«دولت وفاق ملی» را به مجلس معرفی کرده‌ایم - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 104295
  پرینتخانه » سیاسی تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۹:۴۵ |

«دولت وفاق ملی» را به مجلس معرفی کرده‌ایم

رئیس‌جمهور گفت: دولتی که به مجلس معرفی شده دولت وفاق ملی است. دولتی که خود را دولت همه مردم ایران می‌داند. موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان است. التزام به قانون اساسی و اهداف سند چشم انداز و سیاست ها کلی مصوب رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه محورهای هم گرایی میان دولت و سایر قوا خواهد بود.
«دولت وفاق ملی» را به مجلس معرفی کرده‌ایم

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور نهم جمهوری اسلامی ایران که هفته گذشته با ارسال نامه‌ای وزرای پیشنهادی خود برای دولت چهاردهم را اعلام کرده بود، صبح امروز؛ شنبه؛ ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از برنامه های دولت و وزرای پیشنهادی خود دفاع و اظهار کرد: به روح بلند سرباز وطن شهید سپهبد سلیمانی و شهید اسماعیل هنیه درود می فرستم. سوگندی که بنده یاد کردم فرصتی است که آگاه بشویم به شرایط زندگی مردم و شنیدن صدای آحاد ملت برای تحول و تغییر. فرصت اصلاح رویکردها ناکارآمد و خلق امید و رفاه برای مردم. فرصت اصلاح ناپسند قدرتمندان جهان با مردم دلاور ایران. فرصت برآمده از انتخابات میدان جدید همکاری ملی در درون جامعه است.

وی تصریح کرد: دولتی که به مجلس معرفی شده دولت وفاق ملی است. دولتی که خود را دولت همه مردم ایران می داند. موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان است.  التزام به قانون اساسی و اهداف سند چشم انداز و سیاست ها کلی مصوب رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه محورهای هم گرایی میان دولت و سایر قوا خواهد بود.امروز عرصه آزمون این همگرایی است. رهبری به صراحت گفتند توفیق دولت موفقیت نطام است. چه توفیقی بالاتر از کاستن از شرایط سخت مردم.

صدای مردم به موقع شنیده نشود شاهد ناامیدی خواهیم بود

وی تاکید کرد: چاره کار فهم مشترک و اقدام مشترک برای پاسخگویی به خواسته‌های مردم است. اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود شاهد ناامیدی خواهیم بود. مردم در وضعیت سخت اقتصادی هستند. بی عدالتی‌ها در حوزه‌های مختلف را شاهد هستیم. تدابیر و رویه ها جاری قادر به حل این مسائل نیستند. مردم احساس نارضایتی دارند. بی میلی آنان برای شرکت پرشور در انتخابات نشانه‌ای از این دلسردی است. اگر احساس کنند رویه‌های اثربخشی به کار گرفته شده با تمام وجود در صحنه خواهند بود.

رئیس‌جمهور  افزود:چشم‌اندازی که وجود دارد و رهبری آن را ترسیم کرده است ایرانی را ترسیم می‌کند که کشور توسعه یافته با جایگاه اول علمی در سطح منطقه و جهان است. الهام‌بخش به جهان اسلام است این هدف تحقق نمی‌یابد مگر این‌که با تمام وجود به آن باور داشته باشیم. این چشم‌انداز می‌تواند فهم مشترکی را ایجاد کند. رسالت دولت چهاردهم این است که تامین آموزش و سلامت عادلانه و با کیفیت برای همه مردم صرف نظر از قومیت و جنسیت، توسعه زیرساخت‌ها، تنطیم‌گری، تامین امنیت و تقویت اقتدار ملی، مبارزه با دشمنان عزت و اقتدار کشور، آبادانی سرزمین و ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل است.

