آسیبهای غیرقابل جبران
|راضیه فراهانی|
سریال ترسناک ویروس کرونا همچنان در سطح کشور در حال پخش است و کارگردان این داستان بدون توجه به نظرات و آثاری که بر جامعه میگذارد همچنان بر ساخت ادامه قسمتهای این سریال مقاومت میکند. ۱۳ فروردین، وزیر بهداشت طی نامهای به رئیسجمهور نوشت: «اخیرابدون اطلاع ستاد نامهای توسط قائممقام وزارت صمت به کلیه استانها ابلاغشده که عملادستورالعمل اداری برای بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسبوکار تلقی میشود که این شیوه با نقش، مسئولیت و جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا مغایرت دارد. هرگونه تصمیم آتش به اختیارتوسط هر دستگاه دولتی، غیردولتی، فرهنگی، مذهبی و غیره که مورد تأیید نباشد شعلههایش بهسرعت دامن نظام سلامت و متعاقب آن اقتصاد کشور را خواهد گرفت.» وی در ادامه مطرح کرده بود: «کوچکترین حرکت نسنجیده و غیر منطبق با نظر کارشناسی آسیبهای غیرقابل جبرانی در پی خواهد داشت که حداقل در نظام سلامت امکان ایستادن در مقابل هجمههایش میسر نیست.» در کمال ناباوری اما حسن روحانی در پاسخ به نمکی ضمن تأیید اقدامات قائممقام وزارت صمت تأکید دارد: «تمامی فعالیتهای اقتصادی از تاریخ ۲۰ فروردین باید با پروتکل آغاز شود.» این موضوع در حالی است که پیام طبرسی، معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری تهران عنوان کرد: «اگر مردم به روال عادی خود ادامه دهند و دولت هم قرنطینه را بردارد تا ۲ یا ۳ هفته آینده پیک دوم را شاهد خواهیم بود و متأسفانه در پی آن با افزایش مرگومیر مواجه میشویم.»با توجه به تمام این هشدارها و نامه وزیر بهداشت اما رئیسجمهور روز گذشته طی سخنانی اعلام کرد: «برخلاف دعوت بدخواهان و ضدانقلاب که مردم را دعوت میکنند بین سلامت و فعالیت اقتصادی یکی را باید انتخاب کنند باید گفت این هم مردود، غلط و ناصواب است. فعالیت اقتصادی و پروتکل بهداشتی هر دو قابلارائه است. همه اینها باید پابهپا باشد اما همه پروتکلها و اصولی که وزارت بهداشت اعلام میکند باید مورد مراعات همه ما قرار بگیرد.» روزنامه «رسالت» در ادامه با صاحبنظران در این حوزه گفتوگویی داشته که میخوانید.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم درباره عدم صدور دستور قرنطینه از سوی رئیسجمهور میگوید: «هشدارها پیش از آغاز سال جدید از سوی وزارت بهداشت، پزشکان و کارشناسان در ارتباط با اینکه اگر قرنطینه شهرها، ترددها محدود و جادهها مسدود نشوند، کشور با اوج شیوع کرونا مواجه خواهد شد.» زهره الهیان در ادامه به «رسالت» گفت: «افزایش کرونا و همهگیری این ویروس در کشور باعث افزایش خسارات به کشور خواهد شد. از ابتدای شیوع این ویروس هشدارها اعلام شد اما رئیسجمهور با نظرات کارشناسان در این حوزه موافقت نکردند حتی وزیر بهداشت در جلسه دولت خواستار قرنطینه شد اما روحانی بر عدم قرنطینه شهرها مداومت کرد.» وی تصریح کرد: «به جهت عدم محدودیت تردد و مسدود کردن جادهها در نیمه دوم اسفندماه شاهد پیک بیماری در آغاز سال جدید بودیم و در ادامه منجر به ابتلای تعداد زیادی از هموطنانمان به کرونا شد. بهطورقطع رئیسجمهور و هیئت دولت باید تابع نظرات علمی و کارشناسی متخصصان، پزشکان و وزارت بهداشت باشند.»الهیان با بیان اینکه تمام دستگاهها باید تابع مصوبات ستاد ملی کرونا باشند، تأکید کرد: «عدم تبعیت و عدم توجه به نظرات کارشناسی و نظرات علمی خسارات جدی را در آینده برای کشور خواهد داشت و بهنوعی سلامت مردم را تهدید میکند. روحانی باید توجه داشته باشد که تصمیماش مبنی بر عدم قرنطینه شهرها بهطور کامل غلط است. چنانچه دبیر سازمان جهانی بهداشت هم اخیرا توصیه به کشورها مبنی بر عدم نقض زودرس قرنطینه داشتهاند تأکید کردند، لغو زودرس قرنطینه توسط کشورها منجر به فوت همهگیری جهانی کرونا خواهد شد.»
