روز سبک و سنگین وزرای کلیدی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 49269
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۶:۴۷ |
«رسالت» از روند کسب رأی اعتماد وزیران پیشنهادی در صحن علنی مجلس گزارش می‌دهد

روز سبک و سنگین وزرای کلیدی

چند روزی است اخبار مجلس به بررسی کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور اختصاص یافته و نظرات مختلفی در مورد وزرای پیشنهادی ازسوی نمایندگان مردم و سایر کارشناسان فعال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مطرح می‌شود و امید است که ان‌شاءالله دولت سیزدهم بتواند با کابینه معرفی‌شده از پس حل مشکلات قدیمی و جدید کشور بربیاید.
روز سبک و سنگین وزرای کلیدی

حانیه مسجودی
چند روزی است اخبار مجلس به بررسی کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور اختصاص یافته و نظرات مختلفی در مورد وزرای پیشنهادی ازسوی نمایندگان مردم و سایر کارشناسان فعال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مطرح می‌شود و امید است که ان‌شاءالله دولت سیزدهم بتواند با کابینه معرفی‌شده از پس حل مشکلات قدیمی و جدید کشور بربیاید.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز گذشته یک‌شنبه ۳۱مرداد به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور ۲۲۵ نماینده آغاز شد و ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه حجت‌الاسلام رئیسی در دستور کار نمایندگان مجلس قرارگرفت. 
روز شنبه بود که کلیات برنامه‌های پیشنهادی کابینه با حضور حجت‌الاسلام رئیسی موردبحث و بررسی نمایندگان قرار گرفت و رئیس‌جمهور ۵/۲ ساعت دراین‌باره صحبت کرد و ۵ نماینده موافق و مخالف هم دراین‌باره به اظهارنظر پرداختند.
ادامه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به ترتیب بدین شرح است:
۱- دکتر عیسی زارع پور (ارتباطات و فناوری اطلاعات)
۲ – حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید اسماعیل خطیب (اطلاعات)
۳- دکتر سید احسان خاندوزی ( امور اقتصادی و دارایی )
۴- دکتر حسین‌امیر عبداللهیان (امور خارجه)
۵ – دکتر بهرام عین اللهی (بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)
۶ – دکتر حجت‌الله عبدالملکی (تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
۷ – دکتر سیدجواد ساداتی نژاد (جهاد کشاورزی)
۸ – دکتر امین‌حسین رحیمی (دادگستری)
۹ – امیر سرتیپ ستاد دکتر محمدرضا آشتیانی (دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح)
۱۰ – مهندس رستم قاسمی  (راه و شهرسازی)
۱۱  – دکتر سیدرضا فاطمی امین (صنعت ،معدن و تجارت)
۱۲  – دکتر محمدعلی زلفی گل (علوم، تحقیقات و فناوری)
۱۳ – دکتر محمدمهدی اسماعیلی (فرهنگ و ارشاد اسلامی)
۱۴ – دکتر احمد وحیدی (کشور)
۱۵ – مهندس سید عزت‌الله ضرغامی (میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری)
۱۶  – مهندس جواد اوجی (نفت)
۱۷  – مهندس علی‌اکبر محرابیان (نیرو)
۱۸  – دکتر سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان)
طی گفت‌وگویی که پس از مشخص شدن افراد کابینه حجت‌الاسلام رئیسی با نمایندگان مجلس داشت می‌توان گفت که مجلس به کلیت کابینه دیدگاه مثبتی داشته و تنها برخی از نمایندگان نقدهایی
 به برخی از وزرای پیشنهادی وارد کرده‌اند. البته دور از انتظار نیست که بیش از ۲۸۰ نماینده مجلس نظراتی مختلف و متفاوت نسبت به کابینه داشته باشند و همین تفاوت نظرهاست که باعث بررسی بیشتر و دقیق‌تر و پیشبرد بهتر سنجش‌ها می‌شود.
مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات/ عباس‌زاده مشکینی: زارع‌پور تخصص و تجربه مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ندارد
عباس زاده مشکینی، نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس بابیان این‌که ما به دنبال تحول هستیم و درصورتی‌که وزیر توانایی نداشته باشد نمی‌تواند این مهم را محقق کند، ادامه داد: این وزارتخانه حدود ۲۰ میلیارد دلار تجهیزات زیربنایی دارد بنابراین نداشتن تجربه در اقتصاد کلان امکان اداره موفق این وزارتخانه را فراهم نمی‌کند.
وی افزود: وزیر پیشنهادی سابقه یک روز کار در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ندارد درحالی‌که حدود ۱۰۰ هزار کارمند، متخصص، مهندس و … در این وزارتخانه مشغول هستند.
نماینده مشکین‌شهر در مجلس بابیان این‌که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورهایش بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارند درحالی‌که وزیر پیشنهادی تاکنون مجموعه‌ای که یک‌صدم این گردش مالی را داشته اداره نکرده است، اضافه کرد: فردی که برای این وزارتخانه در نظر گرفته می‌شود باید متخصص میان‌رشته‌ای باشد.
عباس زاده مشکینی تصریح کرد: شفافیت یکی از مؤلفه‌های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و این در حالی است که وزیر پیشنهادی به موافقان طرح صیانت از کاربران پیام‌رسان‌های اجتماعی گفته که با روح طرح موافق است و در جای دیگر به مخالفان گفته که با روح طرح مخالف است. بهتر است وزیر پیشنهادی پشت همین تریبون مطرح کند که با روح طرح صیانت موافق است یا مخالف.
مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات / نظری‌خانقاه: موضع زارع‌پور درباره طرح فضای مجازی شفاف نیست
سید غنی نظری خانقاه نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دلیل اصلی مخالفت من فقدان روحیه شفافیت در وجود آقای زارع پور به‌عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وی افزود:آقای زارع پور در یک کمیسیون با طرح مصونیت فضای مجازی مخالفت کرده و در کمیسیون که طراحان حضور دارند، قاطعانه می‌گوید، موافق است. بنابراین معتقدم روحیه وی با این وزارتخانه پرپول تناسب ندارد.
نماینده خلخال در مجلس یازدهم تصریح کرد:
 زارع پور صرفا مسئول آی تی هستند و لذا اداره وزارتخانه عریض و طویل ارتباطات در توان وی نیست.
وزیر پیشنهادی ارتباطات: ظرف ۴ سال
 شبکه ملی اطلاعات را اجرا می‌کنیم
عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح روز گذشته (یک‌شنبه) در جلسه رأی اعتماد اظهار داشت: در صورت رأی اعتماد صدای مناطق محروم در کابینه سیزدهم خواهم بود.
زارع پور بابیان این‌که امروز فناوری اطلاعات و ارتباطات به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی مردم تبدیل شده است،‌ گفت: اگر ما در این حوزه برنامه مناسبی نداشته باشیم و مواجهه فعالی نداشته باشیم قطعا به آسیب‌هایش دچار خواهیم شد و امروز برای مردم کوچه و خیابان هم مهم است که چه کسی سکان وزارت ارتباطات را به دست می‌گیرد چون هر اقدامی می‌تواند کسب‌وکار و زندگی و فرهنگ آنان را تحت تأثیر قرار دهد.
زارع پور بابیان برنامه‌هایشان ضمن اشاره به این‌که امکان اتصال روستاهای بالای ۲۰خانوار به شبکه ملی اطلاعات را به شبکه پرسرعت تا پایان سال ۱۴۰۱ فراهم خواهیم کرد،‌گفت: از صدها دانش‌آموزی که به‌واسطه نداشتن دسترسی مناسب به شبکه از تحصیلات محروم شدند، اطلاع دارم و ظرف يكسال و نيم آینده این مسئله را در همه‌جا حل خواهیم کرد.وی با اشاره به این‌که ظرفیت شبکه انتقال داخلی کشور اشباع می‌شود که ظرف مدت دوسال این ظرفیت را دوبرابر خواهم کرد تا مشکلی برای تبادل اطلاعات به وجود نیاید،‌ تصریح کرد: دسترسی ۸۰درصد خانواده‌ها به شبکه ارتباطی ثابت
در راستای اجرای شبکه ملی اطلاعات انجام خواهد شد و سهم ۳۰درصدی ترافیک داخلی کشور را 
به همت جوانان و نخبگان کشور به ۷۰درصدی که در مصوبات شورا آمده است خواهم رساند.
