آتشبس دروغین سعودیها
| گروه بينالملل|
استیصال سعودیها در یمن روزبهروز بیشتر میشود. ارتش و کمیتههای مردمی یمن چندین تلاش ائتلاف سعودی برای نفوذ به جبهه «ناطع» در استان «البیضاء» (تقریبا در مرکز یمن) را ناکام گذاشتند.بر اساس گزارش شبکه «المسیره»سریع اعلام کرد: نیروهای ما توانستند در ساعات اولیه دیروز جلوی چندین تلاش برای نفوذ به جبهه ناطع استان البیضاء را بگیرند. وی تأکید کرد: جنگندههای ائتلاف سعودی پانزده حمله هوایی به مناطق مختلف در مأرب (در مرکز یمن)، الجوف (در شمال یمن) و البیضاء طی ۶ ساعت گذشته داشتهاند.
سریع یکشنبهشب نیز اعلام کرده بود که ائتلاف سعودی-آمریکایی دوازده حمله زمینی و بیش از ۱۰۰ حمله هوایی به یمن داشته است.این حملات پسازآن انجام میشود که ائتلاف سعودی-آمریکایی چهارشنبهشب هفته گذشته (۲۰ فروردین) از آتشبس دوهفتهای بهصورت یکجانبه خبر داد و این آتشبس از پنجشنبه (۲۱ فروردین) وارد مرحله اجرا شد اما حملات ائتلاف به یمن متوقف نشده است.
ائتلاف سعودی از فروردین ۱۳۹۴ جنگ علیه یمن را آغاز کرد و در طول پنج سال گذشته زشتترین کشتارها در حق ملت یمن انجام شد و باهدف گرفتن زیرساختها و محاصره، این ملت به گرسنگی کشانده شد.بر اساس گزارش وبگاه «انصارالله»، مرکز حقوق و توسعه یمن اعلام کرد: جنایات و تخلفات ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه یمن در طول پنج سال گذشته منجر به شهادت و مجروحیت ۴۱ هزار و ۴۷۶ نفر از جمله زنان و کودکان شد.در آماری که این مرکز منتشر کرده آمده است: در این حملات ۱۶ هزار و ۷۵ نفر به شهادت رسیدهاند که ۳ هزار و ۹۳۱ کودک و ۲ هزار و ۴۶۲ زن در میان آنها دیده میشود.در ادامه این گزارش آمده:
۲۵ هزار و ۴۰۱ نفر نیز در یمن زخمی شدهاند که ۴ هزار و ۲۲۰ نفر آنها کودک و ۳ هزار و ۳۹ نفر آنها زن هستند. همچنین حدود ۴۲۸ هزار و ۸۲۸ منزل تخریبشده است.
مرکز حقوق و توسعه یمن افزود: در طول جنگ ۱۵ فرودگاه، ۱۴ بندر، ۷۳۹ انبار و شبکه آبرسانی، ۴۴۲ شبکه و ایستگاه اتصال، ۲۷۰۰ پل و مسیر، ۱۸۳۱ مرکز دولتی و ۱۹۳ ایستگاه و ژنراتور برق تخریبشده است.بر اساس این گزارش۹۵۳ مسجد، ۳۶۰ مرکز گردشگری، ۳۴۴ بیمارستان و مرکز بهداشتی، ۱۳۰ مرکز ورزشی، ۹۱۴ مدرسه و پژوهشگاه نیز هدف گرفته شده و ۴۱ مرکز رسانهای، ۷۶ مرکز دانشگاهی، ۲۱۹ اثر باستانی و ۴۱۳۴ زمین زراعی از بین رفته است.در خصوص آسیبهای وارده به تأسیسات اقتصادی هم در این گزارش آمده است: ۳۵۵ کارخانه، ۳۷۰ ایستگاه سوخت، ۶۵۲ بازار تجاری، ۲۶۶ تانکر سوخت، ۸۳۱۹ مرکز تجاری، ۴۱۹۹ وسیله نقلیه، ۷۷۴ انبار غذا، ۴۳۹ دامداری و مرغداری، ۶۴۲ کامیون غذا و ۴۵۴ قایق سوخت نیز براثر حملات سعودی از بین رفته است.
