خوشبویی نماد مکتب پیامبر - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 92232
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۶:۴۶ |
پیشرفت صنعت عطرسازی کشورهای اسلامی از جمله ایران تأثیرات اقتصادی و فرهنگی مهمی دارد

خوشبویی نماد مکتب پیامبر

بسیاری از ما وقتی درباره بهترین عطرها و رایحه‌ها می‌شنویم، دیر یا زود نام کشور فرانسه در ذهنمان تداعی می‌شود. این یعنی فرانسه توانسته نام خود را با عطر گره بزند و آن را جزئی از نماد خود بسازد.
خوشبویی نماد مکتب پیامبر

بسیاری از ما وقتی درباره بهترین عطرها و رایحه‌ها می‌شنویم، دیر یا زود نام کشور فرانسه در ذهنمان تداعی می‌شود. این یعنی فرانسه توانسته نام خود را با عطر گره بزند و آن را جزئی از نماد خود بسازد. عطر ابزاری برای زیبایی انسان است و نمادی از ترقی و تمدن جوامع. معروف است که گفته می‌شود آنچه سبب برتری اروپا و خصوصا فرانسه در صنعت عطر شده، عدم رعایت بهداشت و نبود فرهنگ طهارت است. این گزاره از نظر تاریخی معتبر است یا نه، بر نگارنده معلوم نیست.

واضح آن است که هیچ مکتبی همچون اسلام بر پاکیزگی و آراستگی انسان تأکید ندارد و استعمال عطر، یک عادت بسیار مهم رسول مکرم اسلام شمارده می‌شود. منصفانه است که عطر، یکی از نمادهای اسلام باشد و این مهم میسر نمی‌شود جز با پیشرفت صنعت عطر کشورهای اسلامی از جمله ایران.

صنعت عطر که یکی از صنایع فرهنگی و خلاق است، می‌تواند سودآور و قابل صادرات باشد و به انحای گوناگون اقتصاد و فرهنگ یک ملت را یاری بخشد.سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی در خصوص نخستین رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی گفت: عطر و رایحه تأثیر به سزایی در ثبت خاطرات و روایت‌های گذشته فرد دارد. علاوه بر یافته‌های علمی، حافظه خود ما نیز این گزاره را تأیید می‌کند؛ ما معتقدیم عطر و رایحه نیز مانند سایر نمادهای دیداری و شنیداری می‌توانند نقش فرهنگی داشته باشند و در افق کلان یک جامعه بخشی از هویت ملی آحاد مردم را تشکیل دهد. با چنین دیدگاهی می‌توان عطر و رایحه ایرانی را به عنوان بخشی از هویت ملی و آن چیزی که باعث تعلق خاطر فرد به میهن و فرهنگ زیستی اش تصور نمود و در راستای تقویت آن برنامه ریزی نمود. رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی این هدف را دنبال می‌کند و تقویت همبستگی اجتماعی را از دریچه خاطرات و هویت فردی آحاد جامعه دنبال می‌کند و در تلاش است تا صورت‌بندی جدیدی از جایگاه عطر و رایحه در هویت ملی افراد را معرفی نماید.

به گزارش مهر، وی ادامه داد: گستره جغرافیایی و شرایط آب و هوایی کشورمان به گونه‌ای است که تنوع بالایی از گیاهان معطر در آن رشد می‌کنند. با این حال تا قبل از این عمده مصارف این گیاهان در جهات دارویی، سلامت و پزشکی بوده است و متأسفانه صنعت عطرسازی توجه کمی به ظرفیت‌های بومی و داخلی به منظور برند سازی از عطر و رایحه ایرانی داشته است. گیاهانی مانند گل محمدی و زعفران و حتی چای ایرانی ظرفیت معرفی به صنعت عطرسازی داشته اند اما همیشه به سراغ رایحه‌های دیگر تولیدشده در سایر کشورها و فرهنگ‌ها رفته‌ایم. 

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.