انواع بلیط های هواپیما (سیستمی، چارتری و لحظه آخری) - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
اخبار ویژه »
شناسه خبر : 110411
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 28 بهمن 1403 - 15:48 |

انواع بلیط های هواپیما (سیستمی، چارتری و لحظه آخری)

در هنگام خرید بلیط هواپیما ممکن است با اصطلاح هایی مواجه شوید که برایتان غریب هستند و علاوه بر نوع ایرلاین و کلاس پروازی که بسیار متنوع هستند اصطلاحات دیگری مثل بلیط لحظه آخری، بلیط چارتری و بلیط سیستمی هم وجود دارد.
انواع بلیط های هواپیما (سیستمی، چارتری و لحظه آخری)

در هنگام خرید بلیط هواپیما ممکن است با اصطلاح هایی مواجه شوید که برایتان غریب هستند و علاوه بر نوع ایرلاین و کلاس پروازی که بسیار متنوع هستند اصطلاحات دیگری مثل بلیط لحظه آخری، بلیط چارتری و بلیط سیستمی هم وجود دارد.

در این نوشتار قصد داریم به طور خاص درباره انواع بلیط های هواپیما که شامل بلیط سیستمی، چارتری و لحظه آخری می شود و همچنین شباهت ها و تفاوت های آنها صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

بلیط سیستمی چیست؟

بلیط های هواپیما قبل از هر سازمان یا مرکزی توسط ایرلاین ها یا شرکت های هواپیمایی مربوطه به فروش می رسد. در صورت رزرو بلیط هواپیما از وب سایت یا شرکت هواپیمایی مرتبط با آن ایرلاین، در واقع بلیط هواپیمایی سیستمی را خریداری کرده اید.

نحوه نرخ گذاری بلیط های سیستمی به شرح زیر است:

  • مسیر پروازی: مسلما هر چه مسافت بین مبدا و مقصد بیشتر باشد، نرخ بلیط هواپیما نیز بیشتر خواهد بود.
  • کلاس پروازی: کلاس پروازی در مسیرهای داخلی به دو دسته بیزینس کلاس و اکونومی تقسیم می شود. تفاوت فاحشی بین امکانات و خدمات ارائه شده بین این دو کلاس در پروازهای داخلی وجود ندارد و تنها فرقی که دارند این است که با خرید بلیط هواپیما بیزینس کلاس، صندلی های راحت به شما ارائه می شود و همچنین فاصله صندلی تان از صندلی ردیف جلویی بیشتر است و به راحتی می توانید پاهایتان را دراز کنید.
  • شناسه یا کلاس نرخی: این شناسه با حروف انگلیسی بر روی بلیط هواپیمای شما درج می شود، بر قیمت نهایی بلیط سیستمی تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال شناسه Q در یک ایرلاین ارزان تر از شناسه N خواهد بود. در واقع شرکت های هواپیمایی به منظور فروش بلیط های خود با قیمت های مختلف در زمان های مختلف این طبقه بندی را ایجاد کرده اند. تفاوت کلاس های نرخی در میزان بار مجاز و همچنین میزان جریمه آنها هنگام استرداد بلیط است. هر چه کلاس نرخی گران تر باشد، میزان جریمه استرداد بلیط کمتر و میزان بار مجاز بیشتر خواهد بود. بنابراین کلاس نرخی هیچ ربطی به امکانات و خدمات ارائه شده به مسافران ندارد و این موضوع بستگی به کلاس پروازی دارد.

بلیط چارتری چیست؟

در صورتی که دفاتر خدمات گردشگری یا آژانس های هواپیمایی تعدادی از صندلی های یک پرواز را پیش خرید کنند به این اقدام چارتر کردن گفته می شود.

بنابراین به بلیط های هواپیمایی که توسط آژانس های چارتر کننده، عرضه می شود بلیط چارتری گفته می شود.

نرخ بلیط های چارتری متناسب با سیاست های آژانس چارتر کننده می تواند متغیر باشد. اما به طور کلی مسیرهای پرتردد مثل کیش، مشهد، دبی، استانبول و … چارتر می شود؛ بنابراین بلیط چارتر را نمی توان در تمامی مسیرها پیدا کرد.

قیمت بلیط چارتری در روزهای مختلف سال متغیر است. برای مثال در تعطیلات عید نوروز که تقاضا برای خرید بلیط هواپیما و مسافرت بالا است، آژانس های چارتر کننده قیمت بلیط را به حدی افزایش می دهند که حتی قیمت آنها بیشتر از بلیط سیستمی می شود. اما در روزهای غیر تعطیلی و یا اواسط هفته که تقاضا برای سفر کم است، آژانس های چارتر کننده برای اینکه تمامی بلیط های خود را بفروشند، قیمت نهایی بلیط ها را تا حدودی کاهش می دهند.

بنابراین شما می توانید بلیط چارتری را برای یک مسیر پروازی ارزان تر یا گران تر از بلیط سیستمی خریداری کنید.

تقریبا تمامی ایرلاین های بلیط چارتر عرضه می کنند. برای مثال بلیط چارتر ایران ایر، قشم ایر، تابان، ماهان، زاگرس، کاسپین، کیش ایر و …. برای مسیرهای داخلی و خارجی پرتردد مثل تهران استانبول، تهران دبی، تهران تفلیس، تهران کیش، تهران مشهد و …. عرضه می شوند.

بلیط سیستمی و چارتری چه فرقی با یکدیگر دارند؟

از جمله تفاوت های بلیط سیستمی و چارتری عبارتند از:

  • امکان تغییر تاریخ و ساعت پرواز قبل از شروع پرواز در بلیط های سیستمی وجود دارد، در حالی که این امکان در صورت خرید بلیط های چارتری وجود ندارد.
  • امکان استرداد بلیط های سیستمی وجود دارد اما این امکان در بلیط های چارتری وجود ندارد.
  • نرخ و برنامه بلیط های سیستمی ثابت تر از بلیط های چارتری هستند.
  • یکی دیگر از تفاوت های بلیط چارتری و سیستمی در این است که قیمت بلیط های چارتری بر اساس شرایط سنی تعیین می شود، برای مثال نرخ بلیط برای گروه سنی بزرگسالان بیشتر از بلیط کودکان و نوزادان است. اما در حالی که در بلیط های چارتری تنها قیمت بلیط برای نوزادان زیر دو سال کمتر است.

بلیط هواپیما لحظه آخری

در صورتی که تنها چند روز تا موعد پرواز مانده باشد و صندلی های پرواز پر نشده باشند، شرکت هواپیمایی یا آژانس چارتر کننده، قیمت بلیط خود را پایین می آورند تا تمامی صندلی های پرواز تکمیل شوند؛ به این نوع از بلیط های هواپیمایی، بلیط لحظه آخری گفته می شود.

با این تفاسیر بلیط های لحظه آخری، هم شامل بلیط های سیستمی و هم چارتری می شوند. با اینکه بلیط های لحظه آخری با قیمت ارزانی به فروش می رسند اما باید شما آماده سفر باشید و وقتی برای برنامه ریزی نخواهید داشت.

کلام آخر

ما در اینجا درباره اینکه بلیط سیستمی، چارتری و لحظه آخری چیست و همچنین وجوه مشترک و متفاوت این سه نوع بلیط هواپیما صحبت کردیم، امیدواریم که مثمر ثمر بوده باشد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای انواع بلیط های هواپیما (سیستمی، چارتری و لحظه آخری) بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.