وی بابیان این‌که در برخی از کشورها درآمد برنامه‌نویسی جوانان بیشتر از درآمد نفتی ما 
در حالت عادی است و آیا جوانان ما از جوانان آن کشورها کمترند یا ضعف ما مسئولین بوده که شرایط را فراهم نکرده‌ایم،‌ گفت: معتقدم سهم
 ۵ درصدی کنونی بخش فناوری ارتباطات و اطلاعات در اقتصاد را در ۴سال می‌توانیم حداقل به ۱۰درصد برسانیم و حاضرم همه ظرفیت‌های این وزارتخانه را به میدان بیاورم تا این شاخص محقق شود چون معتقدم از طریق این شغل می توان میلیون‌ها شغل ایجاد کرد.
موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات/ محفوظی: عملکرد مثبت زارع‌پور در راه‌اندازی خدمات الکترونیک قضائی
سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ضمن موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات تصریح کرد: او در توسعه خدمات الکترونیکی در وزارت ارشاد خدمات زیادی ارائه کرده است و قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزار را اجرایی کرد. همچنین شناسایی صاحبان سایت‌ها بخش دیگری از خدمات وی بود و ایشان در سال ۸۹ به‌عنوان مدیر برتر وزارت فرهنگ موردتقدیر قرار گرفتند.
وی با اشاره به دوره مسئولیت وزیر پیشنهادی ارتباطات در قوه قضائیه، گفت: بخش زیادی از رضایتمندی مردم از این قوه مربوط به خدمات الکترونیک است که به همت آقای زارع پور راه‌اندازی شد و پنج و نیم میلیون مراجعه مرگ‌ومیر به قوه را کاهش داد و ۱۰ درصد زمان رسیدگی به پرونده‌ها را کم کرد.
موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات/ یوسفی: اقتصاد مردم در فضای مجازی باید ساماندهی شود
همچنین مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی  در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی و در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: نباید رشته تخصصی وزیر پیشنهادی که مرتبط با حوزه زیرساخت می‌باشد را فراموش کنیم، اگرچه در نظام اسلامی در حوزه زیرساخت‌ها اقدامات خوبی شده است ولی در این حوزه نیز باید کار شود، از سوی دیگر در حوزه مدیریت منابع و حکمرانی نیز باید توجه لازم را داشته باشيم و بدانیم که این فضا امروز با اقتصاد مردم گره‌خورده است.
نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: معتقدم وزیر پیشنهادی در این حوزه باید دارای شهامت باشد، راه‌اندازی مرکز دیجیتال که رخ داد سابقه نداشت، این موضوع  یعنی وی شهامت این کار را دارد، سابقا مردم باید برای دریافت ابلاغ‌های قضائی در مراکز قضائی در صف‌های طولانی حضور پیدا می‌کردند اما با ایجاد مرکز ابلاغ الکترونیک اقدام خوبی شکل گرفت.
در ادامه اما نظرات نمایندگان در مورد وزیر پیشنهادی اطلاعات را مشاهده می‌کنید.
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اطلاعات چه گفتند؟
 فداحسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی برنامه‌های حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس گفت: با توجه به جایگاه رفیع وزارت اطلاعات به‌عنوان مهم‌ترین دستگاهی که تأثیر مستقیم در امنیت کشور چه در داخل چه در خارج از مرزها همراه با سایر دستگاه‌های اطلاعاتی داردو با عنایت به سابقه حجت‌الاسلام خطیب که سال‌های سال از رده‌های پایین این وزارت، مسئول بوده اند، ایشان مناسب‌ترین فرد برای این دستگاه هستند.
