باید قوی شویم
محمد ناظمی اردكانی
مقام معظم رهبری در سالروز ولادت سراسر نور و رحمت، پیامبر آگاهی و آزادی و قدرت، حضرت محمد مصطفی(ص) سخنرانی مبسوطی ایراد فرمودند. این سخنرانی نكات و فرازهای بسیاری در بر داشت و به مهمترین مسائل جهانی، ایران و جهان اسلام اشاره داشتند ازجمله اینكه برای مأیوس نمودن دشمن باید قوی شد.
ایشان اشاره نمودند كه برای قوی شدن، مسئولان در سه بخش اقتصاد، امنیت و فرهنگ تحرک بیشتر و جدیتری داشته باشند.
قوی شدن، عاملی است تا كشور در استفاده از منابع و امكانات خود در جهت تأثیرگذاری بر اتفاقات و رویدادهای بینالمللی، مؤثر عمل كند. به عبارتی قدرت، كلیدیترین مؤلفه تعیینكننده مناسبات و جایگاه كشورها در عرصه روابط بینالمللی است.
كشور پس از این كه به دانش هستهای دست یافت و پیشرفت نمود، قدرتهای بزرگ دنیا هراسناک شدند و برای به زانو درآوردن ایران در پای میز مذاكرات با هم متحد شدند و گروه ۱+۵ تشكیل دادند و یا امروز اگر كشور توانسته است از بعد نظامی و ساخت سلاح و تجهیزات، بهویژه موشکهای دوربرد نقطهزن و ساخت انواع پهپاد در موقعیت ویژهای قرار گیرد،آمریكا و برخی كشورهای اروپایی بیمناک شده و تلاش میكنند تا به طرق مختلف مانع شوند. امروزه برای هر كشوری منافع ملی، منطقهای و جهانی متصور است كه مراتب آن بستگی به میزان دستیابی به مؤلفههای قدرت دارد كه در این راستا دو مؤلفه قدرت نرم و قدرت سخت برای جهتگیری قابل تعریف است.
۱- قدرت سخت به ابعاد نظامی و دفاعی برمیگردد كه برخی كشورها مانند آمریكا در جهان و عربستان در منطقه بدان تكیه دارند و بودجه سنگینی بدان اختصاص میدهند. قدرت سخت عوامل طبیعی، ذخایر معدنی، انرژی و سرزمینی را نیز شامل میشود كه به شكرانه الهی در زمینه قدرت سخت از وضعیت خوبی در منطقه و جهان برخوردار هستیم. ایران جزء ۲۰قدرت برتر نظامی جهان از نگاه GFP میباشد و دارای رتبه دوم و چهارم ذخایر گاز و نفت خام جهان است و از لحاظ ذخایر معدنی در كمربند سبز جهان قرار گرفته است.
۲- اما از لحاظ قدرت نرم كه شامل مناسبات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی میشود، نیاز به تحرک و جدیت بیشتر است. برآیند قدرت سخت و قدرت نرم است كه میتواند ایران را در زمره كشورهای قدرتمند جهان قرار دهد و در مواجهه با تهدیدات قدرتهای مسلط و مستكبر، غیرآسیبپذیر سازد.
اتفاقات بدی كه این روزها و سالهای اخیر در عرصه اقتصادی شاهد رخ دادن آن هستیم، هیچ توجیهی نمیتوان برای آن داشت. تورم و افزایش قیمت كالاهایی كه به وفور وجود دارد، مردم و آحاد جامعه را زمینگیر كرده است، در حالی كه با قطع و یقین باید گفت كه با اعمال مدیریت كارآمد و تدبیر میتوان از چنین وضع آشفتهای نجات پیدا كرد. هرچند محیط اقتصادی بینالمللی و تحریم بیتأثیر نیست، ولیكن هیچیک از اقتصاددانان بیش از ۲۰ درصد تأثیرپذیری را تأیید نمیكنند، چراكه ظرفیتهای كمنظیر كشور و نیروی جوان و مستعد، امكان رشد اقتصادی حتی دورقمی را برای كشور در صورت بهكارگیری اصول علمی مدیریت و روحیه جهادی میسر میسازد اما در عرصههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز افت و خیزهای زیادی وجود دارد كه لازم است برای قوی شدن و تأمین اقتدار ملی تدبیر شود، چراكه این عرصهها نیز مهمترین عوامل قدرت نرم محسوب میشوند. در روابط بینالملل، كشورها به انحای مختلف سعی دارند تا بر سایر كشورها و جوامع دیگر نفوذ داشته باشند و آنها را همراه خود سازند و از این طریق منافع ملی خود را حداكثر سازند. این نفوذ عمدتا با اقدامات فرهنگی، سیاسی و مناسبات اجتماعی صورت میپذیرد. در بعد فرهنگی موفقیتهای علمی ایران در صحنههای بینالمللی، برجستگیهای فرهنگی از نگاه تاریخ و قدمت تمدنی، پیوند ایدئولوژیک و مركزیت فرهنگی – مذهبی شیعه در منطقه میتواند بااهمیت تلقی شود و از بعد سیاسی – اجتماعی، شاخص وحدت و اعتماد ملی، انسجام سیاسی – اجتماعی، حضور فعال در سیاستهای منطقهای و بینالمللی، بهرهبرداری دیپلماسی عمومی، پایبندی به آرمانهای عدالتخواهی، استكبارستیزی، استقلالطلبی، ارائه تصویر مثبت از انقلاب اسلامی در ذهن ملتها، ارتقای مشاركت بیشتر مردم در صحنههای مختلف ازجمله انتخابات و ترویج اندیشه مقاومت در بین ملتهای منطقه را میبایستی همواره مورد توجه قرار داد.
انتظار میرود، نامزدهایی كه در انتخابات ۱۴۰۰ شركت میكنند، نحوه تحقق مؤلفههای قدرت منطقهای و جهانی ایران را كه ازجمله مطالبه رهبر فرزانه انقلاب میباشد و عاملی است كه باعث یأس دشمنان انقلاب اسلامی برای ضربه زدن به كشور است، در برنامههای خود مدون سازند.
رهبر انقلاب , محمد ناظمی اردکانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.