مردم باید اثرات انرژی هسته‌ای را در سفره‌های خود ببینند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 89256
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۶:۱۴ |
عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

مردم باید اثرات انرژی هسته‌ای را در سفره‌های خود ببینند

کمیسیون انرژی مجلس یازدهم درصدد مقرر کردن طرحی است که به‌موجب آن اثرات انرژی هسته‌ای برای مردم تبیین شود؛ اعضای کمیسیون براین باورند که بسیاری از مردم کارکرد انرژی هسته‌ای را نمی‌دانند ‌و نسبت به اثرات این انرژی در حوزه پزشکی، درمان، اقتصاد، تولید و چه‌بسا‌ امور‌ معیشتی‌شان ناآگاه می‌باشند.
مردم باید اثرات انرژی هسته‌ای را در سفره‌های خود ببینند

کمیسیون انرژی مجلس یازدهم درصدد مقرر کردن طرحی است که به‌موجب آن اثرات انرژی هسته‌ای برای مردم تبیین شود؛ اعضای کمیسیون براین باورند که بسیاری از مردم کارکرد انرژی هسته‌ای را نمی‌دانند ‌و نسبت به اثرات این انرژی در حوزه پزشکی، درمان، اقتصاد، تولید و چه‌بسا‌ امور‌ معیشتی‌شان ناآگاه می‌باشند. دراین راستا ضرورت دارد تا کاربرد انرژی هسته‌ای برای مردم روشنگری شود و مسئولان جامعه به کمک مردم دست‌به‌دست یکدیگر دهند تا چنین دانش حائزاهمیتی که سال‌ها برای آن زحمت‌کشیده شده و دانشمندان بسیاری به‌منظور تحقق و توسعه آن جان خود را فدا‌ کرده‌اند، در یکایک بخش‌های کشور نمایان شود و بیش‌ازپیش به بار‌ بنشیند. در بررسی این موضوع و ضرورت تبیین کارکردهای انرژی هسته‌ای کشور به گفت‌وگو با‌ عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه و عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه و عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با‌ خبرنگار‌ «رسالت» با اشاره به لزوم تبیین کارکرد انرژی هسته‌ای برای مردم عنوان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات موجود در کشور قرارگیری سازمان انرژی اتمی کشور در حوزه سیاسی و امنیتی است. متأسفانه این روند از مجلس نهم آغاز شد و در مجلس دهم نیز استمرار پیدا کرد. با آغا‌ز به کار‌مجلس یازدهم روند سیاسی و امنیتی سازمان انرژی اتمی کشور همچنان ادامه یافت. او با تأکید بر‌ ضرورت تغییر نگرش نسبت به کارکرد انرژی هسته‌ای بیان کرد: امروز اگر با نگاهی متفاوت به این امر نگاه نکنیم، قادر به تغییر نگاه جامعه نخواهیم بود. اگر در سطح جامعه به بررسی بپردازیم خواهیم دید که مردم انرژی اتمی را مانعی برای بهبود معیشت خود می‌‌دانند و گمان می‌برند کلیه مشکلات‌ و فشارهای وارده به سبب انرژی اتمی است؛ این در حالی است که چنین روندی به‌هیچ‌عنوان صحت ندارد و تنها به سبب عدم کوشش برای تغییر این نوع نگاه اتفاق افتاده است. وی با اشاره به طرح جامع صنعت هسته‌ای خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون انرژی مجلس یازدهم کوشیده‌اند تا این نگرش را تغییر دهند و با اصلاحات رویکردی به سازمان انرژی اتمی کشور کمک کنند. براین باوریم که یکی از حوزه‌های اصلی کشور که آینده‌ساز نیز می‌باشد، حوزه انرژی هسته‌ای است. در کنار حوزه انرژی هسته‌ای، امنیت غذایی نیز امری حائز اهمیت می‌‌باشد. امروز بیشتر اتفاقات حوزه کشاورزی به‌منظور ارتقا  سطح امنیت غذایی است و صنعت هسته‌ای نیز قادر به تحقق چنین امری خواهد بود. 

وی بابیان اینکه‌ می‌توان از انرژی هسته‌ای در امور پزشکی‌ بهره گرفت و نتایج درمانی غیرقابل‌باوری را رقم زد، همچنین افزود: آینده سلامت کشور و مردم در ارتباط با حوزه پیشگیری است. پس از پیشگیری، درمان رکن اساسی می‌باشد. متأسفانه عموم مردم به سبب مشکلات تغذیه‌ای، آلودگی هوا، آب‌وخاک با انواع مریضی‌ها روبه‌رو می‌شوند؛ در این میان شایان‌ذکر است تا بگوییم که برخلاف تصور آحاد مردم، راه درمان از انرژی هسته‌ای ممکن خواهد بود. رشد صنعت هسته‌ای در بخش پزشکی کشور امری حائز اهمیت است و در درمان بیماری‌ها اثرگذار خواهد بود. 

