انواع حفاظ برای بالا بردن امنیت خانه + نکات مهم
در این مطلب تک تک این حفاظها را بررسی خواهیم کرد.
سه راهکار مهم برای بالا بردن امنیت خانه
امنیت یک خانه حاصل در کنار هم قرار گرفتن شرایط و ابزارهای مختلف است که با داشتن آنها میتوان خانه را امن و مطمئن دانست. به طور مثال، دیوارهای محکم و درب ضدسرقت جز همین ابزار و شرایط هستند.
عامل دیگری که باعث افزایش امنیت خانهها و آپارتمانها میشود حفاظ است. به کار بردن حفاظ در ساختمان از ورود ناخواسته به خانه جلوگیری میکند.
حفاظ پنجره، حفاط آکاردئونی و حفاظ دیوار از جمله مهمترین انواع حفاظ مورد استفاده در ساختمان است.
حفاظ پنجره راهکاری مطمئن برای بالا بردن امنیت خانه
نصب حفاظ پنجره از اساسیترین کارها برای افزایش امنیت ساختمان است. پنجرهها از جنس شیشه و به سادگی قابل شکستن و نفوذ هستند؛ از این رو ورود به آنها بسیار آسان است.
حفاظ پنجره گاهی یک ضرور است:
- خانههای ویلایی: نصب حفاظ روی پنجرههای خانههای ویلایی کاملا ضروری است. این خانهها معمولا یک یا دو طبقه هستند؛ از این رو دسترسی به پنجرههای آنها بسیار آسان است و بهتر است در اولین فرصت روی پنجره این خانهها حفاظهایی محکم و بادوام نصب کرد. این امر وقتی ضروریتر و فوریتر است که خانه ویلایی در خارج از شهر باشد و یا با دیگر مناطق مسکونی فاصله داشته باشد.
- طبقه اول آپارتمانها: داشتن حفاظ برای طبقات پایین آپارتمان (طبقه همکف و اول) بسیار ضروری است.
- وجود کودک در خانه: در صورتی که در خانه شما کودک بازیگوشی وجود دارد که ممکن است سمت پنجره برود، حتما باید حفاظ نصب کنید. حفاظ این گونه آپارتمانها در صورتی که در طبقات بالا باشند میتواند تا نیمه پنجره باشد و یا مثلا هلالی شکل ساخته و نصب شود.
حفاظ پنجره چیست؟
منظور ما از حفاظ پنجره چیست؟ حفاظ پنجره به طور معمول از میلههای عمودی کنار هم ساخته میشود که به وسیله میلههای افقی به یکدیگر متصل و مستحکم میشوند. حفاظ پنجره ممکن است از میلگرد، قوطی و یا فرفورژه ساخته شود.
حفاظ پنجره کاربردهای متنوعی در خانه و محل کار افراد دارد. از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش امنیت ساختمان: که قبلا در مورد آن صحبت کردیم.
- زیباتر کردن پنجرهها: حفاظ پنجره گر چه تا حدی مانع دید کامل به بیرون میشود، اما میتواند زیبایی خانه و محل کار را افزایش دهد؛ به ویژه که نمای بیرون ساختمان بستگی زیادی به حفاظ دارد. زیبایی حفاظ به دو عامل بستگی دارد، یکی نقش و نگار و به قولی شکل ظاهری آن و دیگری رنگکاری و رنگبندی آن.
- هماهنگ شدن ساختمان: هماهنگی یا به قولی ست بودن اجزای مختلف ساختمان هم باعث زیبایی و آرامش ساکنان میشود. وجود حفاظ پنجره این فرصت را فراهم میکند که بخشهایی نظیر حفاظ دیوار، نرده راه پله و … هماهنگ و یکدست شوند. این هماهنگی میتواند هم به ساخت و هم به رنگ آنها مربوط باشد.
