اگر می خواهید مانند میثم شکری ساز یک کارآفرین شوید، این مطلب را بخوانید
یک کارآفرین کسی است که کسب و کار خود را راهاندازی و اداره میکند. کارآفرینان ریسک زیادی را برعهده میگیرند و این ریسک میتواند انواع مختلفی داشته باشد. از آنجایی که کارآفرین در هنگام شروع و توسعهی یک کسبوکار جدید با خطرات زیادی مواجه هستند بنابراین باید مهارتهای خاصی داشته باشند تا بتوانند به موفقیت برسند. ما در ادامه پنج تا از ویژگیهای دکتر میثم شکری ساز مدیر عامل هولدینگ پارس پندار نهاد که یک کارآفرین برتر است را با شما به اشتراک میگذاریم:
آشنایی با مهارتهای کارآفرینی
کارآفرینان با استفاده از مهارتها و ابتکاراتشان قادر به پیشبینی نیازها هستند و ایدههای جدیدی را به بازار ارائه میدهند و بدین ترتیب نقشی کلیدی را در اقتصاد جوامع ایفا میکنند. یک کارآفرین باید بتواند ریسکهای ناشی از راهاندازی یک استارتاپ را بپذیرد، فقط در این صورت است که او میتواند به سود و شهرت برسد و به طور مداوم فرصتهایی را برای رشد خود پیدا کند.
درست است که افراد زیادی رویای کارآفرینی را در ذهن خود میپرورانند و دوست دارند که خودشان رئیس خودشان باشند و به ثروت زیادی دست یابند، اما راهاندازی یک کسبوکار میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. شما نمیتوانید درآمد خود را تضمین کنید و وقتی کسبوکارتان ضرر کند، ممکن است به داراییهای شخصیتان ضربه وارد شود. اما نگران نباشید، شما با رعایت چند قاعدهی اساسی که توسط کارآفرینانی همچون میثم شکری ساز امتحان شدهاند، میتوانید به میزان زیادی جلوی انتشار ریسکها را بگیرید. در ادامه چند ویژگی ضروری برای یک کارآفرین موفق را معرفی خواهیم کرد:
۱٫ برقراری ارتباطات
یک کارآفرین باید بتواند ارتباط مؤثری را با دیگران برقرار کند. فرقی ندارد که شما میخواهید یک کارآفرین انفرادی باشید یا میخواهید یک شرکت ۵۰۰ نفره را اداره کنید، در هر صورت باید یاد بگیرید که چگونه باید با همهی ذینفعان بالقوه و بالفعلی که با کسبوکارتان در تماس هستند، ارتباط برقرار کنید. یک کارآفرین حتماً باید بتواند با کارکنان، سرمایهگذاران، مشتریان، وامدهندگان، همکاران و مشاوران، ارتباط برقرار کند. اگر یک کارآفرین نتواند ارزش شرکت خود را به دیگران انتقال دهید، بعید است که بتواند موفق شود.
همچنین یک کارآفرین باید بر همه انواع ارتباطات، از جمله مکالمات یک به یک و حضوری، مکالمات گروهی، ارتباطات کتبی و ایمیل یا پیامهای آنلاین مسلط باشد.
۲٫ فروش
مهارت فروش و مهارت برقراری ارتباط، دو اصل اساسی برای موفقیت یک کسبوکار به شمار میروند. شما به عنوان یک کارآفرین باید بتوانید هر چیزی را به فروش برسانید. یک کارآفرین باید بتواند ایدهی کسبوکار خود را به سرمایهگذاران بالقوه انتقال دهد و آنقدر آنها را به خود جذب کند تا بتواند از حمایت مالیشان برخوردار شود، همچنین او باید بتواند محصولات یا خدمات خود را به مشتریان بفروشد.
اگر یک کارآفرین بتواند ارتباطات مؤثری را با دیگرن برقرار کند، خیلی راحتتر میتواند ایدهها و محصولات خود را به فروش برساند.
