چه کسی پاسخگوست؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 71620
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۶:۴۱ |
وعده‌های کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال رنگ باختن

چه کسی پاسخگوست؟

ایامی که  مصوبات  کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدر اخبار و تحلیل رسانه ها قرارداشت، دبیر این شورا بر تعداد دفعات  ترمیم معدل تا  ۱۰ بار و یا  حداقل ۴ بار اشاره و تاکید کرد.
چه کسی پاسخگوست؟

محمد محمدی 
ایامی که  مصوبات  کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدر اخبار و تحلیل رسانه ها قرارداشت، دبیر این شورا بر تعداد دفعات  ترمیم معدل تا  ۱۰ بار و یا  حداقل ۴ بار اشاره و تاکید کرد.
این در حالی است که اخیرا  رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش  در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در خصوص مصوبه جدید کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و امکان ترمیم نمره برای داوطلبان جهت تأثیر معدل در آزمون سراسری،عنوان کرد: « ترمیم نمره فقط یک‌بار برای هر درس تعیین شده است.» اما برگزاری یکبار آزمون ترمیم معدل به این معناست که دانش آموزان تنها یکبار این فرصت را دارند که ۶۰ درصد از نمره ورود به دانشگاه را اصلاح  کرده و عملا  بخش مهمی از سرنوشت ثابت و دائمی خود در ورود به دانشگاه را رقم بزنند. حال آنکه در کنکور به شکل سابق  با ایراد و اشکالی که بر آن وارد بود، حداقل این امکان وجود داشت که داوطلب ورود به دانشگاه  به تعداد دلخواه در این آزمون شرکت کرده و سابقه ضعیف تحصیلی  در گذشته نمی‌توانست مانع و محدود کننده موفقیت او در آینده  باشد. 
 واقعیت این است که  دانش آموزان بسیاری دریک برهه حساس از زندگی خود  چندان علاقه و رغبتی به درس  و تحصیل ندارند اما بعد از گذشت یک دوره کوتاه مثل خدمت سربازی به شدت علاقه مند به ادامه تحصیل می شوند. حال با این مصوبه ناعادلانه، دانش آموز  به واسطه جبر  سابقه ضعیف تحصیلی علیرغم داشتن انگیزه و تلاش مضاعف عملا امید چندانی به موفقیت چشمگیر در ورود  به دانشگاه نخواهد داشت و این جبر سیستمی به سرخوردگی او خواهد انجامید.  
شوربختانه  وضعیتی که به آن اشاره شد نه در مدارس خاص یا تیزهوشان، بلکه  بیشتردر مدارس دولتی عادی و به ویژه در مناطق محروم قابل مشاهده است. 
به این ترتیب وعده ۱۰ بار برگزاری امتحان ترمیم معدل عملا به فراموشی  سپرده شده و پیش بینی های منتقدین این مصوبه  مبنی برافزایش استرس و نگرانی های دانش آموزان رنگ واقعیت به خود گرفته است. 
تصمیم گیرندگان در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید پاسخ دهند  که یک بار مجاز بودن دانش آموز  به ترمیم معدل و پس از آن ثبت دائمی نمره  در پرونده تحصیلی  با تاثیر ۶۰ درصدی نمره مذکور،  آیا استرس  دانش آموز حین امتحان را کاهش می دهد، یا اینکه برعکس به نگرانی و دلشوره او می‌افزاید؟ در این مورد چند  پژوهش علمی  صورت گرفته است؟
آیا مصوبات کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی  جهت مطالعه نتایج ، نخست در یک محیط کوچک  به صورت آزمایشی  اجرا و سپس در سطح ملی مطرح شده؛ یا اینکه  صرفا دلخوش بودن طراحان آن  به نتایج مثبت  مصوبات  آن هم بر اساس فرضیات ذهنی مبنای این تصمیم گیری کلان در سطح کشور بوده است؟ 
 پرسش آخر  اینکه  آیا سایر وعده ها و ادعاهای شورای عالی انقلاب فرهنگی همچون  بسط عدالت آموزشی، تامین امنیت امتحان نهایی، تصحیح الکترونیک برگه ها و مبارزه با مافیای کنکور  نیز این چنین با گذشت زمان  رنگ می بازد؟

نویسنده : محمد محمدی  |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.