انواع حفاظ پنجره
حفاظ پنجره میتواند بر اساس ضخامت میلهها و یا تراکم آنها دستهبندی شود، اما معمولا شکل حفاظ است که باعث قرار گرفتن آن در یک دسته خاص میشود. در ادامه برخی از مهمترین مدلهای حفاظ پنجره را ذکر کردهایم:
حفاظ ساده:این نوع حفاظ سادهترین نوع حفاظ است که از تقاطع اجزای عمودی و افقی خود تشکیل میشود.
حفاظ فرفورژه: حفاظهای فرفورژه تنوع زیادی دارند و دست مشتری در انتخاب آنها کاملا باز است.
حفاظ مدرن:حفاظهای مدرن شکلهای خاص دارند و اکثرا به صورت یک کار هنری هستند. هر چه این حفاظها زیباتر باشند قیمت بالاتری هم خواهند داشت.
نحوه نصب حفاظ پنجره
امنیت حفاظ پنجره بستگی زیادی به نحوه نصب آن دارد. نصب حفاظ پنجره در پنجرههای مختلف متفاوت است.
- پنجره آهنی: در پنجرههای آهنی حفاظ پنجره به خود پنجره جوش داده میشود. در بسیاری موارد حفاظ از همان اول با خود پنجره ساخته و کاملا به آن متصل است.
- پنجره یو پی وی سی: در پنجره های یو پی وی سی امکان جوش دادن حفاظ به خود پنجره وجود ندارد. از این رو باید راه دیگری برای آن در نظر گرفت. این راه دیگر بستگی به میزان امنیت مورد نیاز باشد. در مناطق امنتر شهری که نیاز زیادی به استحکام شدید حفاظ نیست، حفاظ را با پیچ و رولپلاک به دیوار اطراف پنجره محکم میکنند. اما در بخشهایی نظیر خارج از شهر، تلاش میکنند بخشی از حفاظ را درون دیوار فرو کرده و با سیمان محکم کنند و یا حفاظ را به تیرآهن ساختمان و نظایر آن جوش دهند که محکم و استوار شود.
آنچه که در نصب حفاظ پنجره اهمیت دارد این است که نباید باعث از بین رفتن زیبایی آن شود.
حفاظ آکاردئونی؛ بهترین روش امنیت خانه
حفاظ آکاردئونی که به آن درب آکاردئونی هم گفته میشود نوعی حفاظ است که بیشتر برای استحکام بیشتر درب ورودی ساختمان و افزایش امنیت مورد استفاده قرار میگیرد. حفاظ آکاردئونی بیشتر برای قوی کردن دربهای چوبی و شیشهای کاربرد دارد، اما گاهی حتی روی درب فلزی هم قرار میگیرد تا ورود به ساختمان را سخت و سخت تر کند.
حفاظ آکاردئونی چیست؟
حفاظ آکاردئونی از مجموعهای از تیغههای مورب که بر روی یکدیگر قرار میگیرند، تشکیل شده که این تیغهها در یک قاب فلزی قرار میگیرند و این قاب به دیوار محکم میشود.
امنیت درب آکاردئونی با توجه به فاصله کم بین تیغهها بسیار بالا است و عبور از بین تیغهها تقریبا غیرممکن است؛ به ویژه در مدلهای متراکم که تیغههای زیادی دارند و فاصله بین تیغهها بسیار کم است.
انواع حفاظ آکاردئونی
انواع حفاظ آکاردئونی بیشتر بر اساس شکل ظاهری آنها است. در واقع انواع حفاظ آکاردئونی بیشتر بر اساس افزایش امنیت آن ایجاد میشود. مثلا به مدل معمولی که همه ما حتما دیدهایم مدل دولوزی گفته میشود. مدلی بالاتر از آن که امنیت بیشتری فراهم میکند مدل سه لوزی است. مدهای چهار لوزی و پنج لوزی هم وجود دارد. در مدل پنج لوزی تقریبا هیچ فاصله افقی هم در حفاظ وجود ندارد و کل فضای درب آکاردئونی پر شده است.
