آيا پمپئو هم کنار گذاشته ميشود؟
يکي از نکات مهمي که پس از اخراج بولتون از کاخ سفيد مطرح مي شود، به برکناري احتمالي مايک پمپئو وزير خارجه آمريکا تا قبل از انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۰ باز مي گردد. اگرچه طي روزهاي اخير اکثر تحليلگران مسائل آمريکا مشغول بررسي دلايل، ابعاد و تبعات برکناري و اخراج جان بولتون از کاخ سفيد هستند، اما به زودي جانشين بولتون معرفي مي شود و تا حدود زيادي اين بحثها فروکش خواهد کرد! با اين حال آنچه در آينده اي نزديک به يکي از موضوعات داغ در حوزه سياسي آمريکا تبديل مي شود، گمانه زني در خصوص سرنوشت مايک پمپئو وزير امور خارجه دولت ترامپ است. اگرچه ترامپ در تازه ترين سخنان خود از پمپئو تمجيد کرده و حتي به صورت تلويحي، وي را براي پذيرش همزمان پست وزارت امور خارجه و مشاور امنيت ملي ايالات متحده مناسب دانسته است، اما وزير خارجه آمريکا به خوبي مي داند که چنين تعاريف و تمجيدهايي، قبلا از سوي ترامپ در قبال بولتون و حتي رکس تيلرسون نيز وجود داشته است! از اين رو تعاريف اخير ترامپ از پمپئو، ضمانتي براي استمرار حضور وي در رأس معادلات سياست خارجي آمريکا نيست.
احتمال حضور پمپئو در انتخابات مجلس سنا ( سال ۲۰۲۰) نکته ديگري است که نبايد بي توجه از کنار آن گذشت. نشريه پوليتيکو براي نخستين بار موضوع حضور احتمالي پمپئو در انتخابات سنا را مطرح کرد. بر اين اساس پمپئو، اخيرا با «وارد بيكر» استراتژيست جمهوريخواه ديدار كرد تا با او درباره احتمال رقابت در انتخابات مجلس سنا در سال ۲۰۲۰ مذاكره كند. پمپئو براي يك كرسي خالي شده سنا از ايالت كانزاس رقابت خواهد كرد.البته منابع خبري تأكيد دارند که پمپئو هنوز تصميم نهايي را نگرفته است اما رهبران حزب جمهوريخواه از جمله «ميچ مك كانل» رهبر اكثريت سنا به شدت او را تشويق مي كنند تا در اين رقابت شركت كند.بدون شک کليت اين تصميم، نشان دهنده نارضايتي ها و به عبارت بهتر، نگراني هايي است که پمپئو از حضور در کنار ترامپ دارد. رئيس جمهور ايالات متحده اساسا قابل پيش بيني نيست و مي تواند با يک حرکت يا تصميم غير منتظره، وزير امور خارجه خود را برکنار و فرد ديگري را جايگزين وي کند.
برخي جمهوريخواهان سنتي که از ابتدا با اخراج رکس تيلرسون از کاخ سفيد و جانشيني پمپئو مخالف بودند، همچنان ترامپ را بابت اخراج پمپئو از اين مسند تحت فشار قرار داده اند. حتي آنها به ترامپ پيشنهاد داده اند که بدون هيچ گونه ترديدي، پيشنهاد احتمالي پمپئو مبني بر استعفا از کاخ سفيد و حضور در انتخابات سنا در سال آينده را بپذيرد.در هر حال، رئيس جمهور آمريکا هنوز تصميم نهايي را در اين خصوص اتخاذ نکرده است.
در نهايت اينکه اصلي ترين عامل برکناري بولتون و برکناري احتمالي پمپئو ، نظرسنجي هاي تکان دهنده اي بود که اخيرا در آمريکا و به ضرر ترامپ منتشر شده است. نارضايتي شهروندان آمريکايي از عملکرد ترامپ در عرصه سياست خارجي ، منجر به ايجاد ترديدهايي جدي در خصوص حفظ پمپئو و بولتون تا انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۰ شده است. او در مواجهه با اين ترديد، فعلا يک گام برداشته و بولتون را از قدرت برکنار کرده است. در بسياري از ايالات کليدي و خاکستري در آمريکا مانند پنسيلوانيا، ميشيگان، اوهايو، ويسکانسين و فلوريدا آراي ترامپ به شدت کاهش پيدا کرده است. يکي از اصلي ترين شاخصه هايي که منجر به سقوط محبوبيت ترامپ در نظرسنجي شده است، سياست خارجي شکست خورده و نامتوازن اوست. در چنين شرايطي ترامپ نسبت به برکناري پمپئو از مسند وزارت امور خارجه نيز بي ميل به نظر نمي رسد.
اخراج بولتون , انتخابات رياست جمهوري , برکناري مايک پمپئو , کاخ سفيد
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.