برای جابه‌جایی انواع واکسن چه مواردی را رعایت کنیم؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 47416
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 27 تیر 1400 - 14:51 |

برای جابه‌جایی انواع واکسن چه مواردی را رعایت کنیم؟

یکی از اهداف جابه‌جایی واکسن‌ها و یا تجهیزات تزریقات، اطمینان پیدا کردن نسبت به دسترسی مداوم و همگانی به انواع واکسن و تجهیزات مربوط به آن می‌باشد.
برای جابه‌جایی انواع واکسن چه مواردی را رعایت کنیم؟

یکی از اهداف جابه‌جایی واکسن‌ها و یا تجهیزات تزریقات، اطمینان پیدا کردن نسبت به دسترسی مداوم و همگانی به انواع واکسن و تجهیزات مربوط به آن می‌باشد. در واقع هدف یک مدیر و یا حتی کاربر برای انتقال انواع واکسن باید دست یافتن به یک سیستم توزیع مناسب با عملکرد خوب باشد به گونه‌ای که موارد زیر را به وضوح رعایت کند:

  • دوره زمانی ارسال برای هر سطح و مقادیر از واکسن‌ها و تجهیزات مرتبط با تزریقات باید به طور کامل تامین گردد.
  • مسیر مناسب و سیستم حمل‌و‌نقل مورد نیاز برای توزیع انواع واکسن و تجهیزات تزریقات ایمن انتخاب گردد.

در واقع جابه‌جایی انواع واکسن باید به گونه‌ای صورت گیرد که علاوه بر رسیدن به موقع آن‌ها در فواصل زمانی مشخص، از آسیب رسیدن و یا ضربه خوردن آن در مسیر راه جلوگیری شود و در نهایت واکسن سالم به دست مصرف‌کننده برسد.

ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد نکات مهمی که در زمان جابه‌جایی واکسن‌ها باید به آن توجه کنید را برای شما توضیح دهیم.

بسته‌بندی سرنگ‌های یک بار مصرف AD همراه با واکسن‌ها

سرنگ‌های AD همان سرنگ‌های یکبار مصرفی هستند که در زمان انجام واکسن به آن احتیاج است و بر اساس مکانیسم‌های خود محدود شونده و با هدف اطمینان از یکبار مصرف بودن ساخته شده‌اند. یکی از تجهیزات مهم و برگزیده در سیستم واکسیناسیون استفاده از سرنگ‌های AD بود که در سال ۲۰۰۳ و براساس قطعنامه‌های WHO، UNICEF و UNFPA استفاده از این سرنگ‌ها برای ایمن‌سازی بیشتر الزامی شد.

راهکارهای مختلفی برای بسته‌بندی با هدف اطمینان یافتن از اینکه سرنگ‌های AD همراه با تجهیزات لازم برای تزریقات ایمن در محل مورد نظر قابل دسترس است گسترش یافت، که در نتیجه آن، تکنیک‌های مربوط به تزریقات ایمن ارتقا پیدا کرد. زمانی که مسئله جابه‌جایی انواع واکسن و جعبه‌های ایمن به میان می‌آید، کاربر باید به یکسری نکات در زمان حمل‌و‌نقل آن‌ها توجه داشته باشد:

  • در صورتی که این واکسن‌ها و یا سرنگ‌های AD به کمک بخش‌های مختلف جابه‌جا و یا حمل می‌شوند، برای اطمینان یافتن از اینکه مقادیر صحیح و درستی از واکسن‌ها به مکان‌های مورد نظر انتقال یابند باید یک ارتباط و همکاری نزدیک بین بخش‌های مختلف برقرار شود.
  • سرنگ‌های AD و واکسن‌ها معمولا به اندازه یکسانی دارای ضایعات نیستند، به این صورت که این سطح برای سرنگ‌های AD در حدود ۱۰ درصد می‌باشد در حالی که این مقدار در واکسن‌ها برابر با ۵ تا ۵۰ درصد بسته به آنتی‌ژن‌ها و ویال‌های متفاوت آن‌ها است. به همین منظور در زمان جابه‌جایی آن‌ها حتما باید توجه داشته باشید که به میزان کافی از انواع دوز واکسن و سرنگ‌های AD در داخل واکسن کریرها قرار داده باشید. این موضوع به خصوص برای نقاط محروم و مکان های دور از دسترس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
  • در زمان جابه‌جایی واکسن‌ها به‌خصوص حمل‌و‌نقل آن ها به مکان‌های دور از دسترس، میزان و تعداد ویال‌ها، سرنگ‌های AD، واکسن‌ها و تجهیزات ایمنی باید با میزان حجم مورد نیاز در آن منطقه برای انجام واکسیناسیون تناسب داشته باشد و به همان میزان منتقل گردد.