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری، موافق
 وزیر اطلاعات: وزیر پیشنهادی اطلاعات انقلابی است 
همچنین در ادامه حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه علنی روز گذشته (یک‌شنبه ۳۱ مردادماه) مجلس و در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: دوستان عزیزی که به‌عنوان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی اظهارنظر می‌کنند، شاید شناخت عمیقی که بنده از آقای خطیب طی چند ۱۰ سال دارم و این شناخت می‌تواند مبنای یک قضاوت منصفانه باشد را نداشته باشند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای خطیب از ابتدای جنگ نقطه‌ای که برای نقش‌آفرینی انتخاب کردند، اطلاعات جنوب بود و در همان مأموریت‌ها هم جانباز شدند. وقتی کمونیست‌ها و منافق‌ها مسجدسلیمان را محل تاخت‌وتازهای ضدانقلابی‌ خودشان قراردادند جناب آقای خطیب و چند نفر از روحانیون انقلابی بودند که توانستند در مسجدسلیمان مستقر شوند و شرایط را تغییر دهند.
وی افزود: در ادامه آقای خطیب ضمن حضور در جبهه در عرصه انتخابات ورود پیدا کردند. قبل از حضور آقای خطیب به‌عنوان مدیرکل اطلاعات، حین حضور ایشان در سه دوره و بعد از حضور ایشان، بنده عضو ثابت شورای تأمین قم بودم. مهم‌ترین حوادث و ناآرامی‌ها در آن دوران در قم رقم خورد.
خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات: وزارت اطلاعات باید با انقلابی ماندن برنامه تحولی خود را عملیاتی کند
حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی این وزارتخانه گفت: از همه عزیزان تقاضامندم تا در ادامه راه همواره با نکته‌سنجی، دقت، یاری، نقد و پیشنهاد بنده را موردحمایت قرار دهند.
وی ادامه داد: سربازان گمنام امام زمان (عج) تمام تلاش و زحمات خود را وقف امنیت این کشور کرده‌اند و با مصاف با دشمنان، توطئه‌ها، فتنه‌ها، گروهک‌های مسلح و مزدوران جاسوسی از جان خود مایه گذاشتند و آبرو و نفس و جان خود را تقدیم کرده‌اند.
خطیب با تشکر از حجت‌الاسلام رئیسی بیان داشت: شرایط کشور و شرایط امنیتی منطقه و مقوله امنیت ملی یک منظومه درهم‌تنیده است و همواره در حال تغییر است. وزارت اطلاعات باید با تولید اطلاعات و دقت نظر در تأمین مسائل امنیتی و هوشیاری در دیده‌بانی و مرزبانی همه‌جانبه ابعاد پیچیده و لایه‌های مختلف امنیتی را در مقیاس ملی، فراملی و منطقه‌ای و جهانی دنبال کند و لازمه این بایندگی، تحول و پویایی در تشکیلات پنهانی اطلاعاتی را می‌طلبد.
 موافقان وزیر پیشنهادی اطلاعات/ زنگنه: پرونده مهدی هاشمی در دوره مدیریت خطیب در اطلاعات قم بررسی شد/ خروجی مجلس باید به نفع مردم باشد
در ادامه محسن زنگنه نماینده مردم تربت‌حیدریه در مجلس بابیان این‌که در طول حضور ۱۶ ساله خطیب در اطلاعات قم، کارهای بزرگی مانند پرونده مهدی هاشمی صورت گرفته است، گفت: خروجی مجلس باید به نفع مردم باشد و نمی‌توانیم بر اساس شنیده‌ها، پیامک‌ها و فضای مجازی تصمیم‌گیری کنیم.
همچنین حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری نماینده مردم بروجن در مجلس تصریح کرد: در محیط پیرامونی ما و کشورهای اطراف‌، کشورهایی ملتهب و متلاطم داریم که رابطه با آن‌ها اشراف اطلاعاتی و رصد اطلاعاتی یکی از وظایف وزارت اطلاعات است که باید وزیری با ویژگی‌های خاص در این وزارتخانه داشته باشیم.