رحیمی مظفری با تأکید بر ارزش‌افزوده انرژی هسته‌ای و ضرورت به‌کارگیری این صنعت در تولید و توسعه اقتصاد تصریح کرد: باید مردم را به باور اهمیت و تبیین کارکرد انرژی هسته‌ای برسانیم. امروزه در تمامی حوزه‌ها همچون حوزه کشاورزی، صنعت، پزشکی و سیستم‌های اندازه‌گیری،‌ نیازمند انرژی هسته‌ای می‌باشیم. بنابراین توسعه و گسترش این صنعت امری اساسی و در پیشرفت حوزه‌های اقتصادی مثمرثمر خواهد بود. بی‌شک رشد این صنعت ارزش اقتصادی بسیار بالایی خواهد داشت. روسیه و چین به‌عنوان دو کشور ابرقدرت به دنبال خرید محصولات هسته‌ای جمهوری‌اسلامی ایران می‌باشند و این افتخاری بزرگ است. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم بابیان اینکه مردم باید کارکرد انرژی هسته‌ای را بدانند و اثرات آن را در سفره‌های خود ببینند، همچنین بیان کرد: روشنگری امری ضروری است و امروز می‌بایست مؤلفه‌های این‌چنینی را برای مردم تبیین کنیم. افزون براین ضرورت دارد نگاه مسئولان را نیز همراه سازیم. کمیسیون انرژی مجلس یازدهم درصدد آن است که همچون طرح مانع زدایی از صنعت برق، تحول عظیمی در حوزه انرژی هسته‌ای نیز ایجاد سازد. گفتنی است که طرح مانع زدایی از صنعت برق که باهمت مجلس یازدهم به ثمر رسید نیز امری اثرگذار است که نتایج آن طی یک الی دو سال آینده مبرهن خواهد شد. بی‌شک باگذشت زمان تحول عظیم صنعت برق نمایان خواهد شد و برای مردم کشور‌ تبیین خواهد شد و محدودیت‌های موجود در حوزه برق کشور نیز رفع خواهد شد. 

او با تشریح حضور بخش خصوصی در صنعت انرژی هسته‌ای متذکر شد: اکنون طرحی جامع به‌منظور حمایت از صنعت هسته‌ای در دستورکار قرار دارد. ضرورت دارد تا صنعت هسته‌ای را تنها صنعت حاکمیتی و امنیتی ندانیم؛ صنعت هسته‌ای در بخش پایین‌دستی ارزش‌افزوده بسیار بالایی دارد و از سوی بخش خصوصی نیز قابل‌اجرا خواهد بود. بنابراین آوردن بخش خصوصی در حوزه انرژی هسته‌ای می‌تواند ارزش‌افزوده قابل‌توجهی را رقم بزند به‌طوری‌که تولیدات به شکلی باورناپذیر گسترش پیدا کند، باید بگوییم که در شرایط حال‌حاضر ظرفیت‌های به‌کارگیری این روند موجود است و پتانسیل‌های لازم از‌جمله نیروی انسانی، مواد اولیه و صنعت وجود دارد. 

وی با یاد شهدای گرانقدر هسته‌ای کشور خاطرنشان کرد: بی‌شک برای کسب دانش هسته‌ای کم زحمت نکشیده‌ایم؛ در این راه دانشمندان بسیاری جان خود را فدا کردند. بنابراین می‌توانیم بگوییم که درراه صنعت هسته‌ای جان داده‌ایم و سرمایه‌‌گذاری بسیار کرده‌ایم. از طرفی دیگر مردم کشور تاوان رسیدن به قله‌های بزرگ هسته‌ای را داده‌اند و حال می‌بایست اثرات این فداکاری را در سفره خود ببینند. باید تلاش کنیم تا انرژی هسته‌ای اثرات خود را بر اقتصاد کشور‌ و معیشت مردم نمایان سازد. به سبب اخذ چنین رویکردی در آینده‌ای نزدیک قادر به صادرات دانش هسته‌ای‌ خواهیم بود و وابستگی سایر کشورها به خود و دانش‌ هسته‌ای ر‌ا ایجاد خواهیم کرد. 

وی با اشاره به لزوم تقویت دیپلماسی اقتصادی از مسیر انرژی هسته‌ای گفت: به سبب انرژی هسته‌ای قادر به تقویت دیپلماسی سیاسی، امنیتی و اقتصادی خواهیم بود و درآمدزایی برا‌ی کشور رقم خواهیم زد. 
او در پایان این گفت‌وگو به تشریح چگونگی طرح جامع صنعت هسته‌ای پرداخت و در تشریح زمان بررسی بیشتر این طرح بیان داشت: بررسی‌های طرح جامع صنعت هسته‌ای در کمیسیون انرژی مجلس یازدهم به اتمام رسیده است. اقدامات کارشناسی بسیار با همکاری سازمان انرژی اتمی و سایر دستگاه‌های متولی انجام‌شده است؛ خوشبختانه بررسی‌ها به پایان رسیده و طرح ازنظر کمیسیون انرژی تمام‌شده می‌باشد و حال در نوبت صحن علنی قرار دارد. بدین منظور مذاکراتی نیز با رئیس مجلس شورای اسلامی و هیئت‌رئیسه انجام‌شده است تا‌ در‌اولین فرصت طرح در صحن علنی مطرح و موردبررسی قرار گیرد. چنانچه طرح پیش از برنامه هفتم موردبررسی قرار نگیرد، درجریان برنامه هفتم و بودجه سال آینده رسیدگی خواهد شد. طرح جامع صنعت هسته‌ای، طرحی کارشناسی شده و کامل‌می‌باشد، براین اساس پیش‌بینی‌مان این است که همچون طرح پتروپالایشگاه‌ها و طرح مانع‌زدایی از صنعت برق درگیر‌ و دار پیشنهادات صحن قرار‌ نگیرد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

2 × یک =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.