اروپا برجام را ترك ميكند؟
دکتر رحمان قهرمان پور، کارشناس سياست خارجي در گفت و گو با رسالت در مورد احتمال خروج اروپا از برجام طبق مواضع اخير وزير امور خارجه آلمان مبني بر لزوم رسيدن به توافق جديد و توقف توليد اورانيوم ايران، عنوان کرد: موضع رسمي اتحاديه اروپا توسط اين اتحاديه يا کميسر خارجي آن، فردريکا موگريني، اعلام […]
دکتر رحمان قهرمان پور، کارشناس سياست خارجي در گفت و گو با رسالت در مورد احتمال خروج اروپا از برجام طبق مواضع اخير وزير امور خارجه آلمان مبني بر لزوم رسيدن به توافق جديد و توقف توليد اورانيوم ايران، عنوان کرد: موضع رسمي اتحاديه اروپا توسط اين اتحاديه يا کميسر خارجي آن، فردريکا موگريني، اعلام مي شود، اما چنين اظهاراتي در مقطع فعلي، آن هم بعد از بيانيه گروه هفت و درخواست از ايران براي کاهش فعاليت هاي موشکي، مي تواند نشان از هماهنگي اروپاييها براي فشار بر ايران به چندين منظور مختلف باشد.
وي ادامه داد: نخست براي اين که ايران درخواست هاي خود را براي اجراي سريع تر INSTEX يا همان ساز و کار مالي به تاخير بيندازد و دوم اين که ايران در تصميم ماندن در برجام تجديد نظر نکند. اين اظهارات بيشتر به چانه زني ديپلماتيک نزديک تر است تا سياست رسمي که اتحاديه اروپا بخواهد اعمال کند.
اين کارشناس امور بين الملل، ماندن ايران در برجام را به نفع اروپا دانست و تاکيد کرد: ماندن ايران در برجام به دلايل مختلف به نفع اتحاديه اروپا است. در ابتدا به اين دليل که اروپا در شرايط فعلي از سمت مهاجران خاورميانه اي و جنگ در خاورميانه به شدت آسيب پذير شده و درگيري هاي خاورميانه به سياست داخلي در کشورهاي اروپايي گره خورده است.
قهرمان پور افزود: همانطور که مي بينيم در آلمان نحوه برخورد با مهاجران يکي از موضوعات مورد اختلاف احزاب مختلف است و پيروزي حزب “AFD” در انتخابات اخير اين کشور هم ناشي از مخالفت آن ها با ورود مهاجران بود.
او افزايش ناامني در خاورميانه را يکي از نگراني هاي اروپايي و دليل حفظ برجام خواند و گفت: بنابراين اروپا نگران اين است که به هم خوردن برجام باعث ناامني بيشتر در خاورميانه شود و اين ناامني بر وضعيت اتحاديه اروپا و سياست داخلي آن ها تاثير داشته باشد، آن هم درحالي که اروپا درگير بحران هاي
ديگر داخلي از جمله برگزيت و خروج بريتانيا، بحران اقتصادي، مسئله کاتالونيا در اسپانيا و بحران هاي اقتصادي پرتغال و يونان است.
رحمان قهرمان پور در پايان با بيان اين که اروپا توان پرداخت هزينه هاي به هم خوردن برجام را ندارد افزود: اتحاديه اروپا در ضعيتي نيست که بخواهد هزينه هاي به هم خوردن برجام را بپردازد.
همچنين در ادامه عليرضا رحيمي، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با رسالت درخصوص اظهارات وزير خارجه آلمان مبني بر لزوم رسيدن به توافقي جديد با ايران، اذعان داشت: براي اظهار نظر و تصميم گيري ما، ملاک مواضع رسمي اتحاديه اروپا است. اظهارات وزراي امور خارجه و ساير مقامات به شکلي جدا از سياست هاي اين اتحاديه مطرح مي شود، اگرچه در اظهار اخير وزير خارجه آلمان، مدعي شدند اشتباه ترجمه بوده و اسمي از توافق جديد به ميان نيامده است.
وي افزود: موضع وزارت امور خارجه ما بسيار روشنگر و نگاه ما به برجام يک نگاه سازنده است، تا زماني که برجام منافع کشور ما را تامين کند، طبق اعلام مقامات کشورمان، ما اولين خارج شونده از برجام نخواهيم بود؛ زيرا نگاه ما اين است که اروپا، چين و روسيه به تعهداتشان پايبند باشند.
نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اين که INSTEX يا «SPV» نشان دهنده اراده اروپايي ها براي ادامه برجام است، گفت: برداشت ما از رفتار ديگر طرف هاي برجام جز آمريکا اين است که تلاششان را براي اجرايي شدن انجام مي دهند، همچنين ساختار INSTEX يا «SPV» هم به نوعي نشان دهنده اراده اروپايي ها براي ادامه برجام است، اگرچه عملکردشان کامل و جامع نيست اما نفس تصميم گيري براي ادامه برجام يک نشان مثبت بود.
عليرضا رحيمي منافع ملي را شاخص
تصميم گيري ايران در هرشرايطي دانست و ادامه داد: لازم به ذکر است که در عمل، ملاک منافع ملي کشور است و هرجا ضد منافع ملي ما باشد قطعا تصميم گيري موثري از طرف ايران انجام خواهد شد و مادامي که خلاف منافع ملي ما نباشد، ما به فلسفه برجام و ضرورت هايي که در برجام انجام و به توافق رسيد، نگاه مي کنيم.
اروپا , برجام , خروج اروپا از برجام
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.