از سوی دیگر، شبکه خبری «الجزیره» در تحلیلی نوشته عربستان سعودی به دنبال پایان دادن به جنگ یمن است و شیوع بیماری همهگیر «کووید۱۹» ممکن است فرصت مناسبی در اختیار ریاض برای تحقق این هدف قرار دهد.طبق این گزارش، ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی روز ۹ آوریل بهصورت یکجانبه برای دو هفته آتشبس اعلام کرد. این اقدام ائتلاف سعودی کمتر از دو هفته بعدازآن صورت گرفت که ریاض، حوثیها (جنبش انصارالله) را برای گفتوگوهای مستقیم به ریاض دعوت کرد.
الجزیره نوشته است: «این آتشبس ممکن است نشانهای باشد مبنی بر اینکه ریاض در تدارک پایان دادن به دخالتش در یمن و رسیدن به صلح است. این تحلیل با تصمیم امارات متحده عربی در جولای ۲۰۱۹ برای خارج کردن نیروهایش از یمن و واگذاری کنترل جنوب یمن به متحدانش در «شورای انتقالی جنوب» و نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی همخوانی دارد.»
در ادامه این تحلیل آمده است: «اما اکنون برای عربستان سعودی و متحدان این کشور آشکار شده که قادر به پیروزی در جنگ نیستند و به یک راهبرد فوری برای خروج نیاز دارند. همهگیری کرونا فرصت مناسبی در اختیار عربستان سعودی قرار میدهد تا به دلایل بشردوستانه و به صورتی آبرومندانه پایان خصومتها را اعلام کند.»
طبق این تحلیل، «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی تمایل دارد از یمن خارج شود تا بتواند انرژیاش را روی بحران اقتصادی فراگیر در داخل کشورش و تهدید فزاینده شیوع کرونا متمرکز کند. مهمتر از همه او میخواهد اطمینان داشته باشد که رسیدنش به تاجوتخت پادشاهی بعد از پدرش، روالی مطمئن داشته باشد.
الجزیره پس از اشاره به معادلات میدانی در جنگ یمن خاطرنشان کرده احتمالا بزرگترین عاملی که ریاض را مشتاق به اتمام جنگ میکند اوضاع داخلی عربستان سعودی است. در این تحلیل آمده است: «در حال حاضر نگرانکنندهترین مسئله برای حاکمان سعودی شیوع ویروس کروناست. طبق گزارشهای رسمی ۳۶۰۰ نفر در این کشور به کووید۱۹ مبتلا شده و ۵۰ نفر جانباختهاند اما این بیم وجود دارد که اندازه واقعی بحران بسیار بزرگتر از این باشد.»
روز ۸ آوریل روزنامه نیویورکتایمز گزارش داد: حدود ۱۵۰ نفر از اعضای خاندان سلطنتی احتمالا به این ویروس مبتلا شدهاند و «ملک سلمان»، پادشاه عربستان سعودی و پسرش، محمد بنسلمان مجبور شدهاند راهی کاخی در نزدیکی شهر جده شوند. شیوع کرونا در زمانی اتفاق افتاد که محمد بن سلمان کارزاری را برای ساکت کردن مخالفانش در خاندان سلطنتی جهت هموار کردن مسیر صعودش به قدرت آغاز کرده بود و این مسئله خود نگرانیها را درباره ثبات آلسعود تشدید کرده است.
ریاض علاوه بر این، براثر رکود ناشی از همهگیری کرونا و افت محسوس قیمت نفت با بحران اقتصادی بسیار شدیدی روبهرو است. صادرات نفتی ۸۰ درصد از منابع نفت عربستان را تشکیل میدهد و رسیدن قیمت نفت به یکدوم بهای سابق، منابع این کشور را محدود کرده است. به نوشته الجزیره، توانایی روزافزون حوثیها (انصارالله) برای حمله به اهداف نظامی در نقاط مرزی و در داخل خاک عربستان سعودی هم به ایجاد وحشت عمومی در این کشور منجر شده است. سپتامبر ۲۰۱۹، این گروه مسلح اعلام کرد که هزاران نظامی عربستانی را در نبردهای مرزی به اسارت گرفته است. در ماه مارس حوثیها علیرغم آنکه چندین سال متمادی هدف حملات هوایی بودهاند قادر به شلیک موشکهای بالستیک به سمت پایتخت عربستان سعودی بودند.همه این ملاحظات، محمد بن سلمان را واداشتهاند به دنبال صلح در یمن باشد.
آل سعود , عربستان سعودی , یمن
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.