وی بیان کرد: وظیفه حاکمیت تامین رضایت مردم است. آن‌چه که باعث می‌شود هوای مردم را نداشته باشیم هوای نفس است. هیچ دین و باوری در قبال هیچ انسانی قدم از عدالت آن طرف‌تر نمی‌گذارد. فرقی نمی‌کند مذهبی باشند یا نباشند. ترک باشد یا عجم یا ایرانی یا خارجی. تمام دعوا سر عدالت است. مردم باید راضی باشند. مردم امروز از ما شاکی هستند. مقصر ما هستیم. مقصر آمریکا یا بیگانگان دیگر نیستند.

رسالت و وظیفه ما ایجاد آرامش در جامعه است

وی ادامه داد: مردم ممکن عمدا یا سهوا خطا کنند. امام علی می‌فرماید از این مردم بگذر. همان طوری که دوست داری خدا از شما بگذرد. رئیس این ها هستید. والی امر خدا است. خداوند حاکم بر همه این‌هاست. خدا بالاتر است. شما با مردم امتحان می‌شوید. نارضایتی مردم یعنی جنگ با خدا. این ما هستیم که رسالت و وظیفه ما ایجاد آرامش در جامعه است. مردم اگر بدانند ما با تمام وجود به دنبال حل مشکلات آنان هستیم و بدون تبعیض نژادی، قومی و منطقه ای برای آنان قائل شویم مردم محکم پشت حکومت خواهند ایستاد. این کاز جز با وفاق و همدلی ممکن نیست. غیرممکن است با روند گذشته وضعیت فعلی را اصلاح کنیم. باید دست از کارهای قبلی برداریم.

شاخص اولیه انتخاب اعضای دولت رضایت مردم بود

پزشکیان افزود: امام علی(ع) می‌فرماید هر وقت خواستی برخورد کنی قبل از برخورد راه‌های آسان‌تر و ملایم‌تر را پیش بگیر. این ادبیاتی که دستور می‌دهیم و دیگران باید اطاعت کنند قلب را سیاه، دین را سست و تغییر ها را نزدیک می‌کند. ما نوکر مردم هستیم. ما دنبال خدمت به مردم هستیم. شاخص اولیه انتخاب اعضای دولت رضایت مردم بود. عدالت در درون این نهفته است. ما مجبور هستیم تعامل مثبت با تمام دستگاه ها و قوا داشته باشیم. منافع ملی باید بر منافع دستگاهی و جناحی تقدم داشته باشد.

باید از تجربه‌های موفق برای تصمیم گیری استفاده کنیم

وی خاطرنشان کرد: هدف ما انعکاس صدای بی‌صدایان و گوش فرا دادن به فراموش شدگان و تردشدگان و کسانی که تریبونی برای بیان خواسته‌های خود ندارند. اتخاذ رویکرد علمی و کارشناسی برای حل مسائل به جای اتکا به نظرات شخصی و هیجانات است. حضرت علی(ع) می فرماید کسی که جریان‌هاو روندها را بررسی کرده باشد اگر تقوا داشته باشد سبب می شود که راه خطا را نرود. تصمیم درست مبتنی بر شواهد و تجربیات است. تصمیم درست مبنی بر رای و نظر یک فرد یا یک جناح نیست. باید از تجربه‌های موفق برای تصمیم گیری استفاده کنیم.

وی بیان کرد: فسادستیزی را با قدرت دنبال می‌کنیم. به آزادی بیان و انتقاد احترام می‌گذاریم. بازگرداندن فعالیت ها اقتصادی و اجتماعی به مردم، فراهم کردن بستر مشارکت مردم و بخش خصوصی را دنبال می‌کنیم. اوایل انقلاب تصور می‌کردیم سرمایه‌دار یعنی استثمارگر. حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر از تجار و اهل تجارت می‌گوید هیچ رکنی پایدار نیست مگر با کمک صاحبان صنعت. اگر ما مجلس و دولت داریم به برکت تاجران و تولیدکنندگان است. این مملکت زمانی مستقل و پایدار است که تاجران و تولید کنندگان ما به درستی بتوانند کار کنند.

