ايران، پيروز رقابتهای منطقهای و بينالمللی
| نويد کمالي | درتاريخ پر شکوه چهل ساله انقلاب اسلامي نمي توان روزي را يافت که ايران اسلامي دمي را فارغ از تهديدات و فشارهاي دشمنان داخلي و خارجي گذرانده باشد اما با اين حال واکاوي حوادث تلخ و شيرين گوناگون چهل ساله گذشته به صورت واضح و مبرهن اين واقعيت را به روي […]
| نويد کمالي |
درتاريخ پر شکوه چهل ساله انقلاب اسلامي نمي توان روزي را يافت که ايران اسلامي دمي را فارغ از تهديدات و فشارهاي دشمنان داخلي و خارجي گذرانده باشد اما با اين حال واکاوي حوادث تلخ و شيرين گوناگون چهل ساله گذشته به صورت واضح و مبرهن اين واقعيت را به روي هر مخاطبي هويدا ميسازد که انقلاب اسلامي به پشتوانه اراده ملت انقلابي خود همواره پيروز ميدان نبرد جبهه خير و شر بوده و خواهد بود.
در اين رابطه امام خميني (ره) به همين مضمون فرموده اند که اگر مردم و اراده و عزم آنان نبود انقلاب پيروزنمي شد لذا در دوران زعامت مقام معظم رهبري هم آن چيزي که باعث حفظ و ثبات انقلاب در کوران بحرانها و توطئه هايي از جنس فتنه ۸۸ شد، اراده ملت ايران در حفاظت از انقلاب و دستاوردهاي آن بود.
براي اثبات اين مدعا و درک نقش و اهميت اراده ملت ايران در مقابله با توطئه هاي دشمنان انقلاب اسلامي تنها کافياست که نگاهي به مهمترين تحولات اخير منطقه داشته باشيم تا به صورت مشهود به اهميت فاکتور اراده يا Volition ملت ايران در تحقق پيروزي ها و تامين منافع ملي کشورمان پي ببريم.
• کاهش تعهدات برجامي
افکار عمومي ايران و جهان بعد از خروج يکجانبه دولت آمريکا از توافق هسته اي موسوم به برجام يا JCPOA شاهد تضعيف پي در پي اين توافق توسط دونالد ترامپ رئيس جمهور تماميت خواه آمريکا بود آنهم در شرايطي که ساير اعضاي اروپايي باقي مانده در برجام بر خلاف مواضع رسانه اي خود هيچ اقدام روشن و مشخصي را براي حفاظت از بنيان توافق هسته اي و منافع حداقلي برجام براي طرف ايراني پيگيري نکردند و در عمل موضعي انفعالي را در مواجهه با تحريم هاي گسترده و پيچيده اقتصادي کاخ سفيد عليه ملت ايران و خريداران نفت کشورمان اتخاذ کردند.
در نتيجه اين رويکرد انفعالي و عدم تحقق تعهدات طرف غربي، دولتمردان کشورمان در راستاي حفظ منافع ملي کشورمان راهبرد بازگشت مرحلهاي به وضعيت قبل از توافق هسته اي را در صورت عدم اجراي تعهدات طرف غربيدر پيش گرفتند و در اولين گام عملي عبور از محدوديت ميزان نگهداري مواد هستهاي و آبسنگين را مطرح نمودند و در گام دوم کاهش تعهدات برجامي نيز عبور از محدوديت ۳/۶۷ درصديغنيسازي و راهاندازيراکتور اراک را اعلام کردند.
اعلام طرح گام به گام کاهش تعهدات برجامي صريحا اين پيام را به طرف غربي توافق هسته اي منتقل کرد که دولت و ملت ايران انجام يکطرفه تعهدات هسته اي را قبول نداشته و صرفا زماني به تعهدات برجامي خود پايبند خواهد بود که طرف غربي نيز به آنچه تعهد کرده، پايبند باشد.
نشريهHill کنگره امريکا در اين رابطه مي نويسد: به رغم افزايش شديد تنش ها بين ايالات متحده و ايران، مخاطب اصلي ايران در نقض برجاماتحاديه اروپا است. چون ايالات متحده از توافق خارج شده و تحريم هاي شديدي عليه ايران اعمال کرده و سبب شده بسياري از سرمايه گذاران خارجي از ايران خارج شوند از اين رو تهران قادر به استفاده از مزاياي اقتصادي وعده داده شده در توافق سال ۲۰۱۵ نيستلذا با اجراي طرح کاهش گام به گام تعهداتبرجامي از اروپا خواسته است که در عمل اقدامي براي حفظ برجام و منافع آن انجام دهد.از اين رو اتحاديه اروپا با مشاهده عزم ايران در کاهش تعهدات برجاميتلاش کرد تا به رغم تحريم هاي ايالات متحده با ايجاد يک ساز و کار جديد مالي موسوم به INSTEX بتواند تجارت خود را با ايرانرا ادامه دهد.
