انواع صندوق های سرمایه گذاری کدام‌اند؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 46275
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 08 تیر 1400 - 11:50 |

انواع صندوق های سرمایه گذاری کدام‌اند؟

بازار سرمایه یکی از بهترین بسترهای سرمایه‌گذاری و کسب سود در کشور است. افراد به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم می‌توانند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند.
انواع صندوق های سرمایه گذاری کدام‌اند؟

بازار سرمایه یکی از بهترین بسترهای سرمایه‌گذاری و کسب سود در کشور است. افراد به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم می‌توانند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند. افرادی که از دانش بورسی کافی برخوردار هستند ترجیح می‌دهند که به صورت مستقیم خودشان خریدوفروش سهام را مدیریت کنند اما افرادی که به هر دلیلی قادر به انجام معاملات اوراق بهادار به صورت مستقیم نیستند، گزینه سرمایه‌گذاری غیر مستقیم را انتخاب می‌کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری همین سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار بورس محسوب می‌شوند. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع صندوق های سرمایه گذاری بپردازیم.

صندوق سرمایه‌گذاری در بورس چیست؟

همان‌طور که در بخش مقدماتی اشاره شد، برخی از افراد به دلیل نداشتن دانش بورسی یا زمان کافی برای انجام معاملات در بازار بورس، سرمایه خود را به صورت غیر مستقیم به این بازار وارد می‌کنند که یکی از روش‌های این کار با نام صندوق‌های سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود. صندوق سرمایه‌گذاری یک نهاد مالی است که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار کار می‌کند؛ مجموعه‌ای که نقدینگی را از مردم دریافت می‌کند و به دارایی‌های مختلف اختصاص می‌دهد. هر فرد با توجه به مقدار سرمایه خود، در سود و زیان صندوق شریک است.

به صورت کلی اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار بورس توسط کارگزاران بورس و تحت نظارت سازمان بورس تأسیس می‌شود که هر سرمایه‌گذاری در این بازار به راحتی می‌تواند برای خرید واحدهای این صندوق اقدام کند. در ادامه انواع صندوق های سرمایه گذاری در بازار بورس را معرفی می‌کنیم.

انواع صندوق های سرمایه گذاری در بورس

در روش سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌ها در بازار بورس باید در نظر بگیرید که با توجه به سرمایه و قدرت ریسک‌پذیری که دارید، کدام صندوق برای شما مناسب‌تر است. به همین منظور در این بخش به انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار بورس اشاره می‌کنیم:

صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت

درصد بالایی از دارایی این صندوق‌ها در بازار بورس معمولاً از اوراق مشارکت، گواهی سپرده بانکی و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت تشکیل می‌شود. حدود فقط ۱۰ درصد دارایی این صندوق از اوراق بهادار تشکیل شده است. با این اوصاف، صندوق‌های با درآمد ثابت یکی از کم ریسک‌ترین راه‌های سرمایه‌گذاری در بازار بورس به شمار می‌آید و اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که قدرت ریسک‌پذیری بالایی ندارید این صندوق‌ها را به شما پیشنهاد می‌کنیم. باید بدانید که صندوق‌های با درآمد ثابت ضامن نقد شوندگی دارند و این موضوع از نظر روانی برای سرمایه‌گذاران بسیار آرامش‌بخش است. صندوق یاقوت آگاه یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت محسوب می‌شود که به راحتی می‌تواند جایگزین سپرده‌های بانکی شود و سود بیشتری را نصیب شما کند.

صندوق سرمایه‌گذاری در سهام

از نام این صندوق پیدا است که عمده دارایی‌های این صندوق‌ها از اوراق بهادار تشکیل شده است. این صندوق‌ها از نظر ریسک‌پذیری به نوعی نقطه مقابل صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت هستند یعنی افرادی که سرمایه‌ خود را در این صندوق‌ها تزریق می‌کنند از قدرت ریسک‌پذیری بالاتری برخوردار هستند و در صورت وجود هیجانات در بازار بورس، دارایی این صندوق هم به نوعی با جو بازار حرکت می‌کند اما باید در نظر داشته باشید که میزان کسب سود از طریق صندوق‌های در سهام بسیار بیشتر از صندوق‌های با درآمد ثابت است. برای نمونه می‌توانیم به صندوق مشترک آگاه اشاره کنیم که پربازده‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری در کشور محسوب می‌شود و از زمان تاسیس تا کنون سود بسیاری را نصیب سرمایه‌گذاران کرده است.

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط در بازار بورس به نوعی ترکیبی از دو صندوق درآمد ثابت و در سهام است. بین ۴۰ تا ۶۰ درصد از دارایی های این صندوق به سهام عادی و اوراق با درآمد ثابت اختصاص پیدا می‌کند. با این اوصاف صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط یک گزینه بسیار خوب برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس هستند و در صورتی که قدرت ریسک‌پذیری افراد در حد متوسط باشد می‌توانند سرمایه خود را به این صندوق‌ها تزریق کنند. این صندوق‌ها هم حاشیه امن مناسبی دارند و هم در صورت صعودی بودن بازار سودهای کلانی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کنند. برای نمونه می‌توان به صندوق یکم نیکوکاری آگاه اشاره کرده که با سرمایه‌گذاری در آن علاوه بر شرکت در امور خیریه و اجر معنوی، به سود مناسبی نیز دست خواهید یافت.

