انقلاب قطعهسازی درصنعت دفاعی
وحید عظیمنیا
امام راحلمان در بخشی از پیام تاریخی و البته راهبردی دربارۀ پذیرش قطعنامه ۵۹۸ فرمودند «ملت عزیز ما که مبارزان حقیقی و راستین ارزشهای اسلامی هستند، به خوبی دریافتهاند که مبارزه با رفاهطلبی سازگار نیست و آنها که تصور میکنند مبارزه در راه استقلال و آزادی مستضعفین و محرومان جهان با سرمایهداری و رفاهطلبی منافات ندارد با الفبای مبارزه بیگانهاند.» حال با گذشت بیش از چهار دهه از عمر بابرکت انقلاب اسلامی میتوان به صدق این گزاره پی برد که «مبارزه با رفاهطلبی سازگار نیست» و «استقلال و آزادی هم با سرمایهداری و رفاهطلبی منافات دارد.» جریانی که از همان دهۀ اول انقلاب چرب و شیرین قدرت ناشی از ارادۀ مردم در کامشان مزه کرد و رفتهرفته از اهداف اصلی انقلاب دور شدند سعی کردند و میکنند با حمله به استقلال و آزادی مورد هدف، رفاهزدگی خودشان را توجیه کنند. هرکجا هم که نسل جدید انتقاد میکند که از آرمان اولیه انقلاب دور شدهاید بانگ برمیآورند که ما در ابتدای انقلاب چنین و چنان بودیم، اما غافل از اینکه «ملاک حال فعلی افراد است.»
پس از امام راحل، مقام معظم رهبری هم با عزم راسخ در حال سکانداری کشتی انقلاب اسلامی در تکانههای ریزودرشت جهانی است ؛ دنیایی که در آن برای زندهماندن و آزادهزیستن باید قدرتمند بود والا نتیجه آن لهشدن زیر چکمههای رژیمهای وحشی همچون آمریکا خواهد بود.
نه به رفاهزدگی
صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در طول چهاردهه گذشته بهخوبی نشان داده است با دوری از گزند رفاهزدگی اشرافی میتوان امور مردم را که همان اهداف انقلاب اسلامی است به بهترین نحو ممکن انجام داد. همین حوزه روزی برای واردات سیمخاردار تحریم بود، اما امروز برای صادرات از سوی رژیمهای تحریمکننده دچار محدودیت است.
نهضت قطعهسازی
خودکفایی و پیشرفت خیرهکننده حوزه دفاعی محصول نگاه راهبردی فرمانده معظم کل قواست که سال ها قبل به صورت خاص نهضت قطعهسازی را به وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» ابلاغ کردند و این وزارتخانه به صورت منسجم و برنامهریزیشده کار را شروع کرد.
پیشرفت صنایع دفاعی کشور با میدانداری وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» امروز موردتوجه همگان قرارگرفته و این انتظار ایجاد شده است که از ظرفیت عظیم صنایع دفاعی برای رفع مشکلات سایر حوزهها ازجمله خودروسازی، لوازم خانگی، نیروگاهها، برقرسانی، آبرسانی و … استفاده شود چه آنکه سرریز فناوری صنایع دفاعی قابلانتقال است و مسئولان ذیربط نیز برای این مهم اعلام آمادگی کردهاند.
نمایشگاه توانمندیها
سردار رضا مظفرینیا معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» در مصاحبه با میزان گفته است: «نمونهها و قطعات ساخته شده توسط این وزارت در بخشهای نفت، پتروشیمی، نیروگاه و حملونقل ریلی، زمین و هوایی در نمایشگاه نهضت قطعهسازی در معرض دید است و از همین قطعات میتوان برای موارد دیگر استفاده کرد.»
نمایشگاه نهضت قطعهسازی صنایع دفاعی کشور در سال مزین به شعار «جهش تولید» و در راستای منویات رهبر انقلاب، روز پنج شنبه ۱۳ شهریور با حضور امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رضا مظفرینیا افتتاح شد.
تجهیزاتی مرتبط با حوزه حمل و نقل هوایی، دریایی، خودرویی، ریلی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، مواد فلزی، بهداشت و سلامت در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
صرفهجویی ۲۰۰ میلیون دلاری
امیر حاتمی هدف نهضت قطعهسازی را تأمین قطعات موردنیاز برای آماده کردن تمام دستگاهها، ماشینآلات و صنایع کشور دانست و اعلام کرد: «اگر بخواهیم بسازیم و از همه این سرمایهها استفاده کنیم بیش از ۴۸ هزار قطعه باید داشته باشیم، امروز بیش از ۳۸ هزار قطعه فلزی و غیرفلزی را تولید میکنیم و در این نمایشگاه ۲ هزار قطعه را به نمایش گذاشتیم.»
