از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟ والدین حتما بخوانند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 72574
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 22 شهریور 1401 - 22:25 |

از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟ والدین حتما بخوانند

یکی از سوالات مهم والدین همیشه این است که از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟ در این گزارش به این سوال پاسخ داده ایم.
از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟ والدین حتما بخوانند

 

 

یکی از بهترین راه های سرگرمی و آموزش کودکان، خواندن کتاب برای آن هاست. کتاب کودک با خلق یک دنیای شاد بر رشد ذهنی و شناختی کودک تاثیر گذار است. اهمیت خواندن و خرید کتاب کودک و نوجوان از معتبرترین فروشگاه های انلاین کتاب کودک مانند عمو کتابی، هدهد، کتابک و… برای کودک به چه اندازه است؟ به راستی از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟ برخلاف تصور خیلی از پدر مادر ها کتاب فقط کاغذ های به هم چسبیده که متن و نقاشی دارند نیست.

امروزه تنوع در کتاب ها بسیار زیاد شده است و والدین با توجه به اهدافی که دارند می توانند انتخاب های مختلفی داشته باشند. کتاب های کودکان از نظر محتوا به سه دسته آموزشی، داستانی، بازی و سرگرمی تقسیم می شوند. کتاب های بازی و سرگرمی از دسته کتاب های تعاملی می باشند که کودکان را با خود درگیر می کنند. رنگ آمیزی ها، ماز ها، بازی های فکری و… از این دسته می باشند.

دسته دوم کتاب های آموزشی هستند که با زبان مستقیم با کودکان حرف می زنند و بسیاری از مهارت های فردی و اجتماعی را به آن ها آموزش می دهند. این کتاب ها در سنین پایین تر با تصاویر بدون متن یا متن کوتاه دایره اطلاعات و لغات کودک را افزایش می دهند. از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟

دسته سوم کتاب های داستان هستند. که این کتاب ها با متن یا تصویر یک داستان را برای کودک روایت می کند. مثلا کمیک استریپ ها با تصویر تنها، می توانند برای کودک یک داستان را روایت کنند.اما از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟  اگر دوست دارید بدانید از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند با ما همراه باشید.

از چه زمانی برای نوزاد کتاب بخوانیم؟

تا به حال از خود پرسیده اید از چه زمانی برای نوزاد کتاب بخوانیم؟ شاید تصور ما این باشد که کتاب داستان یا آموزشی برای کودکان از زمانی مفید است که او بتواند حرف بزند یا معنی کتاب را بفهمد و گرنه خواندن کتاب برای کودکی که معنی آن را نمی فهمد کاری بیهوده است. این تصور درست نیست. مهم است که به عنوان والد بدانیم از چه زمانی برای فرزندمان بخوانیم.

امروزه برای کودکان از بدو تولد کتاب های تصویری طراحی شده است که با روش های علمی هوش آن ها را تقویت می کند. این کتاب ها اگرچه  به ظاهر ساده اند اما تاثیر عمیقی روی مغز کودکان می گذارند لذا انواع کتاب برای کودک زیر یک سال توسط معتبرترین ناشران کودک چاپ شده است که میتوانید برای نوزادان خود تهیه نمایید.

از چه زمانی برای نوزاد کتاب بخوانیم؟

از چه زمانی برای کودک کتاب بخوانیم؟

به نظر پیاژه کودکان از ۰ تا ۲ سالگی در دوره حسی حرکتی به سر می برند. آن ها با حواس پنجگانه چشایی، بویایی، لامسه، بینایی و شنوایی جهان را کشف  می کنند و سیستم شناختی شان رشد می‌کند. برای همین است که کودکان زیر دوسال علاقه دارند اجسام را وارد دهان خود کنند. خوردن اجسام به آن ها اطلاعات جدید می دهد. این کار برای هوش آن ها و تقویت مغز شان بسیار مفید است. والدین می توانند کتاب خواندن را پس از تولد نوزاد و از سه ماهگی او شروع کنند.