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه در حال حاضر شاهد سیاست یک بام و دوهوا در دولت هستیم، افزود: «از سویی بهدرستی توصیه میشود تا مردم در خانه بمانند اما از سوی دیگر بهطور مثال شاهد از بین رفتن سهمیه سوخت بنزین خودروهایی بودیم که طی یک ماه گذشته از سهمشان استفاده نکرده بودند. این موضوع نوعی تحریک مردم برای استفاده از خودروها و مصرف بنزین که برابر است با هجوم و تردد خودروها در سطح شهر و در ادامه باعث شیوع هرچه بیشتر کرونا میشود. اگر قرار است مصوبات دولت با توجه به شرایط فعلی اجرا شود قاعدتا باید تمام تصمیمات در راستای محدودسازی کرونا گرفته شود.»
وی تأکید کرد: «اگر بیتوجهی به هشدارها و مصوبات ستاد ملی کرونا صورت بگیرد قطعا مسئولیت این امر متوجه دولت و رئیسجمهور است و مجلس باید ورود جدی به این موضوع داشته باشد. ما منتخبین مجلس یازدهم بارها در این زمینه هشدار دادهایم اما مجلس فعلی در حال حاضر بر سرکار است و باید اقدامی جدی و قاطع نسبت به مصوبات دولت که باعث افزایش مشکلات فعلی شده است را در دستور کار خود داشته باشد.»
آمار مبتلایان و فوتیها در کشور هر روز رو به افزایش است
یک کارشناس مسائل سیاسی میگوید: «وزیر بهداشت حدود یک ماه پیش با هشدارهای پیدرپی درباره خطرناک بودن این ویروس توانست پیام در خانه بمانیم را به مردم برساند اما در ادامه شاهد بودیم که رئیسجمهور نهتنها شهرها را قرنطینه نکرد بلکه مطرح کرد مردم با رعایت بهداشت میتوانند از خانههایشان بیرون بیایند.» سیدهادی سیدافقهی در ادامه به «رسالت» گفت: «شناسایی این ویروس در ایران با آلمان و انگلیس در فاصله زمانی بسیار کوتاهی رخ داد. در همان روزها بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس اعلام کرد چه بخواهیم چه نخواهیم باید با برخی از عزیزانمان خداحافظی کنیم. بهوضوح روشن است که قصد وی از مطرح کردن این سخنان تنها ابتلای ۷۰ درصد مردم کشور به این بیماری و باقی ماندن ۳۰ درصد دیگر یعنی جامعه جوان بود. در ادامه شاهد بودیم روحانی نیز مانند نخستوزیر انگلیس اقدام و همان سخنان را تکرار کرد.»
وی تصریح کرد: «متأسفانه ورودیهای شهرها و استانها پیش از نوروز باز و سفرهای نوروزی انجام شد. اکنون نیز شاهدیم روحانی میگوید اماکن عمومی با رعایت فاصله اجتماعی میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند اما در مقابل نهتنها این فاصله رعایت نمیشود بلکه شاهد افزایش ترافیک و شلوغی در خیابانها هستیم.» افقهی در ادامه بیان کرد: «آمار مبتلایان و فوتیها در کشور رو به افزایش است و وضعیت کشور حتی از ترکیه نیز بدتر شده است. ترکیه حدود ۱۰ استان را بهصورت قرنطینه کامل درآورده یا در روسیه جریمههای سنگینی برای حضور مردم در خیابانها وضعشده اما متأسفانه روحانی چنین اقدامی انجام نمیدهد و تنها خدا نسبت به اهدافش مطلع است.»
مسئولین با توجه به شرایط کشور تصمیمگیری کنند!
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دراینباره میگوید: «تصمیمات و سخنان درباره مقابله با ویروس کرونا متأسفانه با تناقضاتی روبهرو شده است و مردم متوجه این موضوع هستند بنابراین این موضوع باعث شیوع این بیماری در سطح کشور خواهد شد.» محمداسماعیل سعیدی در ادامه به «رسالت» گفت: «نظر اکثر متخصصان و صاحبنظران مبنی بر قرنطینه جدی شهرها و استانها است تا بتوان هرچه زودتر از این برهه زمانی عبور کنیم. اگر این زنجیره قطع نشود قطعا شاهد شیوع بیشتر این ویروس خواهیم بود.»نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «برخی از کسبوکارها که بهطور مستقیم با مایحتاج مردم در ارتباط هستند باید با تدابیر و پروتکلهای خاص به فعالیت خود ادامه دهند. اگر دولت از ۱۵ اسفندماه ۹۸ تا ۱۵ فروردینماه ۹۹ تدابیر و تصمیمات محکمی درباره قرنطینه اتخاذ کرده بود قطعا کشور در حال حاضر با اتفاقات مثبتی روبهرو میشد اما متأسفانه تصمیمات بسیار بد گرفته شد و نهایتا به این نقطه از شیوع رسیدیم.»
وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه تا چه زمانی این وضعیت ادامه دارد، افزود: «آیا نیروهایی که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند میتوانند به این راه ادامه دهند؟ مسئولین مربوطه باید با توجه به شرایط کشورمان دست به اتخاذ برخی تصمیمات زنند نه با توجه به کشورهای دیگر.»
بحران کرونا , راضیه فراهانی , کرونا , وزارت بهداشت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.