رئیس‌جمهور افزود: ما برای خدمت به ملت آمدیم نه برای حکومت بر آنان. حکومت باید وسیله‌ای برای خدمت به مردم باشد. نقاط قوت ما در وهله اول مقام معظم رهبری است که با رویکرد عدالتخواهانه و فساد ستیز مسیر تحقق چشم انداز را فراهم کرده و همواره پشتیبان دولت‌ها برای اجرای سیاست‌ها کلی است. دوم هماهنگی ایجاد شده بین قوا است که نقطه قوت بالایی است. ان‌شاالله این هماهنگی با مجلس بهتر و برادرانه تر خواهد بود. رهبری همواره به ما کمک کردن در رسیدن به اهداف و چشم انداز دارا بودن کشوری در بهترین نقطه ژئوپلتیک کره زمین.

وی خاطر نشان کرد: داشتن نیروی جوان و متخصص و با سواد. رتبه سوم در علوم مهندسی دنیا. دولت بالقوه ثروت مند است و دارایی ها با ارزشی مثل نفت و گاز دارد. در سال های بعد انقلاب شاهد توسعه سلامت و آموزش و رشد چشمگیر آبرسانی و برق رسانی، توسعه دانشگاه‌ها بودیم. اما همچنان مسائل بنیادی و ریشه‌ای حل نشده است. آسیب‌های اجتماعی فزونی یافته و مهاجرت نیروهای کارآمد شتاب گرفته است. وضعیت فقر و محرومیت زیبنده جامعه ایرانی نیست. در احیای حقوق و برقراری عدالت سر ما بالا نیست. فساد رواج دارد. ناترازی در بودجه و انرژی و مخاطرات در آب و محیط زیست شاهد هستیم. ما همچنان چند دستگی و اختلاف بین معتمدین به انقلاب و اختلافات منطقه ای و روابط نه چندان مطلوب با کشورهای همسایه، تحریم ها شدید آمریکا علیه ما و خروج ما از مبادلات مالی به خاطر قرار گرفتن در فهرست سیاه FATF از نقاط ضعف کشور است.

کاری کنیم که وحدت و انسجام در داخل کشور افزایش یابد

وی ادامه داد: عدم وحدت و انسجام یعنی لبه پرتگاه آتش قرار گرفتن. ما باید کاری کنیم که وحدت و انسجام در داخل کشور افزایش یابد. مهم ترین مشکل ما عدم وحدت و اختلافات تست. برای تمام ضعیف های دیگر راه حل وجود دارد. در وضعیت عمرانی با انبوهی از پروژه ها نیمه تمام روبه رو هستیم که اتمام آنها به سال ها زمان نیاز دارد. کلی مصوبات داریم که اصلا عمل نکردیم. تغییر طولانی در فعال کردن کریدور های شرقی و غربی و جنوبی و شمالی‌ در صنعت ابزارآلات ما فرسوده است. تولید ما غیر رقابتی است.کاهش سرمایه اجتماعی را داریم.مشکلات مالی و فسادها موجود، عدم شفافیت، رانت اطلاعاتی و مالی سبب شده تا نقاط قوت ما به نقاط صعف تبدیل شود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: با انتخابات فرصتی برای خلق امید فراهم شد. نگهداشت این امید وظیفه همه ارکان نظام است. ما در مرکز راهبردی انرژی جهان هستم. ۷۱ درصد ذخایر نفت در منطقه ما است. دسترسی به بازارها صادراتی و امکان ترانزیت گسترده داریم. ما در گروه بریکس و شانگهای و تفاهمات بلند مدتی با چین و روسیه هستیم. همه این‌ها فرصت هستند. ایران ۶۰ میلیارد تن ذخایر معدنی دارد که فقط از ۰/۸ درصد آن در سال استفاده می کنیم. با بیش از ۱۵ کشور مرز داریم.این ها همه فرصت هایی هستند که نسبت به آنان فعال و سازنده عمل نکردیم. آمریکا در راس این تهدیدها است. اگر باهم باشیم قادریم تمام این تهدیدها را کم رنگ کنیم. تنش در منطقه داریم. با همسایگان روابط صعیف. انسجام داخلی ضیعف است. اعتبار دولت نزد ملت کاهش یافته است.