کتاب های نوزادان با تصاویر ساده و رنگی بدون متن طراحی شده است. والدین می توانند از سه ماهگی آن ها را به کودکان نشان دهند تا حس بینایی آن ها تحریک شود. کودکان به این تصاویر دقت می کنند و این کار ساده ذهن آن ها را تقویت می کند. جالب است نه؟

اگر والدین همراه با نشان دادن تصاویر با کودک صحبت کنند، علاوه بر تحریک حس بینایی حس شنوایی آن ها نیز تحریک می شود. کودکان وقتی که بزرگتر می شوند و توانایی پیدا می کنند که اجسام را در دست بگیرند گرفتن کتاب و دیدن تصاویر آن، حس لامسه آن ها را نیز تحریک میکند. کتاب های حمام یا پارچه ای یکی از بهترین کتاب ها برای سنین ۶ ماه به بالا ست.

از چه زمانی برای کودک کتاب بخوانیم؟ پس از دوره نوزادی کم کم کودکان می توانند حرف بزنند یا معنی حرف های دیگران را متوجه شوند خواندن کتاب های تصویری یا متن های  ساده برای آن ها بسیار مفید است. وقتی کودکان تلاش می کنند که صحبت کنند خواندن کتاب، سرعت مهارت آموزی آن ها را بیشتر می کند. کودکانی که داستان های زیادی شنیده اند دایره لغات وسیع تری دارند. برخی از روان شناسان کودک خواندن شعر های ساده را برای کودکانی که دیر حرف می زنند پیشنهاد می کنند.

برای کودکان دو تا ۵ سال خواندن داستان های رئالیستی کمک می کند که دنیای پیرامون خود را بهتر بشناسند و رشد شناختی آن ها را سرعت می بخشند. علاوه براین خواندن کتاب های تصویری هم بسیار مفید است. خلاقیت کودکان۲ تا ۵ با داستان های تصویری  پرورش می یابد. کتاب برای کودکان ۵ تا ۷ سال نیز به رشد ذهنی او، یادگیری مهارت ها و امادگی برای ورود به دبستان کمک می کند. در پاسخ به سوال از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند می توان گفت از بدو تولد تا زمانی که کودک خواندن را یاد می گیرد می شود برای او کتاب خواند. کتاب خواندن در هر مرحله از رشد کودک تاثیر مثبت و منحصر به فردی روی رشد ذهنی او می گذارد.

کتاب خواندن در هر مرحله  از رشد کودک تاثیر مثبت دارد

سخن آخر

زمانی که کودکان با مفاهیم مختلف آشنا می شوند می توان برای آن ها کتاب خواند. زمانی که کودکان در مورد مفاهیم مختلف صحبت می کنند هم کتابخوانی برایشان مفید است  اما از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟  والدین می توانند خیلی قبل تر از این زمان یعنی در نوزادی کودک برایش کتاب بخوانند. کتاب خواندن موجب افزایش و سرعت رشد شناختی کودک در دوره نوزادی و باعث افزایش دایره لغات و اطلاعات ، بهبود مهارت های گفتاری و خلاقیت و کشف جهان در سنین نونهالی می شود. اگرفرزند ما از کودکی به  کتابخوانی  عادت کند و از خواندن کتاب  لذت ببرد. اگر بهترین سرگرمی فرزند ما در دوره نوجوانی کتاب خواندن باشد و با کتاب انس عمیق پیدا کند بسیاری از دغدغه های والدین در زمینه رشد ذهنی و مهارتی فرزندان از بین می رود البته به شرطی که کتاب های خوب غذای فکر فرزندان ما باشد.

 

| منبع خبر : رسالت به جهت تبلیغاتی بودن این مطلب را تایید یا رد نمی کند
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای از چه سنی باید برای کودک کتاب خواند؟ والدین حتما بخوانند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.