آشنایی با انواع سرور مجازی و روشهای مجازی سازی VPS
اگر قصد دارید این مقاله را مطالعه کنید، احتمالا از کاربران حرفهای وب هستید و حداقل با مفاهیمی مانند سرور اختصاصی، سرور مجازی و مجازی ساز آشنایی دارید. در این مقاله قصد داریم با انواع سرور مجازی بر اساس لوکیشن، نوع مدیریت سرور مجازی، نوع سیستم عامل VPS و همچنین انواع تکنولوژی مجازی سازی در سرورهای مجازی آشنا شویم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
انواع سرورهای مجازی
سرورهای مجازی دارای تقسیمبندیهای متفاوت بر اساس:
- نوع مدیریت
- نوع سیستم عامل
- نوع مجازی سازی
- نوع منطقه جغرافیایی
هستند که در ادامه به توضیح مختصری از آنها میپردازیم.
سرور مجازی مدیریت شده
به طور کلی تمامی مدیریت سرور مجازی به عهده شرکتی هست که VPS را از آنها خریداری کردهاید. امنیت بسیار بالایی دارد و بیشتر مناسب کسب و کارها با بازدید سایت بالا، فروشگاههای اینترنتی، سایتهای خبری و یا سازمانهایی که دارای وب سایتهای پربازدید هستند است.
سرور مجازی مدیریت نشده
این نوع از سرورهای مجازی هزینه کمتری نسبت به سرورهای مجازی مدیریت شده دارند زیرا نگهداری، بهروزرسانی، کنترل و مدیریت سرور و همچنین نصب برنامههای مورد نیاز بر روی آن تماما به عهده خود کاربر است و عملا شرکتی که VPS را از آن خریداری کردهاید فقط و فقط مسئول فراهم کردن سختافزار مورد نیاز شما و نگهداری سرور است و شما صرفا سرور را از آن شرکت اجاره کردهاید در نتیجه امنیت سرور مجازی مدیریت نشده از نوع مدیریت شده آن به مراتب ضعیفتر خواهد بود.
سرور مجازی ویندوز
با سرور مجازی ویندوز و پرداخت هزینه کمتر نسبت به سرورهای اختصاصی، که دارای یک سیستم عامل پرقدرت به نام مایکروسافت ویندوز سرور میباشند به راحتی میتوانید یک سرور با منابع سخت افزاری و مجازی سازی داشته باشید که بتوانید به راحتی و با کمک آن، نسخه سیستم عامل ویندوز سرور مد نظرتان را بر روی آن راهاندازی کنید و در نهایت با استفاده از دسترسی Admin به سرور متصل شده و دسترسی کاملی برای انجام هر کاری بر روی این سرورها داشته باشید.
سرور مجازی لینوکس
با سرورهای مجازی لینوکس که دارای سخت افزاری پرقدرت و مجازی سازهای متنوعی هستند میتوانید سرعت، کیفیت و همچنین بازدهی کار خود را بالا ببرید. این سرور مجازی، سیستمعاملهای نصب شده روی آن یونیکس یا لینوکس است و در صورتی که برنامه سایت شما با زبانهای Drupal و PHP برنامه نویسی شده باشد ترجیحا باید با سرور مجازی لینوکس کار کنید.
سرور مجازی میکروتیک
این سرور مجازی در واقع یک مسیریاب و دارای یک سیستم عامل بسیار کوچک و کم حجم به نام MikroTik RouterOS بوده که بر پایه لینوکس است. قیمت آن به نسبت پایین بوده و نصب و راهاندازی آن رایگان است که از آن میتوان به عنوان پروکسی، VPN، فایروال و غیره استفاده کرد.
مقایسه سرورهای مجازی بر اساس تکنولوژی مجازی ساز
آشنایی با مجازی ساز Xen
سریعترین مجازی ساز در دنیای فناوری اطلاعات بوده که بر پایه لینوکس نوشته شده و میتوان آن را به صورت کاملا مستقیم مثل یک سیستم عامل روی سخت افزار نصب کرد و دیگر نیازی به سیستم عامل واسط نداشت. از آن میتوان در سرورهای مجازی ویندوز و سرورهای مجازی لینوکس استفاده کرد و همچنین به دلیل داشتن حجم بسیار پایین درگیری کمتری برای منابع سرور که شامل RAM و CPU هستند به وجود میآید.
آشنایی با مجازی ساز Esxi
مجازی ساز Esxi به صورت کاملا مستقل از سیستم عامل و مستقیما بر روی سخت افزار نصب میشود. درواقع میتوان گفت که خودش نوعی سیستم عامل است چرا که سرعت و عملکرد بسیار بالایی داشته و هیچ نیازی هم به سیستم عامل میزبان ندارد. در این نرم افزار تکنولوژی Bare Metal به کار رفته که در مجازیسازیهای Vsphere به عنوان رکن اصلی عمل میکند. برای مدیریت این سرورها نرمافزارهای مدیریتی گوناگونی وجود دارد که میتوان به نرم افزارهای VMware و VCenter Server اشاره کرد.
