افزایش راندمان تولید با شوینده های صنعتی مناسب
قرن بیست و یکم را می توان عصر شیمی آلی نامید. نواحی ساحلی انواع ورودی های آلی مشتق شده از زمین، هم طبیعی و هم مصنوعی را دریافت می کنند. در این میان، شویندهها، احتمالاً بزرگترین دسته از محصولات مصرف خانگی هستند. علم مواد شوینده از ابتدای آغازین خود در دهه ۱۹۳۰ دستخوش تغییرات انقلابی شده است. افزایش چشمگیر تولید شوینده های صنعتی، محیط زیست انسانی ما را تغییر داده و مواد جدیدی را فراهم کرده است. بسته به ترکیبات مولکول های شوینده، آنها به طور عمدی و ناخواسته محیط زیست طبیعی ما را تغییر داده اند.
شستشوی صنعتی برای صنایع غذایی، لبنیات، نوشیدنی و همچنین نگهداری ساختمان های صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از شوینده صنعتی برای بهداشت و نظافت بیمارستان ها و دیگر اماکن عمومی به دلایل بهداشتی باید از فعالیت های کلیدی باشد. و اما شوینده چیست و چرا بررسی شوینده صنعتی اهمیت دارد؟
شوینده چیست؟
شوینده هر چیزی است که به عنوان یک عامل تمیز کننده عمل می کند. موادی همچون صابون لیمو قدیمی، ترکیبات قلیایی ظرفشویی و پاک کننده های حلال همگی زیرمجموعه ای از شوینده های صنعتی هستند. در یک تعریف محدودتر و رایجتر، مواد شوینده محدود به آن دسته از عوامل تمیز کننده هستند. این مواد به عنوان بخشی از مواد شیمیایی پتروشیمی یا سایر سورفکتانت های مشتق شده مصنوعی هستند.
شوینده ها، مواد شیمیایی هستند که برای از بین بردن چربی، کثیفی و رسوب استفاده می شوند. محصولات پاک کننده زیادی در بازار وجود دارد و اکثر آن چیزی است که ما از آن به عنوان شوینده یاد می کنیم. شوینده ماده یا مخلوطی است که حاوی صابون و یا سورفکتانت (هر ماده یا مخلوط آلی) است که برای فرآیندهای شستشو و تمیز کردن در نظر گرفته شده است.
به طور کلی با توجه به کاربرد، شوینده ها به دو دسته خانگی و صنعتی تقسیم می شوند. به دلیل اهمیت شوینده های صنعتی، در این مقاله، به بررسی آن پرداخته شده است.
انواع شوینده ها
آنها ممکن است برای اهداف خانگی، سازمانی یا صنعتی باشند. نمونههایی از محصولات شوینده خانگی عبارتند از نرمکنندههای لباسها، پاککنندههای چند منظوره و مخلوطهایی که برای خیساندن (پیش شستشو) شستشو یا سفید کردن در نظر گرفته شدهاند. مواد شوینده ممکن است بیوسیدال نیز باشند، مانند: ضد عفونی کننده ها، سفید کننده ها. شوینده ها، بر اساس پارامترهایی همچون ترکیبات شیمیایی یا بار الکتریکی طبقه بندی می شوند. به طور کلی شوینده ها در دسته های زیر وجود دارند:
- پودرهای سنتی
- قرصهای دوز واحد
- مایعات غلیظ
- کپسولهای مایع
- خمیرها
انواع شوینده های صنعتی
مواد شوینده صنعتی، شامل محصولات شوینده صنعتی بدون کف و محصولات شوینده صنعتی با کف می باشند. در این دسته بندی، شما می توانید با توجه به نیاز صنعت خود، شوینده اسیدی باکف، بدون کف و یا شوینده قلیایی با کف و بدون کف را برای خود انتخاب نمایید. به طور کلی، شوینده های صنعتی در دسته های زیر وجود دارند:
- شوینده های قلیایی قوی: اینها مواد شیمیایی فوقالعاده خشن هستند و میتوانند مواد آلی (از جمله پوست) را به سادگی با تماس با آن خورده کنند. آنها اغلب برای حل کردن رسوبات چربی و پروتئین و همچنین از بین بردن طیف گسترده ای از باکتری ها و میکروب ها استفاده می شوند. چیزهایی مانند هیدروکسید سدیم و هیدروکسید پتاسیم معمولاً در حمام و آشپزخانه استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که از میکروب ها مراقبت می شود.
