چند نکته راهبردی و کاربردی برای کمک به دولت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 49590
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۶:۰۳ |

چند نکته راهبردی و کاربردی برای کمک به دولت

ضمن عرض تبریک به اعضای محترم  دولت و مردم شریف ایران اسلامی به مناسبت آغاز به کار دولت جدید و با آرزوی موفقیت برای رئیس جمهور محترم و وزرای گرانقدری که بحمدالله همگی با بالاترین رأی اعتماد وارد عرصه خدمت به مردم شریف ایران اسلامی شده‌اند.
چند نکته راهبردی و کاربردی برای کمک به دولت

احمدرضا هدایتی
ضمن عرض تبریک به اعضای محترم  دولت و مردم شریف ایران اسلامی به مناسبت آغاز به کار دولت جدید و با آرزوی موفقیت برای رئیس جمهور محترم و وزرای گرانقدری که بحمدالله همگی با بالاترین رأی اعتماد وارد عرصه خدمت به مردم شریف ایران اسلامی شده‌اند،جسارتاً با توجه به عملکرد دولت‌های گذشته و به خصوص دولت قبل، برخی نکات راهبردی و کاربردی که می‌تواند در موفقیت دولت محترم مؤثر باشد، تقدیم می‌گردد:
۱- اجتناب هیئت محترم دولت و اعضای آن از روزمرگی و گرفتار شدن در دام مباحث سطحی و جزئی که عمدتاً نقش مُسکن‌های موقتی را دارند.
۲- تمرکز بر انجام خدمات بنیادین و زیرساختی که می‌توانند مشکلات کشور و جامعه را به شکل اساسی و بلندمدت و بلکه برای همیشه برطرف نمایند.
۳- توجه به اصل هماهنگی بین دستگاهی به منظور ایجاد هم‌افزایی و جلوگیری از فرار از پاسخگویی، به‌خصوص در مورد طرح‌ها و برنامه‌هایی که متولیان مختلف دارد و دارای همپوشانی هستند.
۴- فراهم نمودن سازوکار لازم برای قطع دست دلالان و واسطه‌های غیرقانونی و کاذبی که باعث ایجاد اختلال در نظام خدماتی مربوط به حوزه مسئولیتی دستگاه‌ها می‌شوند.
۵- تمرکز بر تعامل با دانشگاه و صاحب‌نظران و استفاده از تخصص توأم با تعهد آن‌ها (بدون توجه به روابط فامیلی و دوستی) و به‌کارگیری افراد شایسته‌ای که واقعا قصد خدمت به ملت و مملکت را دارند.
۶- تمرکز بر کادرسازی اصولی تراز انقلاب و همچنین آموزش‌های حین و بعد خدمت برای تمامی کارگزارانی که در سطوح مختلف نظام اداری شاغل هستند.
۷- تقویت و در صورت لزوم تمرکز بخش‌های کنترلی و نظارتی دستگاه‌ها و نظارت بر کار ناظران به‌منظور ارتقای اثربخشی کارها که البته باید پیشگیری از بروز ناهنجاری‌ها در اولویت کار آن‌ها باشد.
۸- تحقیق و توسعه نیز حلقه مفقوده‌ای است که در بسیاری از امور می‌تواند مشکلات موجود را برطرف و فعالیت‌ها را بر مدار علم و منطق به پیش ببرد.
۹- ارتباط با مردم و همچنین اجرای دقیق نظام پیشنهادات و انتقادات نیز از جمله مواردی هستند که می‌توانند در پیشبرد امور مؤثر  واقع شوند.
۱۰- به روزرسانی و اصلاح ساختاری، سازمانی و سیستمی به‌خصوص در مورد مجموعه‌هایی که ساختار آن‌ها میراث حکومت‌های قبل از انقلاب است و همچنین ادغام رده‌های موازی نیز از ضرورت‌هایی است که نباید مورد غفلت واقع شود.
۱۱- طراحی الگوهای (اسلامی – ایرانی) کاربردی در تمامی دستگاه‌ها و در همه سطوح
به طوری که قابل تدریس در نظام دانشگاهی و قابل اجرا در نظام اداری باشد.
۱۲- پاک‌سازی نظام اداری وزارتخانه‌ها از وجود عناصری که طی سال‌های گذشته به هر علتی (اغراض شخصی، حزبی، جناحی، ناتوانی و سوءمدیریت و امثال آن) مانع از پیشرفت امور شده‌اند.
۱۳- با توجه به این نکته که در بسیاری از موارد، مشکلات به راحتی و فقط با اصلاح و اجرای اصولی قوانین و مقررات و گاهی با تنظیم و اجرای آیین‌نامه‌های اجرایی حل می‌شود، لذا شایسته است این موضوع نیز در دستور کار مسئولین محترم دولت جدید قرار گیرد.
۱۴- پرهیز  از سیاسی‌کاری و سیاست‌بازی که بزرگ‌ترین آفت و علت ناکامی دولت‌های قبل به خصوص دولت دوازدهم و سیزدهم بوده است، نکته دیگری است که نباید در حاشیه قرار گیرد.
۱۵- تهیه و نصب فهرست وعده‌هایی که اعضای محترم دولت در جلسات رأی اعتماد مجلس مطرح فرمودند، به همراه یک دستگاه روزشمار و تعدادی از عکس شهدای عزیز می‌تواند این بزرگواران را از انحراف در اجرای موارد مذکور برحذر و زمان در اختیار برای انجام وظایف محوله را یادآوری نماید.
مسئولین محترم دولت انقلابی باید به یاد داشته باشند که با عنایت الهی و همراهی مردمی که به آن‌ها رأی داده‌اند، حتما می‌توانند موانع موجود را برطرف و مسیر پیشرفت کشور را تسهیل و تسریع نمایند و نیز نباید فراموش کنند که چشم امید مردم به دستان با کفایت و گره‌گشای آن‌ها دوخته شده و بدیهی است که این نگاه مسئولیت آن‌ها را سنگین‌تر می‌سازد.

نویسنده : احمدرضا هدایتی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.