برای قویتر کردن حفاظ آکاردئونی بیشتر از ۵ لوزی نمیتوان داشت؛ اما راههای دیگری برای قدرتمند کردن حفاظ آکاردئونی وجود دارد. حفاظ آکاردئون دوبل و حفاظ آکاردئون دوجداره از جمله مدلهایی است که توان حفاظتی آنها بیشتر از مدلهای دیگر است.
روش های افزایش امنیت درب آکاردئون
بر اساس آنچه گفتیم سه روش مختلف برای افزایش امنیت حفاظ آکاردئونی وجود دارد.
- افزایش تعداد تیغههای افقی: افزایش لوزیهای دیدهشده در درب یکی از راههای افزایش امنیت درب آکارئونی است که با کاهش فضای خالی در حفاظ آن را امنتر میکند.
- افزایش تعداد لایههای تیغه: لایههای متعدد در درب آکاردئونی باعث افزایش امنیت آن میشود.
- پنهان کردن پرچهای درب: یکی از راههای نفوذ سارقان به ساختمان باز کردن پرچ های درب است. از این رو میتوان با افزایش لایهها و یا مخفی کردن پرچها این امکان را دشوار کرد.
مزایای حفاظ آکاردئون
- تنوع فراوان: حفاظ آکاردئون به صورتی است که با هر بودجهای میتوان حفاظ آکاردئون مناسب خود را انتخاب کرد.
- استفاده آسان: باز و بسته کردن حفاظ آکاردئون ساده است و کودکان هم میتوانند این کار را انجام دهند.
- نگهداری آسان: این نوع حفاظ به نگهداری خاصی نیاز ندارد و با یک دستمال نمناک تمیز و زیبا میشود.
- امنیت بالا: باز کردن این حفاظ اصلا ساده نیست.
امنیت خانه های حیاط دار با حفاظ نرده دیوار
حفاظ نرده دیوار نوع دیگری از حفاظ است که بر روی دیوارهای دورتادور حیاط خانه نصب میشود. این نوع حفاظ به طور معمول از میلههای عمودی ساده یا شکلدار که با میلههای افقی محکم شدهاند تشکیل میشود.
حفاظ نرده در بیشتر خانههای قدیمی به صورت نیزه شکل بود، اما امروزه مدلهای بسیار متنوعی از آن تولید و به بازار عرضه شده است.
چرا باید از حفاظ نرده استفاده کنیم؟
اولین سوالی که در مورد نرده دیوار به ذهن میرسد این است که چرا باید از این نوع حفاظ استفاده کنیم و به عبارت بهتر کاربرد حفاظ دیوار چیست؟ در پاسخ باید گفت که اصلیترین دلیل برای استفاده از حفاظ دیوار افزایش امنیت ساختمان است. دیوارهای اطراف ساختمان و به قولی دیوار حیاط از جمله آسیبپذیرترین بخشهای ساختمان است که میتواند محلی برای ورود سارقان به منزل یا محل کار باشد.
نصب نرده دیوار باعث میشود عبور از دیوار ساختمان دشوار باشد و افراد نتوانند به سادگی وارد ساختمان شده یا از آن خارج شوند. همین دشواری باعث میشود از بسیاری سرقتها جلوگیری شود. در برخی مناطق حساس نظیر پادگانها و مقر نظامی، به جای نرده معمولی از سیم خاردار یا از ترکیب نرده و سیم خاردار استفاده میکنند اما در ساختمانهای معمولی نیازی به این کار نیست و یک حفاظ نرده بلند و محکم هم میتواند امنیت لازم را تامین کند.
البته امنیت تنها کاربرد نرده دیوار نیست و موارد زیر را هم میتوان به عنوان کاربردهای این نوع حفاظ در نظر گرفت:
- زیبایی ساختمان: بعد از امنیت اولین کاربردی که در مورد حفاظ نرده به ذهن میرسد زیبایی ساختمان است. نصب نرده باعث میشود دیوارهای ساختمان از حالت بی روح و یکنواخت خارج شود و چشم انداز زیباتری به خود بگیرد. نقاشی جذاب و استفاده از رنگهای زیبا در نرده دیوار هم زیبایی ساختمان را افزون میکند.