جعفری گفت: برنامه‌های حجت‌الاسلام خطیب و گذشته او برای تصدی وزارت اطلاعات قابل دقت است. مقابله هوشمندانه و روندها و گلوگاه‌ها و شریان‌های اصلی فساد یکی از برنامه‌های وزارت اطلاعات است که در برنامه‌های حجت‌الاسلام خطیب وجود دارد.
نماینده مردم بروجن در مجلس اظهار داشت: روش‌های جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل هوشمندانه و برنامه‌های پیشرفت و توسعه‌ای در مناطق محروم و موضوعات امنیتی و دفاعی بخش دیگری از برنامه‌های خطیب در وزارت اطلاعات است.
 مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات: یک عنصر غیرانقلابی چطور می‌تواند انقلابی عمل کند؟
 حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته (یک‌شنبه ۳۱ مردادماه) و در مخالفت با برنامه‌ها و صلاحیت حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب
وزیر پیشنهادی اطلاعات، با اشاره به اظهارات
 رئیس مجلس در خصوص مشورت رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب برای معرفی وزرای مربوط به حوزه‌های دفاعی و امنیتی و تأيید ایشان اظهار داشت: فهرست ۱۹ نفره وزرای محترم خدمت مقام معظم رهبری ارائه‌شده و آقا هم مخالفتی نکرده‌اند؛ خوب است گفته شود که در این فهرست امثال آقایان باغگلی، زلفی گل و سجادی هم هستند.
وی در ادامه به تشریح دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و گفت: حوزه علمیه قم کانون انقلاب اسلامی و قیام حضرت روح‌الله بوده و انقلاب از قم آغاز شده است. دشمن از سال ۷۰ به فرمایش رهبر معظم انقلاب آنتی‌تز انقلاب را از قم کلید زده، درحالی‌که قم همانطور که نقطه شروع انقلاب بوده باید نقطه بقا و تداوم آن نیز باشد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس اظهار داشت: آقای خطیب از سال ۱۳۷۰ مدیرکل اطلاعات قم بوده و همزمان این توطئه‌ها شروع شد و مسائلی مانند حوزه غیرانقلابی و آنتی‌تز انقلاب پیش آمد. انتظار حوزه‌های علمیه از آقای خطیب این بود که پیش‌بینی و پیشگیری لازم صورت می‌گرفت تا این اتفاقات نیفتد.
جلالی در ادامه افزود: از سال ۱۳۷۰ آقای خطیب به مدت ۱۲ سال مدیرکل اطلاعات قم بوده و این اداره کل موظف بوده جلوی شکل‌گیری این نطفه نامبارک را بگیرد.وی با اشاره به ارتباط بخش سنتی و سکولار حوزه با غرب در قم، عنوان کرد: اداره کل اطلاعات نمی‌تواند نسبت به این مسئله پاسخگو نباشد؛ البته بدنه اطلاعات افراد انقلابی هستند و من از سربازان گمنام امام زمان(عج)‌ تشکر می‌کنم، اما مدیران و معاونان هم باید انقلابی باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: بعضی از گروه‌های سکولار در قم به مقابله با اصل نظام پرداخته‌اند و برخی‌ها در حوزه علمیه قم رسما با لباس دینی به ترویج نسبیت‌گرایی، هرمنوتیک و پلولاریزم دینی پرداخته‌اند؛ شما (خطیب) از آن‌ها خوب مطلع بودید، چرا با آن‌ها مقابله نشد؟
جلالی خطاب به وزیر پیشنهادی اطلاعات خاطرنشان کرد: در نمایشگاهی که با موضوع عرفان‌های نوظهور برگزار کردید، یکی از علما به شما گفت چرا از این جریانات وابسته حوزوی هیچ خبر یا تابلویی منتشر نمی‌شود؟
وی ادامه داد: در خصوص برخی طلاب باسواد و انقلابی که در قم حضور دارند و داوطلب خبرگان بوده‌اند گزارش می‌دادید که این‌ها بی‌سواد هستند و برای انقلابی‌ها پرونده‌سازی شد.