همانگونه که اين نشريه آمريکايي اذعان دارد اراده ملت ايران در مقابله با زياده خواهي هاي طرف غربي موجب شد تا اتحاديه اروپا براي ممانعت از فروپاشي برجام دست به انجام اقداماتي از جمله ايجاد کانال ويژه تبادلات مالي بزند.
• شکار گران قيمت ترين پهباد جاسوسي جهان
بامداد پنجشنبه ۳۰ خردادماه خبر انهدام پيشرفته ترين پهپاد جاسوسي ارتش آمريکا توسط سامانه پدافندي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حوالي کوه مبارک استان هرمزگان فضاي رسانهاي دنيا را با تکانهاي خبري مواجه کرد. تکانهاي که فضاي محاسباتي جامعه جهاني را در حوزههاي مختلف نظامي، سياسي، حقوقي و … جمهوري اسلامي ايران و دشمنان منطقهاي و بين المللي اش با متغيرهايي مبهم مواجه نمود، متغيرهايي که در هيچ معادله امنيتي، نظامي، سياسي و حقوقي احتمالي و پيش رو جوابي براي آن وجود نداشت، اتفاقي که ابهام عملياتي و رويکردي آن در مواضع متناقض، دوگانه و مناقشه آميزايالات متحده و هم پيمانان عربي و غربي او کاملا هويدا بود.
در اين رابطه اولريکه فرانکه،عضو شوراي اروپايي روابط خارجي آمريکا (eCFR) نيز در يادداشت خود در سايت Wired با اشاره به پيچيدگي و پرهزينه بودن پروژه اين پهپاد جاسوسي نوشت: از دست دادن يک پهپادگران قيمت گلوبال هاوک خسارت بزرگي براي آمريکاست به خصوص به اين دليل که تصور مي شد اين پهپادطوري طراحي شده که در ارتفاع بسيار بالا پرواز کند و آسيب ناپذير باشد.
اين تحليل گر بين المللي همچنين تاکيد کرده است: از دست دادن اين پهباد که احتمالا نسخه جديدتري از گلوبال هاوک بوده ضربه بزرگي به اعتبار آمريکا زده است و حتي ممکن است بازار صادرات اين پهپادهاي جاسوسي را دچار مشکل کند.
روزنامه Guardian چاپ لندن نيز در اين رابطه نوشت: اين رويداد ايجاب مي کند که هر چه زودتر طرفين مناقشه به ديپلماسي صادقانه روي آورند و بر اعتبار توافق هسته اي تاکيد کنند.اين رويداد در ضمن بايد زنگ خطري براي کنگره آمريکا باشد تا از اين پس تلاش بيشتري براي مهار ترامپ در زمينه به راه انداختن جنگ، از خود نشان دهد.
•توقيف نفت کش قانون شکن انگليسي
در آخرين روزهاي تير ماه يک نفتکش انگليسي به نام «استناايمپرو» (Stena impero) در پي نقض قوانين بين المللي دريانوردي در تنگه هرمز توقيف شد.
اين نفتکش در حالي که توسط ناو جنگي اچاماسمونتروز بريتانيا همراهي مي شد در طول مسير عبور ازتنگه هرمز به صورت غيرمجاز وارد آب هاي سرزميني کشورمان شد و همزمان علاوه بر عدم تمکين نسبت به هشدارهاي راديويي کشورمان اقدام به خاموش کردن سامانه مکان ياب خود کرد آنهم با اين تصور که بدليل هويت انگليسي خود با هيچ نوع برخورد تند قانوني مواجه نخواهد شد اما برخلاف تصور ناوبران اين نفتکش، با هماهنگي نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي اين کشتي توقيف و به سمت لنگرگاهي در بندرعباس هدايت شد!
بدون شک مشابهه اين رويداد را نمي توان در طول تاريخ معاصر جهان مشاهده کرد زيرا در طول سده اخير کشورهايي از جمله انگليس و آمريکا همواره به عنوان قدرت هاي برتر نظامي و سياسي جهان بر درياها حکمروايي کرده بودند و هيچگاه اينگونه به دليل تخلفات قانوني خود مورد مواخذه و تحقير قرار نگرفته اند!
در اين رابطه روزنامه انگليسيIndependent هم گزارش ويژه اي منتشر کرد و نوشت: اقدام ايران براي توقيف نفتکش بريتانيايي در تنگههرمز اقدامي اجتنابناپذير و تاواني بود که دولت انگليس با بيفکرياش داد.
اين روزنامه در پايان با اشاره به ماجراي توقيف نفتکش ايراني در تنگه جبل الطارق ادامه داد: چطور نخستوزير، کابينه و کارمندان ارشد دولت فکر کردند اين تقابل با ايران ميتواند با چيزي کمتر از يک پاسخ تحقيرآميز براي بريتانيا پايان يابد؟!
انگليس , بريتانيا , تنگه جبل الطارق , توقيف نفت کش , توقيف نفتکش ايراني , نويد کمالي
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.