- شوینده های قلیایی متوسط: این مواد در مقایسه با مواد پاک کننده قلیایی قوی فوق، کمتر مضر هستند، اما مطمئناً بی ضرر نیستند، و هنوز کاملاً سوزاننده هستند (نه چیزهایی که بخواهید با پوست یا غشاهای مخاطی خود تماس پیدا کنند). کربنات سدیم یکی از محبوبترین مواد تمیزکننده قلیایی متوسط است که معمولاً در محیطهای تجاری و مسکونی توسط خدمات نظافت صنعتی استفاده میشود.
- محلول شیمیایی قلیایی ملایم: آنها معمولاً کمترین ماده سوز آور در بین محلول های پاک کننده قلیایی هستند، اما هنوز هم نباید آنها را ساده گرفت. آنها معمولاً برای نرم کردن آب و حذف آب و رسوبات معدنی استفاده می شوند. نمونه هایی از این مواد شیمیایی عبارتند از اسیدهای استیک و گلوکونیک.
- اسیدهای قوی: همچنین اغلب خدمات نظافت صنعتی را با استفاده از اسیدهای قوی مانند اسید هیدروکلریک، برای تمیز کردن وسایلی مانند توالت، وان حمام و سینک در ساختمان های تجاری خواهید یافت. این به این دلیل است که تعداد کمی از باکتری ها و میکروب ها وجود دارند که می توانند در برابر قدرت اسیدی به این قوی مقاومت کنند.
اهمیت بررسی شوینده های صنعتی
شستشوی صنعتی نوع مهمی از نظافت است که گاهی اوقات ممکن است نادیده گرفته شود. کارخانجات و تأسیسات معمولا توجه چندانی به سایتهای صنعتی خود ندارند، زیرا اغلب در مکانی متفاوت از فروشگاه قرار دارند.
با اینحال، اطمینان از تمیز بودن محیط کارخانه برای رضایت مشتری بسیار مهم است. فرآیند شستشوی صنعتی، شامل شستشوی تاسیسات صنعتی از جمله کارگاه ها، انبارهای بزرگ، کارخانجات و حتی نیروگاه ها می باشد. عملیات شستشوی صنعتی در تاسیسات صنعتی مختلفی صورت می پذیرد. اما نحوه انتخاب شوینده صنعتی مناسب در بخش های مختلف این تاسیسات حائز اهمیت است.
کاربرد شوینده های صنعتی در بخش های مختلف
از شوینده های صنعتی در بخش های گوناگون تاسیسات، کارخانجات، صنایع تولیدی، استفاده می شوند. به طور کلی مصارف شوینده های صنعتی در بخش های زیر خلاصه می شود:
- کارخانجات و صنایع تولیدی
- نفت، گاز و پتروشیمی
- هتل ها، اماکن توریستی و گردشگری
- آشپزخانه ها
- حمام و سرویس های بهداشتی
- پذیرایی و اتاق
- حیاط و پارکینگ
- صنایع غذایی و لبنی
- کشاورزی
- صنعت دام و طیور
۴ مزیت شستشوی صنعتی
۱٫ محیط زیست سالم تر و ایمن تر
- یکی از مزیت های اصلی شستشوی صنعتی، محیط سالم تر و ایمن تر برای کارکنان و مشتریان است. بسیاری از مردم تصور می کنند که مناطق کار صنعتی صرفاً به دلیل ماهیت کار کثیف هستند. این یک هنجار نیست. شستشوی صنعتی بسیار مهم بوده و برای دستیابی به بهترین نتایج، به سطح خاصی از تخصص نیاز دارد. در محیط های کاری تمیزتر، حوادث کمتری رخ می دهد و آلودگی یا مشکلات تجهیزات، کاهش می یابد.
- یک محیط صنعتی تمیز به معنای احتمال کمتر ابتلای کارکنان و مشتریان به عفونت یا بیماری است. نظافت، تنها راه کاهش تجمع باکتری ها و ویروس ها در محل کار، صرف نظر از نوع صنعتی است. این امر به ویژه در محیط های صنعتی صادق است، زیرا مناطق خاصی برای سالها دست نخورده باقی می مانند. این منجر به تجمع کثیفی، گرد و غبار و کثیفی می شود که همگی باعث تحریک، عفونت می شوند. در صورت عدم توجه به آسم یا واکنش های آلرژیک کمک می کنند.
۲٫ افزایش ساماندهی
- ساماندهی یک مرکز صنعتی کار سختی است. فضاها معمولاً حجیم هستند و نیاز به توجه زیادی به جزئیات در طول مدیریت روزانه دارند. در طول فرآیند نظافت صنعتی، نظافتچی های با تجربه اطمینان حاصل میکنند که همه چیز سرجای خود باشد. بدین ترتیب وقتی کارگران وارد میشوند، وقت خود را صرف یافتن چیزهایی که روز قبل در جای خود رها شدهاند، نمیکنند. همه چیز سازماندهی خواهد شد و در جای خود قرار خواهد گرفت. این افزایش سازماندهی صنعتی مستقیماً به بهره وری بهتر و در نتیجه افزایش سود منجر می شود.
