ترامپ شریک شکست بایدن در افغانستان است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 49516
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۶:۲۰ |

ترامپ شریک شکست بایدن در افغانستان است

اگرچه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده آمریکا سعی دارد از هر فرصتی برای به چالش کشیدن جوبایدن و دولت فعلی آمریکا استفاده کند اما به نظر می‌رسد او در این مسیر با موانعی جدی روبه‌رواست!
ترامپ شریک شکست بایدن در افغانستان است

محمد مهرعلی
اگرچه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده آمریکا سعی دارد از هر فرصتی برای به چالش کشیدن جوبایدن و دولت فعلی آمریکا استفاده کند اما به نظر می‌رسد او در این مسیر با موانعی جدی روبه‌رواست! ترامپ از بایدن به عنوان فردی شکست‌خورده در افغانستان یادکرده و ماجرای فرودگاه کابل را مصداق بزرگ‌ترین تحقیر آمریکا در تاریخ روابط بین‌الملل قلمداد کرده است. با این حال، برخی سیاستمداران جمهوری‌خواه نیز به‌نوعی ترامپ را در تحقق این شکست سهیم دانسته‌اند.
رایان کروکر، سفیر سابق آمریکا در افغانستان گفت: مردم هر کاری از دستشان برآید برای خروج از کابل انجام می‌دهند. همه اینها در خاطر خواهد ماند؛ آن تصاویر وحشتناک از افغان‌ها که به چرخ هواپیما چسبیده بودند و از آسمان به زمین افتادند و جان باختند. به همین دلیل می‌گویم از نحوه تصمیم‌گیری و اجرا صلاحیت دیده نمی‌شود.وی با این حال گفت: اما باید منصف باشیم، رئیس‌جمهور بایدن تمام این سناریو را ایجاد نکرد. رئیس‌جمهور ترامپ با طالبان بدون حضور دولت افغانستان مذاکره کرد. با این کار روند مشروعیت زدایی از دولت و نیروهای امنیتی افغان آغاز شد. این یک عامل مؤثر در موقعیت فعلی ما بود. منظورم این است که رئیس‌جمهور بایدن وارث این شرایط شد، او درواقع نماینده کسی شده که در این مورد مذاکره کرده است. اشتباهات زیادی وجود دارد اما همه این‌ها به گردن رئیس‌جمهور بایدن نیست.
ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود. لیز چنی، قانون‌گذار جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا تأکید کرد: شکی وجود ندارد که رئیس‌جمهور کنونی کشور می‌توانست از توافق واشنگتن با طالبان که توسط رئیس‌جمهور سابق امضا شده بود، عقب‌گرد کند. لیز چنی در مصاحبه‌ای با شبکه ان‌بی‌سی گفت: ورود به مذاکره با طالبان آن هم درحالی‌که دولت منتخب افغانستان بخشی از این مذاکرات نبود، برابر با به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک قدرت مشروع در افغانستان بود. ما با تروریست‌ها دور یک میز نشستیم و مذاکره کردیم، دولت کابل را کاملا از این مذاکرات کنار گذاشتیم و به طالبان اعتبار دادیم.
بر اساس آنچه لیز چنی و برخی سیاستمداران جمهوری‌خواه در آمریکا بر روی آن تأکید دارند،  دونالد ترامپ، دولت ملی افغانستان را وادار کرد  تا ۵۰۰۰ زندانی را آزاد کند. در نتیجه به‌طور کامل دولت ملی افغانستان را تضعیف کرد  و به طالبان جسارت داد.در هر حال، ادعای ترامپ در خصوص جنگ افغانستان، از سوی برخی هم حزبی‌های وی به چالش کشیده شده است. این بدترین خبر ممکن برای رئیس‌جمهور سابق آمریکا محسوب می‌شود. ترامپ اکنون به خوبی می‌داند که نمی‌تواند از جنگ افغانستان به عنوان یک برگ برنده مطلق علیه بایدن استفاده کند زیرا وی چه بخواهد یا نخواهد، خود نیز در این شکست مقصر قلمداد شده است. 
لازم به ذکر است که طی هفته‌های اخیر ترامپ تقریبا هرروز مقامات دولت بایدن را بابت خروج از افغانستان موردانتقاد قرار می‌دهد.میانگین آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که میزان حمایت شهروندان آمریکایی از سیاست خارجی دولت بایدن در افغانستان به زیر ۴۰ درصد رسیده است. ترامپ تصمیم گرفته است از این نارضایتی گسترده، در راستای پیروزی در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره  در سال ۲۰۲۲ و ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ استفاده کند. با همه این اوصاف، ترامپ اکنون به خوبی می‌داند که مسیر آسانی در این خصوص پیش رو ندارد.او در این مسیر، با مخالفت برخی هم حزبی‌های خود نیز مواجه خواهد شد. همان هم حزبی‌هایی که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ نیز ترجیح دادند در ایالات حساس و تعیین‌کننده، آرای خود را به سود بایدن به گردش درآورند. 

نویسنده : محمد مهرعلی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.