولان وزارت بهداشت و درمان ميطلبد.عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با اشاره به راهکارهايي براي مقابله با سودجويان قاچاق دارو و تجهيزات پزشکي گفت: مهمترين راه براي مقابله با اين افراد گسترش فعاليت سيستمهاي نظارتي است و نمايندگان مجلس بايد در اين رابطه تحقيق و تفحص کنند که اعتبارات ارزي که به وزارت بهداشت و درمان داده شده کي و کجا خرج شده است. افراد خاطي معرفي شوند و در نهايت هم تصميمگير اصلي قوه قضائيه است. ايران از سال گذشته با هدف تامين کالاهاي اساسي با نرخ متعادل، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ توماني اختصاص داده است. چند ماه پس از شروع اين طرح، اعلام شد که برخي از واردکنندگاني که براي واردات دارو ارز دولتي گرفته بودند، با دلار ۴ هزار و ۲۰۰ توماني جاروبرقي و بخارشور وارد کرده اند.فساد در بخش درمان و دارو در شرايطي از سوي مسئولان اطلاع رساني ميشود که بسياري از بيماران براي تهيه دارو با مشکلاتي مواجه هستند و لازم است که مسئولان نظارت بيشتري براي برخورد با رانت خواران تجهيزات پزشکي و دارويي داشته باشند.
تجهيزات پزشکي , تحريم , لوازم پزشکي و دارويي , معصومه شمسيني غياثوند , مفاسد اقتصادي
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.