جلالی در ادامه با اشاره به ماجرای فتنه ۸۸ و بابیان این‌که فتنه ۸۸ قصه پرغصه‌ای است، گفت: در این فتنه ۲ رئیس‌جمهور یعنی آقایان هاشمی و خاتمی و ۲۰۰ وزیر، استاندار و مدیر در متن فتنه حضور داشتند. وزیر اطلاعاتی مانند آقای یونسی میدان‌داری می‌کرد. چه کسی جلوی ماشین طلابی را گرفت که می‌خواستند از قم به تهران بیایند و در نماز جمعه ۲۹ خرداد رهبر انقلاب شرکت کنند؟
وی افزود: چه کسی اجازه داد تا ۱۷ خانم فتنه‌گر مانند امثال خانم کولایی به قم بیایند و در حرم مطهر علیه نظام عکس بگیرند؟ چه کسی نامه توهین‌آمیز علیه رهبری را امضا کرد که ایشان را وادار کند علیه فتنه کوتاه بیایند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس عنوان کرد: آقای خطیب در آن زمان ترک فعل کرد یا قصور و تقصیر داشت که باید این‌ها پیگیری شود، اما جلوی ضرر از هرکجا گرفته شود منفعت است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: آیا آقای خطیب با این کارنامه می‌تواند وظایفش را ایفا کند؟ دفاع برخی رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی از ایشان چطور قابل توجیه است؟ یک عنصر غیرانقلابی چطور می‌تواند انقلابی عمل کند؟
 نماینده مردم اصفهان، مخالف وزیر اطلاعات: تصدی منصب وزارت آن‌قدر ارزش دارد که نسبت دروغ به رهبری می‌دهید؟
حجت‌الاسلام حسین میرزایی نماینده مردم اصفهان  در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز گذشته (یک‌شنبه) پارلمان و در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات به‌عنوان مخالف این گزینه اظهار داشت:  برخی گفتند وقتی رئیس‌جمهور لیست را به رهبری ارائه کرده اند، معظم له انگشت خود را روی اسم خطیب گذاشته‌اند و چند حرف دیگر؛ لذا کسانی هستند که به لطایف‌الحیل تأيید وزیری را به حضرت آقا نسبت دهند.وی افزود: درباره نظر رهبری درباره آقای خطیب چه کسی بهتر می‌تواند از آقای رئیسی جواب دهد و رئیس‌جمهور هم دیروز در مجلس گفت که رهبری نظر خاصی درباره وی و هیچ‌کدام دیگر از وزرا نداشتند؛  یعنی تصدی منصب وزارت آن‌قدر ارزش دارد که نسبت دروغ به رهبری می‌دهید؟
 قالیباف: آقای رئیسی وزرای این بخش‌ها را خدمت آقا مطرح کرده و ایشان هم موافقت کردند
در ادامه محمدباقر قالیباف در پاسخ به وی گفت: آقای میرزایی نکاتی را منتسب به رئیس‌جمهور و رهبری بیان کردند که لازم است شفاف درباره آن توضیح دهم. مسئولیت رئیس‌جمهور تعیین وزراست که ایشان روال آن را در صحن علنی روز گذشته بیان کرد و توضیح داد که چگونه وزرا تعیین‌شده‌اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق اصول ۱۱۰ و ۱۷۶ قانون اساسی شخص رهبر انقلاب در حوزه مسائل امنیتی، دفاعی و سیاست خارجی مسئولیت دارند این مسئولیتی است که 
قانون اساسی بر دوش ایشان گذاشته است.
 روال در دولت‌ها این‌گونه بوده که آن‌ها وزرای مربوط به این حوزه‌ها را با هماهنگی معرفی می‌کردند و تنها مربوط به این دوره نیست.
