ابعاد یک کودتای سهمگین در آمریکای لاتین
استعفاي اجباري اوو مورالس رئيس جمهور منتخب بوليوي از مسند خود و سفرش به مکزيک، نقطه آشکار ساز کودتاي ايالات متحده در آمريکاي لاتين محسوب مي شود. آنچه مسلم است اينکه در آمريکا لاتين و به صورت خاص کشور بوليوي، نوعي فاجعه رخ داده است.البته در نهايت ، کودتاي ايالات متحده و مهره هاي آن در لاپاز، به ضرر کاخ سفيد و متحدان آن در آمريکاي مرکزي و جنوبي خواهد بود. طي روزهاي اخير بسياري از رسانه هاي غربي، سعي در ارائه و تعريف يک حکايت يکطرفه و جعلي در خصوص حوادث بوليوي داشته اند.
اکثر رسانه هاي غربي که مدعي استقلال در عرصه اطلاع رساني و تلاش براي انعکاس حقيقت هستند، از واژه عيني کودتا در بوليوي کمتر سخن مي گويند. آنها سعي دارند با ارائه آدرسهاي غلط در خصوص آنچه در بوليوي و آمريکاي لاتين مي گذرد، حساسيت افکار عمومي خود را برانگيخته نکنند! اين وقيحانه ترين رويکردي است که رسانه هاي غربي در قبال حوادث جاري در آمريکاي لاتين دارند. البته اين موضوع، در قبال ديگر مناطق جهان، خصوصا مناطقي که ايالات متحده و اروپا در آنها مداخله نظامي و سياسي صورت مي دهند نيز قابل مشاهده است.
با اين حال روزنامه انگليسي گاردين، بر خلاف اکثر رسانه هاي غربي روايت واقع بينانه اي را در خصوص تحولات جاري در بوليوي بيان کرده است. روزنامه «گاردين» در يادداشتي با اشاره به تحولات منتهي به استعفاي «اوو مورالس»، نوشته است آنچه در بوليوي رخ داد، يک کودتا بود، اما رسانههاي جريان اصلي در غرب تلاش ميکنند اين واقعيت را انکار کنند. «گابريل هتلند» استاديار مطالعات آمريکاي لاتين در ابتداي اين يادداشت با اشاره به اينکه تنها دقايقي پيش از اعلام استعفاي «اوو مورالس»، ارتش در بيانيهاي خواستار کنارهگيري او شده بود، نوشته است: «اين واقعيات، ترديد چنداني باقي نميگذارد که آنچه اين آخر هفته در بوليوي رخ داد، يک کودتاي نظامي بود.»هتلند در قسمتي از يادداشت خود با اشاره به مطالب منتشر شده در روزنامههاي جريان اصلي در آمريکا از جمله «وال استريت ژورنال» و «نيويورکتايمز»، نوشته است که اين رسانهها با پرداختن به سابقه تنشها در بوليوي، از اذعان به اين واقعيت که بوليوي تحت فشار نظاميان مجبور به استعفا شده، خودداري کنند.هتلند در ادامه به استقبال آمريکا از کنار رفتن مورالس هم اشاره کرده و نوشته است: «چندان تعجبآور نيست که دولتهاي محافظهکار و رسانههاي جريان اصلي از اينکه مورالس مجبور به کنار رفتن شد استقبال کردند و اينکه اين يک کودتا بوده را رد کردند.»بدون شک طرفداران مورالس در بوليوي و فراتر از آنها، طرفداران پرشمار جريانهاي ضد امپرياليستي در آمريکاي مرکزي و جنوبي، اجازه ارائه و ترسيم روايت يک طرفه و غير واقعي از تحولات اخير بوليوي را نخواهند داد. بدون شک دولتي که هم اکنون قصد دارد با تأييد ايالات متحده آمريکا و کشورهاي اروپايي و متحدان واشنگتن در آمريکاي لاتين ( مانند برزيل و کلمبيا) بر سر کار بيايد، جرياني کودتا گر است و مخالفان غرب نيز به مانند يک جريان کودتاگر با آن برخورد خواهند کرد. در اين ميان، رسانه هاي غربي در نهايت به هدف خود مبني بر تحريف کودتاي آمريکا و کشورهاي اروپايي در بوليوي دست نخواهند يافت. جدالي که اخيرا در بوليوي آغاز شده است، همچنان تا زمان مشخص شدن ابعاد پنهان اين کودتا ادامه خواهد داشت. بنابراين، کابوس مقامات غربي در آمريکاي لاتين نفطه پاياني ندارد!
گاردین
بوليوي , کودتا , کودتاي آمريکا , مورالس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.