۳٫ افزایش بازدهی تولید
شستشوی صنعتی به دو شکل موجب افزایش بهره وری تولید می شود:
- نخست آن که تجهیزات و دستگاه های کارخانجات، در معرض انواع آلودگی ها قرار دارند. پس از استفاده مداوم از ماشین آلات و دستگاهها، سطوح در تماس دارای رسوب، گرفتگی یا چربی می شوند. عدم شستشوی این نواحی به مرور زمان موجب کاهش راندمان تولید می شود.
- دوم آنکه محیط های سالم و ایمن منجر به افزایش رضایت کارکنان می شود. در صورت شستشوی مداوم سالن ها، راهروها و دستگاه ها، سطوح آلودگی کاهش می یابد. بدین ترتیب کارکنان کمتر در معرض آلودگی و امراض قرار می گیرند. رضایت کارکنان به طور مستقیم با سطوح بهره وری در ارتباط است.
۴٫ صرفه جویی در زمان و هزینه
- هرچه بیشتر کارکنان روزهای بیماری را می گذرانند، پول بیشتری از دست می رود. هرچه تأسیسات صنعتی تمیزتر باشد، احتمال وقوع حادثه ای که هزاران دلار هزینه داشته باشد، کمتر می شود. وقتی ماشینها و تجهیزات به طور مرتب تمیز شوند، مشکلات کمتری را تجربه خواهند کرد.
- مشکلات کمتر منجر به کارایی بیشتر صنعتی و کاهش احتمال آسیب ناشی از ماشین می شود. با گذشت سالها، تمیز کردن منظم ماشین آلات این امکان را می دهد که برای مدت طولانی تری از آنها استفاده شود. همچنین ساییدگی و تجمع باقیمانده را که می تواند باعث شکستن یا ناکارآمد شدن قطعات شود، از بین می برد. بدین ترتیب، همه قطعات ایمن و روان باقی می مانند. همه اینها به این معنی است که کسب و کار پیشرفت خواهد کرد. بدین ترتیب در طول سالها در زمان و هزینه صرفه جویی خواهد شد.
انواع سرویس های شستشوی صنعتی د رکارخانجات
سرویس های شستشوی صنعتی در تاسیسات صنعتی، تولیدی و انباری انجام می شود. در یک کارخانه، بخش های زیادی وجود دارد که باید تمیز و مرتب نگه داشته شوند. هر کدام ازین بخش ها الزامات خاصی داشته و سرویس های مختلفی را می طلبد:
- طبقات
- دیوارها
- سقف
- تجهیزات تولید کارخانه
- پنجره ها
- مبلمان اداری
- فضاهای بیرونی
- سرویس های بهداشتی
- سطوح
- اتاقک های اداری
- اتاق های کنفرانس
- آزمایشگاه ها
- رختکن
- بارگیری اسکله
- انبارها
- کافه تریاها
- انبارهای ذخیره سازی
- تجهیزات صنعتی
- سیستم های خروجی
- سیلوها
- شستشوی لوله ها
- حذف پوشش
- حذف رنگ
- شستشوی نوار نقاله
- پاکسازی نشت جیوه
- شستشوی HVAC
- شستشوی مخزن
کلام آخر:
هدف شستشوی صنعتی، ارائه کامل ترین نظافت ممکن و ترک مکان تا حد امکان عاری از میکروب و کثیفی است. برای نیل به این منظور، استفاده از انواع شوینده های صنعتی در بخش های مختلف توصیه می شود. صنایع آرال شیمی (aralshimi.com)، تولید کننده انواع ضدعفونی کننده ها و شوینده های صنعتی در صنایع مختلف است. این شرکت برای کمک به کاهش آسیبهای زیستمحیطی و ردپای کربن، روی آوردن به محصولات سبز را آغاز کرده است. با بهره گیری از این محصولات، می توان در کنار افزایش تولید، شاهد کاهش پدیده گرمایش جهانی بود.
www.aralshimi.com
شماره تماس: ۰۹۱۲۱۴۶۲۷۵۵ – ۰۹۱۲۰۳۸۷۶۱۷
برچسب: موادشوینده- کرونا- ضدعفونی- مذاکره
ضدعفونی , کرونا , مذاکره , موادشوینده
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.