وی در پایان عنوان کرد: دراین‌باره آقای رئیسی گفته که از باب وظیفه قانونی وزرای این بخش‌ها را خدمت آقا مطرح کرده و ایشان هم موافقت کردند. حالا اگر کسی از جایی نسبتی می‌دهد حرف اضافه است.
 قالیباف: پرداختن به مسائل قومی موجب کاهش وحدت و انسجام ملی نشود
در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس، با ارائه اخطار قانون اساسی به استناد اصول ۹، ۶۷ و ۸۶ اظهار داشت:
 بر اساس قانون اساسی کشورمان، در نظام جمهوری اسلامی، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی از هم تفکیک‌پذیر نیستند و وحدت و انسجام ملی هم نهضت اسلامی را به پیروزی رسانده و هم کشور را از سختی‌ها عبور داده است.
وی با اشاره به اظهارات برخی نمایندگان گفت: برخی‌ها با بی‌دقتی مطالبی را مطرح می‌کنند که به مسائل قومیتی برمی‌گردد.
نظری تصریح کرد: با این قبیل اظهارات، این وحدت کلمه‌ای که تاکنون در کشور برقرار بوده مورد بی‌دقتی قرار می‌گیرد و در درازمدت می‌تواند منجر به آسیب شود؛ لذا هیئت‌رئیسه نسبت به کسانی که چنین مطالبی را مطرح می‌کنند، تذکر لازم را بدهد.پس از اخطار نماینده خمین، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس ضمن وارد دانستن این اخطار اظهار داشت: من هم قبلا تذکر داده‌ام و عزیزان رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری هم در همین مجلس و در ارتباط ویدئوکنفرانس با نمایندگان
 تأکید کردند که به موضوعات قومیتی و قوم‌گرایی پرداخته نشود.
 نظر مثبت کمیسیون اقتصادی مجلس درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد
در ادامه نیز غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس روز گذشته (یک‌شنبه ۳۱ مرداد) در صحن علنی مجلس و در جریان بررسی صلاحیت سیداحسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی با قرائت گزارشی اعلام کرد که نظر این کمیسیون در مورد خاندوزی مطلوب است.
در بخشی از گزارش قرائت‌شده از سوی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح شد: با توجه به برنامه‌های مکتوب ارائه‌شده، سوابق علمی و اجرایی و استماع توضیحات و پاسخ‌های ارائه‌شده از سوی وزیر پیشنهادی، اعضای محترم کمیسیون اقتصادی در جلسه مورخ ۲۳/۵/۱۴۰۰ آقای سید احسان خاندوزی را با اکثریت آرا به عنوان گزینه مطلوب وزارت امور اقتصادی و دارایی ارزیابی نمودند.
 آغاز چهارمین نشست بررسی وزرای پیشنهادی
در انتها نیز پس از پایان صحن علنی مجلس در نوبت صبح، چهارمین نشست بررسی وزرای پیشنهادی کابینه اغاز شد.نشست علنی نوبت عصر روز گذشته  مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و ادامه رسیدگی به صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار نشست پارلمان قرار گرفت.
این در حالی است که بررسی وزرای پیشنهادی
 در شرایط تعیین‌کننده‌ای قرارگرفته و نظرهای موافق و مخالف نمایندگان می‌تواند سرنوشت یک ملت را مشخص کند. ملتی که با هزاران امید و آرزو پای صندوق‌های رأی آمدند و اکنون امیدوارند که نمایندگان منتخب آن‌ها بهترین تصمیم را درمورد وزرای پیشنهادی بگیرند.
از طرفی کار وزرای دولت سیزدهم در این دوره ریاست جمهوری سخت و فشرده‌تر است. چراکه کشور پس از ۸ سال مدیریت منفعل نیازمند تحول و مدیران انقلابی و جهادی است. 
باید منتظر ماند تا مشخص شود چه کسانی بر کرسی وزارتخانه‌ها تکیه می‌زنند و در فرصتی که دارند چطور برنامه‌هایشان را عملی می‌کنند.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.