اکنون زمان مفاهمه است نه مقابله

وی ادامه داد: چرا اهداف ما محقق نشده است؟ چرا اینجا ایستاده‌ایم؟ چگونه می‌توانیم به اهداف متعالی خود برسیم؟ اگر با همین روش ادامه دهیم تصوری که به جایی خواهیم رسید دیوانگی است. حل این مسائل را می‌توان در پرتو حفط امید اجتماعی و التزام به وفاق ملی دنبال کرد. ایران امروز برای عبور از بحران‌ها نیازمند وفاق ملی و مشارکت ملی است. دولت وفاق ملی هم بر این اساس معرفی شده است حال نوبت نمایندگان مجلس است که نقش خود را ایفا کنند اکنون زمان مفاهمه است نه مقابله. مفهوم وفاق ملی یک رابطه دو طرفه است. همه ارکان تصمیم گیر باید در کنار هم برای حل مسائل قرار بگیرند.

وی بیان کرد: دولت من دست تفاهم به سوی همه فعالان عرصه خدمت دراز کرده و می‌خواهد در پرتو بسیج همگانی برای حل مسائل گام بردارد. انتطار دارم مجلس به عنوان عصاره ملت در این مسیر راهگشا باشد. باید نگرش نظام‌مند و پیوسته به همه مسائل داشته باشیم. نمی‌توان یک مسئله را بدون درنظر گرفتن پیوستگی‌های آن حل کرد. اگر آموزش و پرورش ما نتواند ماموریت خود را به درستی ایفا کند نظام برنامه‌ریزی شکست می‌خورد. ساختار اداری و اجرایی ما مبتنی بر اقدام و عمل شکل گرفته و از اهداف نهایی فاصله دارد.

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «روز قیامت خداوند توجیه را از ما نمی‌پذیرد»، بیان کرد: خداوند روز قیامت از ما که در فقر و جنگ و گرسنگی بودیم هیچ چیز را نمی‌پذیرد. با این وضعیت نمی توانیم پاسخگوی خداوند باشیم. برادران و خواهران اگر نتوانیم جواب مردم را دهیم و نتوانیم مملکت را نجات دهیم روز قیامت نمی‌توانیم جواب خدا را بدهیم. باید در کنار وفاق به اصلاح ساختار، برنامه و نظام اجرایی بپردازیم.

عملکردها ضعیف اقتصاد کشور را دچار چالش کرده است

وی افزود: پیوند دادن داده‌ها مهمترین روش برای ایجاد شفافیت و مقابله با فساد است رهبری در مراسم تنفیذ اولویت اول کشور را بهبود وضعیت اقتصادی اعلام کردند. محور برنامه های من بر اساس خواست مردم و دستور رهبری تحول در وضعیت اقتصادی است. اصلی ترین شاخص در بعد اقتصاد توان تولید است که قدرت ملی را نیز به نمایش می گذارد. پایین بودن سطح رشد اقتصادی و نا عادلانه بودن توزیع درآمد اصلی ترین مشکل است. چرا بعد چند دهه نتوانستیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم. عملکردها ضعیف اقتصاد کشور را دچار چالش کرده است.

