انواع ایمپلنت دندان در بازار ایران
شناخت دقیق از انواع ایمپلنت دندان برای کسانی که در پی بهبود لبخند خود از طریق کاشت ایمپلنت هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. ایمپلنتها نه تنها ظاهر طبیعی دندانهای از دست رفته را بازمیگردانند بلکه کارایی و عملکرد آنها را نیز تا حد زیادی بازسازی میکنند.
انتخاب درست نوع ایمپلنت میتواند تأثیر چشمگیری بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد. بنابراین، خوب است که در مورد انواع و کاربرد آنها اطلاعاتی داشته باشید. در این مقاله در مورد نوع، جنس، اندازه و هزینه ایمپلنت دندان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
معرفی انواع ایمپلنت دندان طبق جایگاه آن در استخوان فک
با پیشرفت تکنولوژی در حوزه دندانپزشکی، انواع ایمپلنتهای دندانی به اشکال و اندازههای مختلفی طراحی و تولید میشوند. این تنوع به دندانپزشکان امکان میدهد تا برای هر بیمار، بر اساس نیازها و شرایط خاص فکی-دندانی او، بهترین گزینه را انتخاب کنند.
انواع ایمپلنتهای دندانی، با توجه به نوع جایگاه آنها در استخوان فک بیمار، به انواع زیر تقسیم میشوند:
ایمپلنتهای داخل استخوانی یا اندواستیل:
این نوع ایمپلنتها، که درون استخوان فک قرار میگیرند، رایجترین نوع ایمپلنتهای مورد استفاده در دندانپزشکی هستند. این نوع ایمپلنتها معمولا از تیتانیوم ساخته میشوند که سازگاری بالایی با بدن دارند.
ایمپلنتهای داخل استخوانی رایجترین نوع ایمپلنت دندان هستند و خود به ۳ دسته زیر تقسیم میشوند:
- ایمپلنت پیچی (معمولی):
رایجترین ایمپلنت استفاده شده در دنیا است. به دلیل این که مانند ریشه دندان، جایگذاری میشود به آن ایمپلنت ریشهای هم گفته میشود.
- ایمپلنت عرضی:
این نوع ایمپلنت دندانی بسیار با ثبات است. اما نکته قابل توجه در مورد این نوع ایمپلنت این است برای نصب آن، به مهارت و تجربه بالایی نیاز است. به همین دلیل فقط تعدادی از دندانپزشکان از این نوع ایمپلنت استفاده میکنند.
- ایمپلنت تیغهای:
به دلیل مزیتهای بیشتر ایمپلنتهای پیچی، استفاده از ایمپلنتهای تیغهای منسوخ شده است.
ایمپلنتهای روی استخوانی یا ساب پریواستیل:
این ایمپلنتها بر روی استخوان فک و زیر بافت لثه قرار میگیرند و برای بیمارانی که تراکم استخوانی کافی ندارند مناسب هستند. نصب این نوع ایمپلنت نیازمند دقت بالایی است و در مواردی که سایر روشها مناسب نباشند، مورد استفاده قرار میگیرد.
ایمپلنت زایگوماتیک:
برای بیمارانی که استخوان فک آنها به شدت تحلیل رفته و فضای کافی برای کاشت ایمپلنت معمولی ندارند، ایمپلنت زایگوماتیک به عنوان یک راهحل موثر مطرح است. این نوع ایمپلنت در استخوان گونه کاشته میشود و میتواند پشتیبانی قوی برای پروتزهای دندانی ارائه دهد.
انواع ایمپلنت دندان بر اساس اندازه
ایمپلنت دندانی، بر اساس اندازه و قطر نیز دستهبندی میشود که هر کدام کاربرد خود را دارند. در زیر در مورد آنها بیشتر توضیح میدهیم:
- ایمپلنتهای استاندارد:
با اندازه ۳٫۵ تا ۴٫۵ میلیمتر، برای اکثر دندانها مناسب هستند.
- مینی ایمپلنتها:
به دلیل نداشتن اتصالدهنده ایمپلنت (اباتمنت)، تعداد مراحل کاشت را کاهش داده و به زمان ترمیم کمتری نیاز دارند.
- ایمپلنتهای پهن:
بزرگتر از ایمپلنتهای استاندارد هستند و برای جایگزینی دندانهای پشتی استفاده میشوند.
