استمرار توطئههاي آلسعود در بغداد
بخش بين الملل روزنامه رسالت توطئه هاي خطرناک رژيم منحوس سعودي در عراق نه تنها متوقف نشده است، بلکه روز به روز بر دامنه و وسعت اين توطئه ها و نقشه هاي شوم افزوده مي شود. يکي از اصلي ترين اهداف سعوديها در برهه فعلي، تلاش براي بازتعريف داعش و گروههاي تکفيري در عراق و […]
بخش بين الملل روزنامه رسالت
توطئه هاي خطرناک رژيم منحوس سعودي در عراق نه تنها متوقف نشده است، بلکه روز به روز بر دامنه و وسعت اين توطئه ها و
نقشه هاي شوم افزوده مي شود. يکي از اصلي ترين اهداف سعوديها در برهه فعلي، تلاش براي بازتعريف داعش و گروههاي تکفيري در عراق و ايجاد دوباره بحرانهاي امنيتي مزمن در اين کشور است. اگرچه سران سعودي و در راس آنها محمد بن سلمان سعي دارند اقدامات خونين پشت پرده خود در عراق را به فراموشي سپرده يا لاپوشاني کنند ، اما بر همگان مسجل است که عربستان سعودي در کشتار دهها هزار نفر از شهروندان عراقي و آوارگي ميليونها نفر ديگر در اين کشور نقش داشته است.
طي ماههاي اخير، مقامات سعودي چراغ سبزهايي را به بغداد در قبال مسائل اقتصادي و سرمايه گذاري هاي مشترک نشان داده اند اما اين اقدامات، منجر به فراموشي جنايات قبلي سعوديها و متعاقبا غافلگيري از نقشه هاي بعدي آنها در عراق نمي شود. فايننشال تايمز در گزارش اخير خود، دقيقا اين موضوع را مورد بررسي قرار داده. در بخشي از گزارش فايننشال تايمز در اين خصوص آمده است:
“عربستان سعودي در تلاش است تا براي مقابله با ايران، نفوذ خود را در عراق گسترش دهد. اين در حالياست که رياض در اين خصوص قادر به خشکاندن ريشه هاي ارتباطات ايران و عراق نخواهد بود. با اين حال به نظر مي رسد بسترهاي نفوذ عربستان سعودي در عراق محدود باشد.”
فايننشال تايمز در ادامه ، به موضوع حمايت عربستان سعودي از گروههاي تکفيري و تروريستي اشاره مي کند و در اين خصوص مي نويسد :
“بسياري از عراقي ها معتقدند که عربستان سعودي حامي اصلي ايدئولوژي هاي افراطي در منطقه محسوب مي شود. خاستگاه فکري داعش، همين ايدئولوژي ها( ايدئولوژي هاي انحرافي و خطرناک ) بوده است.در هر حال به نظر مي رسد عربستان بسيار دير وارد اين معادله ، يعني کمک رساني اقتصادي به عراق شده است. اين اقدام در حالي صورت مي گيرد که عربستان به واسطه قتل خاشقجي کماکان مورد رصد قرار مي گيرد. “
واقعيت امر اين است که رژيم سعودي همچنان خود را متغيري وابسته به ايالات متحده آمريکا قلمداد مي کند. از اين رو سعوديها در صدد آن هستند تا استراتژي ها و راهبردهاي کلان ايالات متحده در منطقه غرب آسيا و خصوصا در کشورهايي مانند عراق را اجرايي کنند. ايجاد بحران هاي مزمن و دامنه دار امنيتي يکي از راهکارهاي مشترک رياض و واشنگتن براي اعمال نفوذ و سلطه در عراق محسوب مي شود. از اين رو به نظر مي رسد طي سالهاي آينده همچنان شاهد حمايت عربستان سعودي از داعش و گروههاي تکفيري و افراطي باشيم. همان گونه که بارها تاکيد شده است اين حمايت، با رضايت کامل ايالات متحده آمريکا و مديريت و راهبردي کاخ سفيد و افرادي مانند جان بولتون و مايک پمپئو صورت مي گيرد. عربستان سعودي مدتهاست که به يکي از مهره هاي وابسته ايالات متحده و متعاقبا رژيم اشغالگر قدس در منطقه تبديل شده است.
همکاري هاي امنيتي پنهاني رياض و تل آويو و واشنگتن طي سالهاي گذشته و اخير بر سر مواجهه با محور مقاومت در منطقه ادامه داشته است. بدون شک، دشمني عربستان با امنيت منطقه و امنيت عراق نيز موضوعي ملموس و غير قابل نکار محسوب
مي شود. بدون شک اقدامات اقتصادي عربستان در عراق نمي تواند اين باور قاطع و عمومي در خصوص رياض را از بين ببرد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.