وی ادامه داد: چالش درونی به امور ساختاری و ضعف‌های مدیریتی باز می گردد. با صراحت می گویم ریشه اصلی تداوم مشکلات اقتصادی نبود ساز و کار لازم برای اجماع سازی در حوزه اجرای سیاست‌ها است. با این همه اختلاف نظر سیاسی اجرای موفق برنامه اقتصادی غیرممکن است. در حوزه سیاست خارجی برخی از مشکل پایین بودن نرخ رشد اقتصادی است که ریشه در تحریم ها ظالمانه دارد. چون به صورت رسمی نمی توانیم تجارت کنیم. جوانی بیش از نیمی از عمر خود را در تحریم ها ظالمانه گذرانده و هر سال شاهد کاهش رفاه خانواده خود است.

تیم اقتصادی خود را موظف کردم که به طور پیوسته با عموم مردم و نمایندگان و همه نخبگان صحبت کنند

پزشکیان  افزود: هر سه قوه مسئول هستند. نمایندگان، برای حل مشکلات اقتصادی نیاز به اجماع سازی در داخل داریم. همه بر روی اولویت حق و عدالت توافق داریم. ایران برای همه ایرانیان و دولتی که نماینده همه گروه‌ها است توافق داریم. بر محوریت علمی توافق داریم. باید هدف همه ما تامین منافع مردم و کشور باشد. نباید مصلحت‌های بلند مدت مردم را فدای رضایتمندی کوتاه مدت کنیم. من تیم اقتصادی خود را موظف کردم که به طور پیوسته با عموم مردم و نمایندگان و همه نخبگان صحبت کنند. درهای وزارتخانه ها را بر روی اندیشه ها مختلف باز کنند.

وی خاطرنشان کرد: تمرکز ما بر تقویت توان تولید رقابت پذیر، بهبود معیشت مردم، تامین سرمایه گذاری، بهینه‌سازی مصرف انرژی تبادل نیروی انسانی، کارآمدسازی دولت، توسعه فقر زدایی، توسعه‌ای که فقط شامل عده خاص شود چپاول است. اقتصاد محور اصلی مسائل کشور است. امروز اصلاحات در روابط بین المللی و در روابط داخلی تنها راه حل مشکلات است. نیازمند همراهی و همکاری قوای سه گانه است.

هیچ وزیری را بر اساس دید سیاسی پیشنهاد ندادیم

وی بیان کرد: چشم انداز سیاست ها کلی، قانون برنامه و قانون اساسی است. ارزش ها مردم هستند. ما به همه جریان ها و شخصیت ها اعلام کردیم افراد را به ما معرفی کنند. خدا وکیلی افرادی که انتخاب کردیم گروه‌ها نشستند و بیش از ۱۰ هزار پرونده را بررسی کردند. هیچ کدام را بر اساس دید سیاسی نیاوردیم. بر اساس شعار وفاق و وحدت انتخاب کردیم. ما به گفته ها خود پایبند بودیم. تیمی که به مجلس معرفی کردیم نمادی از وفاق و هم بستگی است. از دولت شهید رئیسی، روحانی و احمدی نژاد سعی کردیم افرادی را انتخاب کنیم. این شما هستید که امروز به ما در اجرای این وفاق باید کمک کنید. کاری کنید که صدای واحدی از ما و شما برای جامعه و خارج از کشور بیرون بیاید.

رئیس‌جمهور افزود: من از وحدت و انسجام داخلی گفتم. از شما خواهش می‌کنم و کمک می‌خواهم ما را در رفتن به سمت وفاق یاری کنید. کاری کنید که دنیا بداند ما باهم و یکصدا در پشت سر رهبری برای رسیدن به چشم اندازها تلاش خواهیم کرد. مطمئن باشید من عیب دارم. من معصوم نیستم. هنر نیست که شما عیب من را بزرگ و ۱۰ برابر کنید هنر این است که خوبی‌های من را تقویت کنید.  حضرت علی(ع) به مالک می‌گوید آنچه که باید در نزد تو شنیع باشد و از خود دور کنی آن فردی است که به دنبال عیب مردم است. نقاط قوت خود را باید بزرگ کرده و تلاش کنیم که به نقاط قوت هم بچسبیم نه به نقاط ضعفد.

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.