زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 42627
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۶:۴۴ |
درحالی از ورود ویروس جهش‌یافته آفریقایی و احتمال ورود گونه هندی خبر می‌رسد که اقدام خاصی صورت نگرفته

زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید؟

روزگارمان سیاه است، سیاه از بابت کرونا و جهش‌های پی‌درپی و مسئولانی که دست روی دست گذاشته‌اند و با آمدن پیک چهارم هم انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است. به جای آنکه در این روزهای تلخ هرچه از دستشان برمی‌آید انجام دهند، نشسته‌اند یک‌گوشه و همراه با ما جهش آمارهای روزانه را تماشا می‌کنند.
زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید؟

گروه اجتماعی
روزگارمان سیاه است، سیاه از بابت کرونا و جهش‌های پی‌درپی و مسئولانی که دست روی دست گذاشته‌اند و با آمدن پیک چهارم هم انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است. به جای آنکه در این روزهای تلخ هرچه از دستشان برمی‌آید انجام دهند، نشسته‌اند یک‌گوشه و همراه با ما جهش آمارهای روزانه را تماشا می‌کنند. یک روز ۴۹۶ نفر جان عزیزشان را برای همیشه از دست می‌دهند و روزی دیگر ۴۶۹ نفر و دیروز، ۴۳۴ نفر اما این کاهش‌های اندک ما را دلگرم نمی‌کند، چراکه پیش‌بینی دانشگاه واشنگتن را هم باید در این آمارها دید: «تا ۲۵ اردیبهشت تعداد فوتی‎ها به ۷۸۰ نفر می‎رسد و درروند نزولی که اواخر خرداد است به ۲۰۰ فوتی می‌رسیم» و ایرج حریرچی،معاون کل وزارت بهداشت امیدوار است این پیش‎بینی نادرست از آب درآید و ماهم خدا خدا می‌کنیم که به واقعیت نپیوندد، هرچند تجربه در این یک‌سال و چندماه بعد از ورود کرونا به کشور، نشان داده که پیش‌بینی‌های بد تحقق می‌یابد و باز مردم‌اند که مقصر وضع موجودند! اکنون کمترین توقع این است که باتوجه به شناسایی سه مورد ویروس آفریقای جنوبی دریکی از استان‌های جنوبی و پنج هندی مبتلا به کرونا در کشور که هنوز معلوم نیست به ویروس جهش‌یافته هندی مبتلا باشند، تمامی راه‌های ارتباطی که ممکن است از طریق آن ویروس به کشور بیاید مسدود شود. 
  ادامه فروش بلیت به مقصد هند
پس از شیوع گونه چینی و بعدازآن گونه جهش‌یافته انگلیسی، باز توقع همین مسدود کردن راه‌های ارتباطی بود که برآورده نشد و حاصلش شناسایی مبتلایان به این‌گونه‌ها و صعود آمارهای ابتلا و مرگ‌ومیرها بود. در حال حاضر نیز همان مسیر سابق طی شده و همزمان با بحران کرونا در هند، نگرانی‌ها از ورود گونه جدید این ویروس به ایران و وخیم‌تر شدن وضعیت کنونی، وزیر بهداشت و درمان قلم در دست گرفته و توقف پروازهای پاکستان و هند را خواستار شده و جلیل مختار، عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس با اشاره به مشاهده ویروس کرونای هندی در عراق، آن را تهدیدی برای شهرهای مرزی به ویژه آبادان و خرمشهر عنوان کرده و از وزرای کشور و بهداشت و درمان خواسته تا تدابیری را جهت منع تردد از این مرزها اتخاذ کنند. روی کاغذ سازمان هواپیمایی کشور روز شنبه،‌ چهارم اردیبهشت، از لغو تمامی پروازها به هند و پاکستان و از این کشورها به ایران تا اطلاع ثانوی خبر داده اما شنیده‌ها حاکی از تداوم فروش بلیت به مقصد هند است. بر اساس گزارشی که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده در برخی سایت‌ها بلیت پروازهای تهران – دهلی و به عکس از هشت تا ۱۳۱میلیون تومان به فروش می‌رسد.