آشنایی با مجازی ساز Kvm
این مجازی ساز کاملا رایگان و بر پایه لینوکس است و برای جا به جایی یک سرور به سرور دیگر مورد استفاده قرار میگیرد دارای سرعت بالا و منابعی است که میتوان به راحتی با استفاده از یک Mouse، Monitor و Keyboard با چند سیستم کامپیوتر به صورت اشتراکی کار کرد و میتوان با کمک آن چند سرور را از یک مکان کنترل کرد و به شما امکان مشاهده پهنای باند، تغییر سیستم عامل به صورت آنلاین را میدهد. شما میتوانید از راه دور به سروری که خریداری کردهاید دسترسی داشته باشید آن را خاموش و روشن کنید مراحل بوت سرور را مشاهده کنید اما قادر نخواهید بود که سرور را بوت کنید.
آشنایی با مجازی ساز OpenVZ
تنها از سیستمعاملهای گروه لینوکس پشتیبانی میکند و کاملا رایگان است که با کمک آن میتوان سرور مجازی لینوکس با سیستمعاملهای مختلف ازجمله Centos، Debian و Ubuntu را ایجاد کرد. اگر کرنل لینوکس دچار مشکلی شود تمام سرورهای مجازی هم به دلیل استفاده از کرنل اصلی لینوکس به مشکل میخورند اما در کنار آن قابل ذکر است که سرعت بسیار بالا، هزینه پایین، مصرف منابع کمتر از جمله مزایای آن به حساب میآید.
انواع سرور مجازی بر اساس موقعیت جغرافیایی
سرورهای مجازی در داخل ایران
تنها در ایران است که امکان ارائه این نوع سرورهای مجازی وجود دارد. این سرورها قیمتهای بسیار مناسب و همچنین هزینههای کمتری در مقایسه با عملکردشان دارند و چون این سرورها داخل ایران و در دیتاسنترهای داخلی محافظت و نگهداری میشوند دسترسی به آنها بسیار راحت بوده و در مدت زمان کمتری انجام میشود. دچار تغییرات لحظهای قیمت ارز و افزایش قیمت هم نمیشوند. سرورهای ایران دارای بیش از ۹۹.۹ درصد Uptime هستند که رضایت هرچه بیشتر کاربران رو در بر دارند و همچنین باعث افزایش رشد تجارتشان میشود. حال اگر مخاطبان سایت شما بیشتر از داخل ایران هستند بهتر است که برای خرید vps از سرور مجازی ایرانی استفاده کنید به این دلیل که سایت شما برای آنها سریعتر باز میشود و بازدهی بهتر و بیشتری برایتان خواهد داشت.
سرورهای مجازی خارجی
سرورهایی هستند که امکان ارائه آن در خارج از ایران موجود است مثل سرورهای مجازی آلمان (Hetzner)، هلند (OVH)، انگلیس (Redstation)، آمریکا (Colo Crossing و XLhost)، فرانسه (OVH). در سرورهای مجازی خارجی محل قرارگیری سرور از اهمیت بالایی برخوردار است. این سرورها پایداری شبکه، حجم ترافیک و پهنای باند بیشتری دارند به همین دلیل هزینه خریداری آنها هم به مراتب بیشتر است مخصوصا برای کاربران ایرانی. کیفیت سرویس دهی دیتاسنترهای خارجی هم بیشتر و بهتر است، از پایداری و دسترسی بالاتری برخوردارند. در نتیجه اگر بازدیدکنندگان وبسایت شما اکثرا در خارج از کشور هستند و یا از نرمافزارهایی که دارای شرایط تحریم هستند استفاده میکنید. بهتر است سرور مجازی خارجی با سیستم عامل دلخواه خود از جمله ویندوز، لینوکس و غیره را تهیه کنید.
اگر قصد خرید سرور مجازی را دارید، میتوانید از خدمات شرکت فراسو سامانه پاسارگاد که ارائه دهنده خدمات سرور مجازی، سرور اختصاصی، خرید هاست و ثبت دامنه است استفاده کنید. شرکت فراسو سامانه پاسارگاد سالهاست در زمینه هاستینگ فعالیت دارد. شما میتوانید با مراجعه به وب سایت https://www.faraso.org و مقایسه انواع پلنهای سرور مجازی، پلن مورد نظر خود را انتخاب کرده و از سرعت و کیفیت بالای آن لذت ببرید.
سرور مجازی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.