وزیر دفاع همچنین گفت: «در حوزه مواد فلزی و غیرفلزی نیازمند بیش از ۴ هزار نوع مواد اولیه بودیم، فقط برای یکسال بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی دارد و این مواد ساخته و مورداستفاده قرار گرفته است.»
عبور از گلوگاهها
نکته قابل تأمل و افتخارآمیز نهضت قطعهسازی آن است که اقلامی که حساس و تحریمی بودند در دستور کار قرار گرفت و با استفاده از ظرفیتهای ملی، بخش خصوصی، مراکز دانشبنیان، دانشگاهها و مراکز صنعتی ساخته شد و هماکنون بخش عمدهای از قطعات گلوگاهی و تحریمی را بومیسازی کردهایم.
امیر صفاراحدی دبیر نمایشگاه نهضت قطعهسازی صنایع دفاعی آنطور که گفته است از ابتدای سال با توجه به گلوگاههایی که در قطعات خودرو از جمله «ای. سی. یو» (کامپیوتر خودرو) داشتیم، وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» با استفاده از ظرفیت خود و ظرفیتی که در شبکه ملی ایجاد کرده بود، بخش عمدهای از این ظرفیتها را به کار گرفت و تا حدود زیادی در اقلامی که در صنعت خودرویی گلوگاه شده بود، نتایج خیلی خوبی گرفتیم.
فناوریهای خودرویی
موفقیت «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» در حوزه فناوری خودرو موضوعی نیست که بشود بهآسانی از کنار آن رد شد؛ امیر رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی این وزارتخانه همین چند روز قبل به میزان گفت: «در بخشهای «ای. سی. یو»
(ECU = کامپیوتر خودرو)، در بخشهای تحرک و در بخشهای انتقال قدرت، اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت. در سیستمهای ایربگها (کیسۀ هوا)، در بخش میلۀ فرمان، در پلوس (ابزار انتقال نیروی موتور به گیربکس) و در بخش اکسل (axle = محور مرکزی یک چرخ) تمامی نیازهای خودروسازها بحمدالله مرتفع شده است.»
رستگاری همچنین اعلام کرد: «آمادگی داریم حتی به فناوری گیربکس اتوماتیک(جعبه دندۀ خودکار) در این سازمان دست پیدا کنیم و آنرا در اختیار خودروسازان قرار دهیم که از آن در خطوط تولیدشان استفاده کنند. امروز این توانمندی در سازمان ما وجود دارد که گیربکس اتوماتیک پژو ۲۰۶، پژو صندوقدار و خودروهای مختلف را بسازیم.»
صادرات فناوری
امیر حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده است: «امروز بحمدالله در ۲۳رستهای این نیرو که پیچیده و فنی هم هستند به لحاظ تأمین قطعه و قطعهسازی مشکلی نداریم؛ بلکه در چرخۀ دفاعی محتاج بیگانگان نیستیم. به فضل خدا در چرخۀ دفاعی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیازمند بیگانه نیستیم بلکه توانمندی آن را داریم به کشورهای دوست، برادر و کشورهایی که با ما سر دشمنی ندارند بنا بر ارادۀ مقام معظم رهبری، فناوری و توانمندی ایجادشده را هم صادر کنیم.»
فناوری مشترک
همانطور که معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» ابراز امیدواری کرده است انتظار میرود مسئولان از «نمایشگاه نهضت قطعهسازی» بازدید کنند و بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و در گلوگاههایی که وجود دارد و معمولاً هم بخشهایی از آنها زمینگیر شده است، از این قطعات استفاده کنند چراکه نمونهها و قطعات ساختهشده توسط وزارت دفاع در بخشهای نفت، پتروشیمی، نیروگاه و حملونقل ریلی، زمین و هوایی در این نمایشگاه در معرض دید است و از همین قطعات میتوان برای موارد دیگر استفاده کرد، چون فناوری آنها باهم خیلی مشترک است.
انقلاب فناوری
به هر روی امید میرود از سرریز فناوری حوزه دفاعی کشور که ماهواره نور را به فضا میفرستد و موشک بالستیک میسازد برای سایر حوزهها نظیر خودروسازی استفاده شود تا مردم عزیزمان طعم شیرین این انقلاب فناوری را بچشند.
صنعت دفاعی , وحید عظیم نیا , وزارت دفاع
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.