- هماهنگی با دیگر اجزا: نرده دیوار میتواند با حفاظ بالکن، حفاظ پنجره ها و حتی نرده پلهها هماهنگ و به وقول معروف ست شود و ترکیب زیبایی را خلق کند.
آیا نصب حفاظ دیوار ضروری است؟
نصب نرده روی دیوار همیشه خوب است و توصیه میشود تحت هر شرایطی این حفاظ نصب شود. اما در صورتی که یکی از این شرایط را دارید بهتر است حتما برای افزایش ایمنی از نرده استفاده کنید:
- خانه ویلایی خارج شهر: در صورتی که ساختمان شما از مناطق مسکونی دور است لازم است، نکات امنیتی بیشتری را رعایت کنید. از این رو حتما روی دیوارها نرده نصب کنید.
- ساختمانهای با دیوار کوتاه: در ساختمانهایی که به دلیل زیبایی و یا دلایل دیگر دیوارهای کوتاهی در نظر گرفته شده، بهتر است از نردههای بلند استفاده شود تا این کوتاهی را جبران کند.
انواع حفاظ نرده دیوار
حفاظ نرده دیوار بیشتر بر اساس شکل ظاهری دسته بندی میشود. البته تعداد میلههای عمودی در هر متر یا به قولی میزان تراکم حفاظ هم نقش مهمی در تعیین کیفیت آن دارد، در واقع حتی ارتفاع نرده دیوار هم اهمیت زیادی دار؛د اما معمولا حفاظ ها را بر اساس ظاهری که دارند طبقه بندی میکنند.
در ادامه چند مدل معروف حفاظ دیوار را معرفی می کنیم.
حفاظ سرنیزهای: این نوع حفاظ که بسیار نوستالوژیک هم هست از یک تیغه عمودی که یک سرنیزه در بالای آن نصب شده ساخته شده است. این مدل معمولا ارزانترین مدل حفاظ است و بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
حفاظ آبشاری: این مدل نوع پیشرفتهای از همان حفاظ سرنیزهای است. در این مدل هر شاخه عمودی به دو بخش سرنیزهای متصل است که این دو بخش به صورت خمیده از دو طرف حفاظ آویزان شدهاند.
حفاظ شاخ گوزنی: شکل ظاهری این حفاظ شبیه شاخ گوزن است و از این رو این نام را به آن دادهاند. تعداد شاخههای فرعی هر یک از این بخشهای شاخ مانند میتواند دو، سه و یا بیشتر باشد.
حفاظ لیلیوم: نام این نوع حفاظ هم بر اساس شکل لیلیوم مانند آن انتخاب شده است. این نوع حفاظ جز زیباترین انواع حفاظ دیوار است و معمولا هزینه بالاتری هم باید برای آن پرداخت.
انواع دیگر: حفاظ نرده دیوار به این مدلها محدود نمیشود و بسیاری مدلهای دیگر هم میتواند داشته باشد. مدل فرفورژه، نیزار، نخل مرداب و بوتهای از جمله این مدلها هستند.
حفاظ ساختمان؛ یک ضرورت مهم برای امنبت خانه شما
در این مقاله تلاش کردیم انواع حفاظ را که در افزایش امنیت ساختمان نقش مهمی دارند برای شما تشریح کنیم. قطعا همه جزییات لازم را نمیتوان در این فرصت کوتاه بیان کرد؛ اما امیدواریم مهمترین نکات برای درک اهمیت نصب حفاظ و راههای تهیه بهترین حفاظ را دانسته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این حفاظ ها میتوان به سایتهای معتبر مانند طهران جوش رجوع کرد و یا با جستجو در اینترنت و خواندن منابع این مطلب دانستههای خود را در مورد انواع حفاظ ساختمان ارتقا داد.
امنیت خانه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.