بازار کرونایی خودرو
| سارا عسگری|
بازار خودرو مدتهاست با مشکل روبهرو است اما این روزها با ورود ویروس کرونا به این بازار چرخ خودروها نیز در گل گیرکرده است بازاری که تاکنون قیمتهایش بیمهابا بالا میرفت اکنون با سکون مواجه شده است انگار این اسب سرکش خودرو با کرونا آرامگرفته است. شاید این ویروس بسیار ترسناک و غمگین کننده باشد اما شاید بتوان گفت تنها خاصيت این ویروس رام کردن اسب بی افسار افزایش قیمت بازار خودرو باشد. امید میرود به این بهانه این بازار را کنترل کرد. بازاری که تنها به نفع دلالان و خودروسازان داخلی بوده است و مشتریان واقعی و قشر متوسط جامعه ضرر میکنند.
دراینباره «رسالت» با فربد زاوه، کارشناس خودرو و روحالله طالبی، کارشناس دیگر این حوزه و عضو هیئتعلمی دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت به گفتوگو پرداخت.
*بازار خودرو با توجه به شیوع بیماری کرونا بهشدت افت داشته است
فربد زاوه، کارشناس خودرو با اشاره به افزایش قیمت خودرو در سال آینده بیان کرد: «بازار خودرو با توجه به شیوع بیماری کرونا بهشدت افت داشته است و تا پایان سال نیز این تأثیرات منفی به قوت خود باقی است.بازار خودرو در پایان خردادماه در یک رکود جدید قرار میگیرد و ورود ویروس کرونا به کشور تأثیر قویتری بر بازار داشته است و در عمل زمان شب عید را بیتأثیر کرده است.»
وی افزود: «همچنین با توجه به ممنوعیت مسافرت و اعلام برخی از استانها به نپذیرفتن مسافر بهطورقطع نیاز به خودرو نیز پایین میآید. ازلحاظ دیگر نیز مشتریان برای بالاتر شدن مدل خودرو خرید را به سال آینده موکول میکنند. به نظر میرسد بعد از بیماری کرونا با یک موج افزایش قیمت روبهرو شویم که نهتنها در بازار خودرو رخ میدهد بلکه تمام بازارها با افزایش قیمت مواجه میشوند.»
زاوه همچنین تصریح کرد: «افزایش قیمت سال آتی در بازار خودرو بسیار مشهودتر از سایر اقلام و بازارها خواهد بود. چندین عامل به بالا رفتن قیمتها در سال آینده کمک میکند، ابتدا کسری بودجه که دولت با آن مواجه است و دولت به علت بیماری کرونا درآمدهای مالیاتی را به علت کسبوکارهای بیرونق ازدستداده است.»
این کارشناس خودرو در پایان تأکید کرد: «در سال آتی یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر افزایش قیمتها ،تغییر مجلس شورای اسلامی خواهد بود و دولت با ورود مجلس جدید با چالش مواجه خواهد شد. عامل دیگر میتواند انتقال تقاضای سفر از نوروز به تابستان و اواخر بهار خواهد بود. و واردات خودرو نیز نمیتواند از بالا رفتن قیمت خودرو جلوگیری کند.»
*شیوع بیماری کرونا باعث کاهش تقاضا برای خرید خودرو شده است
روح اله طالبی، کارشناس حوزه خودرو با اشاره به وضعیت این روزهایی بازار خودرو بیان کرد: «اگر از دیدگاه اقتصادی این موضوع را بررسی کنیم میتوان گفت شیوع بیماری کرونا باعث کاهش تقاضا برای خرید خودرو شده است و پایین آمدن تقاضا به دلیل کاهش سفرهای نوروزی بوده است. و بهطور طبیعی در این شرایط باید قیمتها کاهش پیدا کند نه افزایش.»
وی افزود: «همچنین با توجه به تعطیلی بنگاههای معاملات و بازارهای خریدوفروش خودرو بازار باید به سمت خریدوفروش اینترنتی کشیده میشود که با نظارت بیشتر قیمتها در فضای مجازی کنترل شود. خودروسازان داخلی نیز در سال جاری با توجه به ممنوعیت واردات برای تأمین قطعات خودرو با مشکل مواجه بودند و همین موضوع باعث افزایش قیمت خودروها شد.»
طالبی اظهار کرد: « افزایش قیمت در سال آینده به ارزش پول ملی بستگی دارد. به نظر میرسد تمام محدودیتها برای کشور وضعشده است و دیگر سنگی نمانده که جلوی پای اقتصاد کشور انداخته شود تا ما برای افزایش قیمت نگران باشیم و منتظر تغییر ناگهانی و بالا رفتن قیمتهای خودرو باشیم.در سال گذشته تحریمها باعث افزایش سرسامآور شد و حتی از افزایش برابری قیمت دلار به ریال نیز فراتر رفت.»
این کارشناس خودرو توضیح داد: «سالها واردات خودرو بهعنوان یک مسئله حیاتی برای بازار خودرو تلقی میشد اما با توجه به حمایت از خودروی ملی واردات ممنوع شد و باعث شد خودروسازان داخلی از ممنوعیت واردات خودروهای خارجی سوء استفاده کنند. شاید بتوان با رفع موانع ورود خودروهای خارجی به کشور خودروسازان داخلی را تحریک کرد که خودروهایی باکیفیتتر و با قیمت مناسب تولید کنند.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت در پایان تأکید کرد: «دولت و نهادهای مسئول باید برای خارج کردن این بازار از انحصار خودروسازان داخلی اقداماتی صورت دهند تا بتوانند قیمتها را کنترل کنند و نیز خودروسازان را وادار به تولید خودروی باکیفیت کنند. بازار فعلی تنها به نفع شرکتهای خودروسازی است و کسانی که از این بازار ضرر میبینند، مردم هستند.»
بازار خودرو , قیمت خودرو , کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.