محمدحسن ذیبخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، در واکنش به این موضوع از برخورد با آژانس‌های متخلف خبر داده و گفته است که خرید بلیت به صورت رزرو برای ماه‌های آینده مشکلی ندارد و در گفت‌وگو با فارس هم عنوان کرده، ستاد ملی مقابله با کرونا کشورها را به دو دسته «ویژه» و «پرخطر» از نظر شیوع کرونا دسته‌بندی کرده است، در کشورهای ویژه، «منع تردد» داریم و در کشورهای پرخطر باید «پروتکل‌های خاص به صورت جدی و دقیق» رعایت شود. او کشورهای هند، پاکستان، برزیل، فرانسه، بوتسوانی، عراق، جمهوری چک،‌ استونی، ایرلند، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، اسلواکی، زامبیا و آفریقای جنوبی را در فهرست ۱۵  کشوری قرار داده که با آن‌ها منع پرواز و تردد داریم و هیچ پروازی نه مستقیم و نه کانکشنی بین کشور ما و این کشورها انجام نمی‌شود و اما آلبانی، آندورا، بحرین، بولیوی، بوسنی و هرزگوین، کلمبیا، مصر، استونی،‌ اکوادور، مجارستان، اردن، کوزوو، لتونی، لبنان، مالت، مولداوی، مونتگرو، مقدونیه شمالی، فلسطین، سنت لوسیا ،‌صبرستان، سیشل، اسلوانی، سوئد، سوریه، تانزانیا و امارات متحده عربی هم کشورهای پرخطرند که «با بروز بالای بیماری شناخته شده‌اند و دارای شرایط عدم منع تردد با الزام ارائه تست PCR منفی با اعتبار ۹۶ ساعته در مبدأ‌ و انجام تست مجدد پس از ورود به کشور برای مسافران بالای ۸ سال است» و ما امیدواریم که در عمل این تصمیمات عملیاتی شود و دوباره از گوشه و کنار صحبت‌هایی مبنی بر زیرپا گذاشتن این موارد به گوش نرسد.  
  چه باید کرد؟ 
هرروز با اعلام خبر افزایش آمار به دنبال شیوع نوع جهش‌یافته جدیدی از ویروس کرونا در هند، هراس‌ها بیشتر می‌شود و به گفته متخصصان هندی، میزان سرایت‌پذیری و کشندگی آن در مقایسه با گونه‌های قبلی بیشتر است و طبق  آخرین آمارها و در لحظه نگارش این متن، شمار قربانیان ویروس کرونا در هند ظرف ۲۴ ساعت گذشته برای اولین بار از هنگام آغاز همه‌گیری ویروس کرونا به بیش از ۳ هزار و ۲۸۰ نفر رسیده است و با لحاظ کردن قربانیان ویروس کرونا در هند طی روز گذشته، تلفات این ویروس در این کشور به بالای ۲۰۰ هزار نفر رسید و این تنها دلهره ما نیست، ما از گونه آفریقای جنوبی هم می‌ترسیم، گونه‌ای که حالا به کشور وارد شده و سعید نمکی با اعلام این‌که «باید خبر ناخوشی به مردم» بگویم، گفته «در یکی از استان‌های جنوبی برای اولین بار سه مورد ویروس آفریقای جنوبی را در یک مجموعه پیدا کردیم» و چه چیزی از این بدتر که واکسن‌ها بر روی این‌گونه جواب نمی‌دهد. این را سعید نمکی به عنوان بالاترین مقام بهداشتی کشور تأیید کرده و گفته: «امیدوارم بتوانیم در این مرحله چوب سنگین بر گرده نظام سلامت با رعایت نکردن فاصله‌گذاری و پروتکل‌ها وارد نکنیم تا خدایی نکرده بعد از ویروس انگلیسی به دام شیوع گسترده ویروس آفریقای جنوبی نیفتیم که از همه این‌ها سرسخت‌تر است و بسیاری از واکسن‌ها رویش جواب نداده و اگر هم جواب بدهد مختصر است.» حالا هم گونه هندی و آفریقای جنوبی و هم پیک چهارم مثل قطعات یک پازل در کنارهم
 ما را تهدید می‌کنند. گرچه مقامات بهداشتی تلاش دارند بگویند، هنوز ویروس هندی به کشور وارد نشده اما شواهد و قرائن خلاف این ادعا را ثابت می‌کند و برای علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قابل‌قبول نیست که ویروسی که در کشورهای همسایه ازجمله پاکستان و افغانستان کولاک می‌کند به ایران نیامده باشد. به نظر می‌رسد پای ویروس هندی به ایران هم رسیده باشد و فقط ما هنوز متوجه آن نشده‌ایم. حال با این اوصاف که نه مسئولان تدبیری دارند و نه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به حد قابل قبولی رسیده، چگونه می‌خواهیم از شر گونه‌های جهش‌یافته در امان باشیم؟  
در حال حاضر، رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۶۳ درصد است، وقتی جهش‌های ویروسی افزایش می‌یابد، راه چاره آن است که پروتکل‌های بهداشتی را با دقت نظر بیشتری رعایت کنیم و البته مسئولان هم باید در  ابتدا مقدمات این مقابله را که مسدود کردن مرزها و اعمال محدودیت‌ها و نظارت بر آن‌هاست، فراهم کنند. 

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.