در ابتدا کاملاً بدیهی است که کارآفرینان، اولین فروشندگان شرکت خود باشند. بنابراین برای نشان دادن ارزش شرکتشان به همهی ذینفعان داخل و خارج از شرکت، باید از مهارتهای فروش برخوردار باشند.
۳٫ تمرکز
مسیر کارآفرینی یک مسیر پر فراز و نشیب است. ممکن است که شما در این مسیر، گاهی در اوج موفقیت و گاهی در سراشیبی شکستها قرار بگیرید. یک کارآفرین موفق باید بتواند بر هدف خود تمرکز کند تا بتواند در شرایط سخت نیز به کار خود ادامه دهد.
یکی از مهمترین خطراتی که کارآفرینان با آن مواجه میشوند، خطر بیثباتی عاطفی است.
شما برای پرورش این مهارت در خودتان باید فقط هدف و نتیجهی پایانی کارتان را در ذهن داشته باشید و به چیز دیگری فکر نکنید و فارغ از مشکلاتی که پشت سر میگذارید، فقط هدف نهاییتان را به خود یادآوری کرده و خودتان را برای رسیدن به آن هدف، تحت فشار قرار دهید.
۴٫ توانایی یادگیری
توانایی یادگیری یکی از مهمترین مهارتهایی است که نه تنها در کارآفرینی، بلکه در زندگیتان نیز بدردتان میخورد. توانایی یادگیری یک عامل ضروری برای موفقیت یک کسبوکار نوپا است.
فراز و نشیبهایی که یک کارآفرین در طول مسیر تجربه میکند، کاملاً اجتنابناپذیر هستند. یک کارآفرین موفق باید میل به یادگیری داشته باشد و بتواند از تمام چیزهایی که در مسیر خود پشت سر میگذارد، درسی را بیاموزد. اگر شما بتوانید در همهی شرایط و حتی در هنگام شکست، درسی را یاد بگیرید، آنگاه میتوان گفت که از مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق برخوردارید. شکست میتواند به گسترش دانش و درک شما از کسبوکارتان کمک کند.
۵٫ استراتژی کسب و کار
مهارت استراتژی کسب و کار، پنجمین مهارت مهمی است که یک کارآفرین به آن نیاز دارد. کارآفرینان موفق با قدرت ارادهی خود به موفقیت دست مییابند.
اگر شما هم مانند میثم شکری ساز بتوانید مهارتهای ارتباطی مؤثر، مهارتهای فروش، تمرکز عمیق و توانایی یادگیری بالا را در خود پرورش دهید، میتوانید در حین اجرای ایدههایتان به سرعت استراتژی کسبوکار را فرا بگیرید. یک کارآفرین موفق باید استراتژی محکمی داشته باشد تا بتواند وضعیت کسبوکار خود را از خوب به عالی برساند.
آموزههای کلیدی این مطلب به صورت خلاصه در زیر ذکر شدهاند:
کارآفرینی میتواند بسیار سودآور باشد، اما کارآفرینان در مسیر خود با ریسکهای فراوانی مواجه میشوند.
یک کارآفرین باید از مهارتهای مشخصی برخوردار باشد تا بتواند خطر شکست کسبوکارش را کاهش دهد.
یک کارآفرین خوب باید بتواند ارتباط مؤثری را با دیگران برقرار کند و محصولات و خدماتش را به فروش برساند، او باید بتواند بر هدف خود تمرکز کند، همواره در حال یادگیری باشد و با استراتژی پیش برود.
توانایی یادگیری مداوم نه تنها به عنوان یک مهارت کلیدی برای کارآفرینان به شمار میرود بلکه در زندگی شخصی نیز میتواند به عنوان یک مهارت بسیار ارزشمند محسوب شود.
راهاندازی و توسعهی یک کسبوکار مستلزم این است که با توجه به مهارتهای ذاتی خود، یک استراتژی مناسب را به کار بگیرید.
کارآفرین
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.