سیاست بسته‌بندی در زمان جابه‌جایی انواع واکسن

همان‌طور که گفتیم میزان ضایعات در مصرف انواع واکسن‌ها نسبت به ضایعات سرنگ‌های یکبار مصرف و یا تجهیزات ایمن آن کاملا متفاوت است. به همین منظور بایستی در زمان بسته‌بندی به مقدار مورد نیاز از هر کدام آن‌ها توجه داشته باشید. این امر برای مناطق دور بیشتر صدق می‌کند، زیرا سرنگ‌های AD که استفاده نشده‌اند قابل برگشت هستند اما، دوز واکسن‌های استفاده نشده پس از اتمام جلسه واکسیناسیون به هیچ عنوان قابل برگشت نمی‌باشند.

در بسته‌بندی‌های واکسن باید موارد و اقلام زیر وجود داشته باشد:

  • واکسن‌های با کیفیت
  • سرنگ‌های یکبار مصرف AD
  • جعبه‌های ایمن

تهیه برنامه توزیع انواع واکسن و تجهیزات مورد نیاز

جهت اطمینان یافتن از درست و به موقع مقادیر مناسبی از تعداد واکسن‌ها و یا حتی تجهیزات ایمنی آن‌ها باید به یکسری نکات توجه داشته باشید و گام‌های متعددی را در این زمینه باید بردارید که به شرح زیر می‌باشند:

  • تناوب تامین تدارکات بر اساس راهنمای کشوری و روش‌های اجرایی استاندارد که معمولا در سطح ملی تعیین می‌گردند. معمولا در بسیاری از کشورها تامین تدارکات سطوح اجرایی اول و دوم در فواصل زمانی سه ماهه و در سطوح محیطی با تناوب بیشتری صورت می‌گیرد.
  • در گام بعدی، مدیران در سطح ملی و استانی باید یک برنامه‌ریزی مشخص برای توزیع واکسن در استان‌ها و یا شهرستان‌های مختلف ایجاد نمایند. برای انجام اینکار هر استان باید لیستی از مقادیر مورد نیاز واکسن برای هر شهرستان را در فواصل زمانی مشخص کند.
  • پس از اینکه مقادیر مورد نیاز برای هر شهرستان مشخص شد، مدیر می‌تواند برای هر شهرستان موارد زیر را در نظر بگیرد:
  1. حجم کلی واکسن‌های مورد نیاز برای توزیع در شهرستان و میزان کوئدهای واکسن (تجهیزات و باکس‌های حمل واکسن) برای حمل و نقل آن‌ها
  2. حجم کلی تجهیزات ایمن که بر اساس میزان واکسن‌ها و در کنار آن‌ها برای حمل‌و‌نقل آماده می‌شوند.

در نهایت با در نظر گرفتن میزان واکسن‌ها و حجم تجهیزات ایمن آن‌ها باید ببینید که چه تعداد کوئد باکس برای حمل آن‌ها احتیاج دارید و آن را تهیه نمایید.

ظرفیت حمل وسیله نقلیه برای جابه‌جایی انواع واکسن

انتخاب نوع وسیله‌ای که قرار است با آن واکسن‌ها به مناطق مختلف جمل شوند، علاوه بر در نظر گرفتن میزان حجم و جاداری آن برای قرار دادن تعداد واکسن‌ها و تجهیزات ایمنی مناسب در داخل آن، باید به مسائل دیگری مانند وضعیت جاده‌ها، تعداد افرادی که برای حمل و نقل مورد احتیاج هستند، فاصله مسافتی و همچنین دسترسی به جایگاه‌های مورد نیاز مانند تامین سوخت توجه کنند.
یکی از ملزومات نگهداری از واکسن‌ها در مسیر حمل و نقل استفاده از آیس پک‌ها و یا کیسه‌های یخ است، که استفاده از آن‌ها برای حفظ قدرت واکسن‌ها بسیار ضروری است.

آماده‌سازی کیسه‌های یخ به این صورت است که، آن را از قسمت فریز برمی‌دارید و در درجه اتاق نگهداری می‌کنید تا زمانی که یخ آن کاملا ذوب شود. این زمانی رخ می‌دهد که وقتی کیسه خود را تکان می‌دهید در داخل آن صدای آب را بشنوید. حالا زمان مناسب برای قرار دادن آن در کوئد باکس و یا حمل‌کننده واکسن می‌باشد. زمان مورد نیاز برای انجام اینکار بسته به دمای محیط می‌تواند متفاوت باشد و معمولا بیشتر از ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

 واحد تحقیق و توسعه مجتمع  چاپ و بسته بندی کیان مهر

منبع:

| منبع خبر : محتوا این متن تبلیغاتی بوده و توسط رسالت رد یا تایید نمی شود
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای برای جابه‌جایی انواع واکسن چه مواردی را رعایت کنیم؟ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.