آتش زیر خاکستر
|احمدرضا هدايتي|
امروزه اکثر کشورهاي جهان از جمله کشورهاي غربي و شرقي و متأسفانه بسياري از کشورهاي اسلامي مثل؛ عربستان، امارات، کويت، عراق، سوريه، الجزاير، مصر، لبنان و حتي ايران اسلامي نيز درگير مسائل پنهان و آشکار و يا گسترده و محدودِ ناشي از فساد اداري، اقتصادي و بعضا اخلاقي هستند، اما چه مسئلهاي سبب شده تا اين زخم چرکين در برخي از کشورها به يکباره و طي يکي دو سال اخير سر باز کند؟
همانگونه که اشاره شد اين موضوع فقط به کشورهاي مورداشاره اختصاص ندارد و اکثر کشورهاي جهان اعم از شرقي و غربي با اين مشکل دست به گريبان هستند، با اين تفاوت که در برخي از اين کشورها اين ناهنجاري توسط افراد يا گروههاي خاصي که معمولا از آنها با عنوان مافياي قدرت و ثروت نام برده ميشود، ايجاد شده است و در برخي از کشورها بخش عمده جامعه به شکل فراگير به اين ناهنجاري آلوده شدهاند.
همچنين در پارهاي از کشورها فساد کاملا به شکل سازمان يافته و پنهان و در حد کلان انجام ميشود و در بعضي از ديگر کشورها، اين مشکل آشکارا به يک معضل عمومي تبديل شده و بسياري از مسئولين و مديران و ساير افراد جامعه آگاهانه (کم يا زياد) در آن نقش دارند.
ترديدي وجود ندارد که بخش عمده اين مشکل ناشي از اقدامات خبيثانه و توطئه کشورهاي استعمارگر در شناسايي و تربيت نيروهاي واجدشرايط از کشورهاي مذکور در دانشگاهها و ساير مراکز فرهنگي آموزشي وابسته بهخود و تحميل آنها به پيکره جامعه و دولتهاي تحتسلطه براي سوءاستفاده در شرايط مقتضي است.
يعني بخش عمده ناهنجاريهاي موجود در اين کشورها، يا حاصل حضور افراد نفوذي است که به طرق مختلف و طي سالهاي متمادي به همين منظور توسط نظام سلطه پرورش يافتهاند و يا حاصل کمتوجهي خود کشورها به تربيت و پرورش نيروي انساني متعهد و متخصص و در واقع عدم شايستهسالاري است.
با اين حساب واکنش مردم به فساد برخي از مسئولين در اين کشورها، چندان دور از انتظار نبوده و نيست و قطعا اين معضل همانند آتش زير خاکستري است که ساير دولتها نيز اگر تدبيري براي رفع آن نينديشند، از گزند آن در امان نخواهند ماند و دير يا زود در اين زمينه با واکنش مردمي مواجه خواهند شد.
در مورد جمهوري اسلامي نيز اگرچه اين معضل محدود به تعداد معدودي از مديران و مسئولين ميشود، اما رسانههاي بيگانه در گام نخست و پس از شکست در ميادين مختلف، با تمام توان تلاش کردند تا با سوءاستفاده از مطالبات بهحق مردمي و از طريق بزرگنمايي مشکلات و سياه نمايي وضعيت کشور، از اين حربه براي ايجاد آشوب و اغتشاش در کشور استفاده نمايند.
ازآنجا که با همراهي مردم فهيم و بصير ايران اسلامي، گروههاي ضدانقلاب در جمهوري اسلامي ايران نتواستند، از اين حربه در جهت تأمين اهداف شيطاني خود بهره ببرند و با توجه به اينکه دشمن در ساير عرصهها نيز در برابر جبهه مقاومت اسلامي متحمل شکستهاي متعدد و سنگين شده است، لذا بهنظر ميرسد، اينبار قرار است، با توسل به اين روش، ساير کشورها را درگير آشوب و اغتشاش نموده و در نهايت زمينه تجزيه و سلطه مجدد بر آنها را فراهم نمايند.
به همين دليل بعد از ايران، به سراغ ساير اعضاء جبهه مقاومت از جمله؛ عراق و لبنان رفته و اين امکان وجود دارد که آتش اين توطئه به ساير کشورهاي متحد ايران نيز سرايت کند.
با توجه به توضيحات فوق؛ لازم است همه کشورهاي اسلامي بهويژه کشورهاي عضو جبهه مقاومت، با سرعت موضوع انقلاب اداري براي شايستهسالاري و رفع فساد در کشورهاي خود را در دستور کار قرار داده و قبل از وقوع هرگونه اتفاق غيرقابل کنترل، براي حذف عناصر فاسد و ارتقاء کمي و کيفي سيستمهاي کنترلي و نظارتي خود برنامهريزي نمايند.
البته نسبت به گذشته، اکنون جهان اسلام در مواجهه با جبهه کفر در موقعيت نسبتا
مناسبتري قرار دارد، به همين دليل بيش از هر زمان ديگري نيازمند نيروي انساني کاردان و کارآمد است تا بتواند شرايط بهتري را ايجاد نمايد و لذا علاوه بر اقدامات فوري براي مبارزه جدي با فساد، در دراز مدت نيز نبايد کادرسازي و تربيت نيروي انساني متعهد و متخصص، مبتني بر اصول و ارزشهاي اسلامي را مورد غفلت قرار دهد.
احمدرضا هدايتي , ايران , عراق , عربستان , فساد اداري
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.