انواع صندوق های سرمایه گذاری بر اساس نحوه خرید و فروش

تا این جا انواع صندوق های سرمایه گذاری را بر اساس ترکیب دارایی‌ها بررسی کردیم اما نحوه خرید و فروش نیز بر دسته‌بندی صندوق‌ها تاثیر دارد. برای خرید واحدهای بعضی از صندوق‌ها لازم است کد بورسی و کد معاملاتی داشته باشید و از طریق سامانه آنلاین کارگزاری‌ها اقدام کنید. این نوع صندوق‌ها etf یا قابل معامله در بورس نام دارند که برای نمونه می‌توان به هستی بخش آگاه یا آگاس و صندوق یاقوت آگاه اشاره کرد.

خرید و فروش بعضی از صندوق‌ها مبتنی بر صدور و ابطال است. یعنی برای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها باید مستقیما به سایت صندوق یا شعبه آن مراجعه کنید و خرید را انجام دهید. در این روش نیازی به داشتن کد معاملاتی نیست البته باید در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت را انجام داده باشید. صندوق مشترک آگاه از نوع صندوق‌های مبتنی بر صدور و ابطال است.

چگونه بهترین صندوق سرمایه‌گذاری را تشخیص دهیم؟

تا این بخش از مقاله با انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری آشنا شدیم. حال سؤال اصلی اینجا است که نحوه تشخیص بهترین صندوق به منظور سرمایه‌گذاری در بازار بورس چیست؟ از چه روش‌هایی می‌توان صندوق مناسب برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس را تشخیص داد؟ برای پاسخ به این سؤالات به این بخش توجه کنید.

ارزیابی صندوق‌های سرمایه‌گذاری: یکی از ابتدایی‌ترین امور به منظور تزریق سرمایه در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بررسی و ارزیابی سوابق آن صندوق از طریق درگاه‌های قانونی است. به همین منظور برای سرمایه‌گذاران درگاه‌هایی در نظر گرفته شده است که به راحتی تمامی پروسه‌های بازدهی و فعالیت‌های صندوق قابل مشاهده است. با کمی وقت گذاشتن و بررسی این سوابق به راحتی راجع به عملکرد صندوق مد نظر در بازار بورس اطلاعات خوبی را کسب خواهید کرد. سایت مدیریت فناوری بورس تهران به نشانی TSETMC.COM یکی از بهترین مرجع‌ها به منظور بررسی سوابق صندوق‌های سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

اعتبار و شهرت صندوق‌های سرمایه‌گذاری: عمده تصمیمات مهم در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر دوش مدیر صندوق است و وی نقش پررنگی در نحوه عملکرد صندوق در بازار دارد. یک مدیر خوب معمولا دارایی‌های صندوق را به شکلی مناسب در سبد سرمایه‌گذاری به کار می‌گیرد به نوعی که تنوع و ترکیب دارایی‌های آن درنتیجه با بازدهی خوب و حداقل ریسک را همراه داشته باشد. مجموع این عملکردها و کسب کارنامه درخشان از صندوق مدنظر، باعث شهرت و اعتبار بیشتر آن میان سرمایه‌گذاران در بازار بورس می‌شود.

مقایسه بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری: یکی از راه‌های تشخیص بهترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، مقایسه یک صندوق با انواع مشابه آن صندوق است. به عنوان مثال اگر قصد دارید سرمایه خود را در صندوق در سهام واریز کنید با یک بررسی اجمالی می‌توانید میزان بازدهی این نوع از صندوق‌ها را در یک بازه زمانی مشخص محاسبه کنید و در صورت کسب نتیجه از این مقایسه، تصمیم نهایی به منظور انتخاب بهترین صندوق را اتخاذ کنید. برای انجام این کار می‌توانید به وب سایت فیپیران مراجعه کنید.

کلام آخر

افراد به دو روش می‌توانند در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنند. روش اول سرمایه‌گذاری مستقیم است که در این روش افرادی که دارای دانش بورسی و مهارت‌های معامله‌گری در بازار بورس هستند از این روش اقدام می‌کنند. در نقطه مقابل سرمایه‌گذاری غیر مستقیم وجود دارد که این روش برای افرادی که دانش کافی در خصوص بازار بورس و نحوه معاملات آن ندارند گزینه مناسبی‌تری است و ین افراد با تزریق سرمایه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری به صورت غیر مستقیم سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها در بازار بورس انواع مختلفی دارند و سرمایه‌گذاران بنا به سطح ریسک‌پذیری و سلایق خود می‌توانند یکی از این صندوق‌ها را به منظور سرمایه‌گذاری انتخاب کنند. در آخر به این نکته اشاره می‌کنیم که سرمایه‌گذاری در انواع صندوق های سرمایه گذاری حتی برای افراد خبره در این بازار هم گزینه مناسبی است و از این طریق می‌توانند به سودهای کلانی دست پیدا کنند اما قبل از واریز پول به این صندوق‌ها حتما در گام اول اطلاعات خود را تکمیل کنید و سپس سرمایه‌گذاری را انجام دهید.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای انواع صندوق های سرمایه گذاری کدام‌اند؟ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.