بایدها و نبایدهای سخنرانی رئیس جمهور در نیویورک
|راضيه فراهاني|
حسن روحاني رئيسجمهوركشورمان براي سخنراني و تبيين مواضع ايران درباره آخرين تحولات منطقهاي و بينالمللي، در هفتاد و چهارمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد، امروز دوشنبه اول مهر ماه به نيويورک سفر ميکند. او قرار است از تريبون سازمان ملل متحد از اقتدار و نفوذ منطقهاي و توانمنديهاي ثابت شده در حوزههاي مختلف سياسي، دفاعي و امنيتي جمهوري اسلامي ايران در شرايط كنوني سخن گويد. همچنين به گفته پرويز اسماعيلي،معاون ارتباطات نهاد رياست جمهوري قرار است روحاني با برخي رسانههاي بينالمللي مصاحبه اختصاصي داشته باشد. لازم به ذكر است، رئيس جمهور طي اين سفر با تعدادي از سران کشورهاي حاضر در مجمع عمومي، دبيرکل سازمان ملل و احتمالا برخي رؤساي سازمانهاي بينالمللي ديدار و گفتوگو خواهد كرد.شايد بتوان گفت بهترين جايي كه ايران ميتواند سخنانش رابه گوش جهانيان برساند، مجمع عمومي سازمان ملل است، اما بايدتوجه داشت كه تا چه اندازه اين فضا براي بيان مواضع جمهوري اسلامي ايران مهيا خواهد بود.
* روحاني بگويد هيچ مذاكرهاي با آمريكا نميشود
سيدحسين نقويحسيني سخنگوي کميسيون امنيت ملي مجلس درباره چگونگي بيان مواضع كشورمان از سوي رئيس جمهور در هفتادوچهارمين اجلاس سازمان ملل متحد به «رسالت» گفت: «مجمع عمومي سازمان ملل متحد فرصت مناسبي است تا رئيس جمهور در حضور رؤساي كشورهاي عضو سازمان ملل متحد به بيان موضوعات اصلي كشور، منطقه و بينالملل بپردازد.»
وي با بيان اينكه موضوع اصلي ما تحريمهاي ظالمانه ايالات متحده آمريكا عليه جمهوري اسلامي است، افزود: «آمريكا به عنوان يك ياغي بينالمللي يك طرفه از برجام خارج، تحريمهاي ظالمانه را عليه ملت ما اعمال و خلاف موازين بينالمللي عمل كرده است. روحاني بايد در اين سخنراني به اقدامات خصمانه آمريكا در منطقه خاورميانه به ويژه خليج فارس پرداخته و تحريمهاي اعمال شده بر كشورمان را براي نمايندگان ملتها تبيين كند، همچنين او بايد مواضع جمهورياسلامي در مسائل بينالمللي و منطقهاي را ترسيم و تنفر جمهوري اسلامي از جنگافروزي آمريكا را اعلام نمايد.»
اين نماينده مجلس همچنين با اشاره به فرمايشات اخير مقام معظم رهبري درباره تقبيح هرگونه مذاكره با دولت فعلي آمريكا اظهار داشت: «ايشان به صراحت عنوان كردند ما هيچ نوع مذاكرهاي با هيچ شخصيتي در هيچ سطحي با آمريكاييها نداريم، هيچ نوع ملاقات يا نشستي هم با آمريكاييها در دستور كار نيست. تا زماني كه آمريكاييها تحريمهاي ظالمانه را لغو نكنند و به توافق هستهاي بازنگردند، هيچ نوع نشست و مذاكرهاي وجود نخواهد داشت.»
سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس تصريح كرد: «اگر آمريكا به توافق هستهاي نيز بازگردد و تحريمها را لغو كند بايد در چارچوب برجام و نشست ۱+۵ گفت وگو شود، درغير اينصورت هيچ نوع مذاكرهاي با ايران نخواهند داشت.»
وي گفت: «روحاني به طور قطع بايد در اين نشست براي ملتها تبيين كند كه ما هيچ مذاكرهاي باآمريكا نخواهيم داشت و تا بازگشت آمريكا به توافق هستهاي و لغو تمامي تحريمها هيچ نوع گفتوگويي با آمريكا وجود ندارد.»
*ترامپ را از سياست هاي آمريكا جدا نكنيد
سيدرضا صدرالحسيني کارشناس و تحليلگر ارشد مسائل منطقه نيز در اين زمينه به «رسالت» گفت: «رئيس جمهور در اين مجمع در سخنانش بايد به گونهاي به ملت ها تفهيم كند كه ملت ايران مردمي صلحطلب، دوستدار حقوق بشر و مخالف ظلم و ظالم هستند. او بايد به مسائل ايران از جمله دشمنيهاي رژيم آمريكا، رژيم صهيونيستي و مرتجعين منطقهاي در اين مجمع بپردازد. نكته مهم آن است به هيچ عنوان نبايد ترامپ از ساختار سياسي آمريكا جدا معرفي شود؛ به معناي ديگر بايد گفت ساختار سياسي آمريكا است كه با انقلاب اسلامي و ملت ايران و ايرانيان مخالف است و ترامپ به عنوان بخشي از اين ساختار فاسد نقش مهمي درسياست هاي
ظالمانه آمريكا دارد.» وي افزود: «به نظر ميرسد رئيس جمهور در اين مجمع بايد درباره تروريسم اقتصادي نيز به اندازه تروريسم متوحش داعشي براي ملتها سخن بگويد و عنوان نمايد كه تروريسم اقتصادي چگونه كمر همت براي تضعيف و نابودي ملت ايران بسته است. روحاني بايد از اقتدار، توانمندي، صبر، تحمل و عبور از اين تروريسم اقتصادي سخن بگويد.وي بايد تاريخ درخشان ۴۰ ساله گذشته ايران در مقابل انواع و اقسام شيطنت ها و شرارت هاي آمريكا و همپيمانان او را براي نمايندگان ملتهاي مختلف تبيين نمايد.»
اين کارشناس مسائل منطقه همچنين گفت: «روحاني بايد موفقيتهاي ايران در حوزههاي دفاعي، امنيتي و اجتماعي را به يك پيروزي و دستاورد سياسي تبديل كند. او بايد اين موضوع را در صحن سازمان ملل متحد براي نمايندگان كشورهاي مختلف تبيين كند كه چرا آمريكا تلاش دارد اين سازمان را به عنوان يك نهاد داخلي آمريكا مطرح نمايد و با اين نگاه بتواند براي دريافت ويزا، مسئولين سياسي ساير كشورها را تحت فشار قرار دهد. اين نگاه ايالات متحده آمريكا كه با هدف امتياز گرفتن از ساير كشورهاست بايد در سازمان ملل تبيين شود.»وي ادامه داد: «رئيسجمهور بايد پيام استقامت، وحدت، همبستگي و اقتدار ملت ايران را به گوش نمايندگان ملتهاي دنيا برساند. او بايد با توجه به وقت محدودي كه در اختيار دارد درباره آخرين تحولات منطقه و دشمنيهاي آمريكا و دنبالههاي او در منطقه كه عليه مردم مظلوم يمن به كار برده ميشود آگاهي و بصيرتي را در حد همين فرصتي كه دارد ارايه كند.
ايران , حسن روحاني , رئيسجمهور , راضيه فراهاني , سازمان ملل , نيويورک
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.