انواع ایمپلنت از نظر جنس بدنه
معمولا تمام ایمپلنتهای دندانی از تیتانیوم یا زیرکونیا ساخته میشوند. دلیل استفاده از تیتانیوم این است که در رشد استخوان خللی ایجاد نمیکند و با بدن سازگار است. همچنین برای افرادی که استخوان فک ضعیفی دارند گزینه مناسبی است.
اما به تازگی، از زیرکونیا برای ساخت ایملپنت دندان استفاده میگردد. چرا که جنس بسیار محکمی دارد و به خوبی با استخوان فک جوش میخورد. با استفاده از زیرکونیا، هیچ رنگ تیرهای در لثه بیمار به چشم نمیآید. همچنین نسبت به تیتانیوم، مقاومت بیشتری در برابر ساییدگی دارد.
انواع ایمپلنت دندانی بر اساس مراحل کاشت
علاوه بر تفاوتهای ظاهری، ایمپلنتهای دندانی میتوانند بر اساس تعداد مراحل کاشت و نیاز به جراحی متفاوت نیز دستهبندی شوند. این تقسیمبندی شامل ایمپلنتهای تک مرحلهای و دو مرحلهای است که هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند.
- ایمپلنتهای تک مرحلهای:
این ایمپلنتها به گونهای طراحی شدهاند که تمام مراحل کاشت و نصب اباتمنت در یک جلسه جراحی انجام میپذیرد. این روش برای بیمارانی که زمان کمتری برای درمان دارند یا به دنبال راهحلهای سریعتر هستند، مناسب است.
- ایمپلنتهای دو مرحلهای:
این نوع ایمپلنتها نیازمند دو جلسه جراحی هستند. در جلسه اول، فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک قرار میگیرد و پس از گذشت دورهای برای التیام، در جلسه دوم اتصالدهنده (اباتمنت) و تاج دندان نصب میشود. این روش برای اطمینان از ادغام کامل ایمپلنت با استخوان و ثبات طولانیمدت توصیه میشود.
- ایمپلنت فوری:
به این صورت است که بلافاصله پس از کشیدن دندان آسیبدیده، ایمپلنت نصب شده و روکش آن متصل میشود. البته این یک روکش موقتی است و نباید به آن فشار وارد شود. پس از گذشت زمان لازم، در جلسهای جداگانه، روکش اصلی در جای خود قرار داده میشود.
عوامل موثر بر قیمت ایمپلنت دندان
قیمت ایمپلنت دندان یکی از عوامل مهم در تصمیمگیری برای بسیاری از بیماران است. قیمت ایمپلنت به عواملی چون نوع آن، مواد به کار رفته، دستمزد دندانپزشک و موقعیت جغرافیایی مطب بستگی دارد.
هزینه ایمپلنت دندان در دندانپزشکی میخک
برای این که بتوانید یک برآورد تقریبی از هزینه ایمپلنت دندان داشته باشید، باید بگوئیم که قیمت برندهای محبوب ایمپلنت دندان در شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک https://mikhakdental.com/cost-of-implant/ به همراه روکش بهصورت زیر است:
ایمپلنت کرهای مگاژن: ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان
ایمپلنت سوئیسی: ۱۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان
ایمپلنت کره ای اویدنس و دنتیس: ۱۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان
فراموش نکنید که پرداخت هزینه ایمپلنت دندان در دندانپزشکی میخک به صورت اقساطی بلند مدت تا ۲۴ ماه است.
سخن آخر:
انتخاب صحیح نوع ایمپلنت دندان، نه تنها بر زیبایی لبخند شما تأثیر میگذارد بلکه بر کیفیت زندگی و راحتی شما نیز اثرگذار است. دیدیم که ایمپلنتهای دندانی اندازه، کاربرد و قیمت مختلفی دارند که هر کدام با توجه به شرایط بیمار، توسط دندانپزشک استفاده میشود. برندهای مختلفی در کشورمان موجود هستند که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. برای مشاوره و انتخاب بهترین گزینه، میتوانید با شبکه دندانپزشکی میخک تماس بگیرید تا در اسرع وقت بتوانید لبخند خود را بازیابی کنید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.